En ny stjärna har fått liv!!!!!

Grattis älskade Emma och Fredrik till ERAT mirakel! Idag efter 4 dagar över BF så kom den lilla sötnosen som enligt mig är lik sin far:) Längtar tills jag får träffa er!<3.

Idag har jag jobbat heeeeeeeeeeeeeeeeeela dagen.... Så jobbigt med dessa delade turer. Men idag var det tandkoll på schemat så som tur var så tog snälla Angelica in Teddy så vetrinären kunde känna i munnen men det var Ua;) Han behövde inte ge lugnande eller slipa några vassa kanter eller nått utan Teddy var snäll och gapade stort så vet fick se hans exemplariska tandabisingar:) Jag var uppe en snabbis mellan turerna och pussade på mitt ena hjärta och gav han ett äpple. Han var själv i hagen och lite ledsen. Ozzy och Nenne fick stå ine efter vetbesöket för dom fick lugnande och Ozzy har en skada på hornhinnan och hade fått pupilutvidgande medel och därmed var han väldigt ljuskänslig. Jag vet hur det är Ozzymannen, Been there, done that!

Imorgon är det nattjobb som står på schemet och uteritt med Teddymannen men galoppjobb. Och på lördag, då blir det Tattotajm!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hålla igång!

Ja nu är det lika bra att bara hålla igång för annars somnar jag nog ståendes, så trött är jag! Var i stallet halv 7 imorse och släppte ut hästarna alla utom Teddy då. Tog ut Teddan en sväng på ridabanan. Han börjar bli riktigt trevlig och fin nu faktiskt, det är i vänstervarv det är lite kämpigare men han orkar mer och mer för varje dag och magen blir faktiskt mindre om något i sakta takt;) Men jag är taggad inför Svallingträning.

Idag var det lite lite galopparbete som stod på schemat. Vill inte låta han galoppera allt för mycket runt runt på ridbanana nu när han är så överviktig men lite måste han nog få kämpa. Det går också bättre och bättre börjar få någon slags form i galoppen och en någurlunda rund galopp med men han orkar inte med det så länge utan saktar av till trav så det får bli i små doser. Måste även träna lite mer på skolorna, ja vi har ju att göra iaf! Nu ska ni få se lite bilder från igår! Även Riga bilder kan ni få se:)

 Tommy gör sig middagsfin

Dessa sötnötar gifter sig i maj! Dessa sötnötar gifter sig i maj!

 Tindra och Farmor

 Linus och Igge

 Dom lyckliga tu:)

Tindra i bollhavet Tindra i bollhavet

 Riga

 Riga

    

Våra <3


Mörkt som i sotarns.....

Jaha då var denna dag slut då. Idag blev det en tur runt Ekeby med Angelica ish Nenne. Dom är ju då hemkomna igen efter bootcamp hos Arnold. Teddy var pigg och framåt idag. Han är nu riktigt mjuk i munnen men inte loss i sidorna för 5 öre... Sanna eller Svante tajm maybe? Red på i ett lagom tempo idag med mycket skritt och trav. En helt okej och trevlig tur. Efter galoppen så fick Teddy för sig att han inte skulle gå på tygeln längre så då fick han trava på tills han gav sig som tur var så gick det fort att få ur dessa fasoner:)

Efter ridningen så tog jag lite kort på gula och svarta faran, dom får ni ev se imorgon:) Hmm veckan som återstår kommer nog se ut som nått i denna stil

Onsdag: Dressyrpass på ridbanan
Torsdag: Tandkoll och vila
Fredag: Powerskritt runda
Lördag: Tömkörning
Söndag: Dressyrpass med fokus på övergångar

Så detta blir det med ev ändringar! Lördag är ju fullspäckad för mig så där kan det ev spricka men ska försöka kravla mig upp ur sängen i tidig arla och sparka tuppen i arslet!

Inköp.

Idag var jag och införskaffade mig pälsglans (foxfire såklart!) och ett nytt reflexländtäcke med fleecefoder, mysigt värre!!!!

Nyklippt.

Åh nu är lilla fjordor all rakad! Jag lånade klippmaskin av min fantastiska och duktiga hovslagare. Hon har¨Islandshästar så det är klart att hon har grejer! Trådlös var den med! jätteskönt. Iaf gick det jättebra att raka, inga större missar från min sida. Det är ju så kul för han blir ju så pigg och glad när han får av sig pälsen. Han har kutat runt som en dåre hela dagen lång:)

Idag kom Marianne upp till stallet och prövade Teddy. Ev ska hon hjälpa mig med han någon dag i veckan så jag kan var hemma med familjen. Det tar ju lite tid att hitta knapparna på nya hästar man rider men jag tycker det såg mycket fint ut! Marianne har ju massa års erfarenhet så det är bra och hon är verkligen någon man kan lita på, någon man vet tar bra hand om hästen och någon som vet hur man rider det är ju verkligen helt perfekt:) Hon skulle hem och tänka lite på det, hoppas hon vill:)

Jag har verkligen saknat min gula fara under min helg i Riga, men nu är jag tillbaka där jag hör hemma. Imorgon kör vi!

 Jag gjorde en Christin och hängde upp namnskylten på boxväggen inne i boxen:)   Nyklippt och glad:)

RIGA!

Ja nu har jag varit där och nu har jag återvänt oxå:) Sunkig stad med kvinnor med mustach men jag uppdaterar om det senare, har mycket att säga:) Men nu ska ja dra upp till gula faran och gnugga han ren med tvättsvampen:)

Uppdatering

Ja det har varit lite dåligt av den sorten på sista tiden men nu jäkelberg:)

Teddy har varit fin. PIgg som satan och ligger på som fasiken. Jättekul! Vi börjar få till galoppen iaf ute däe han ahr lite mera bjudning så nu kan jag böja igenom honom någolunda i galoppen oxå. I helgen åker jag till Riga så då kommer Teddy få var i andra duktiga händer, mer om det senare. Börjar bli väldigt dax för klippning då han har satt rätt mycket päls och blir svettig av våra ridpass så på tisdag åker jag nog inte till Sporren i uppsala och hyr en klippmaskin!

Nu har Teddy stått inne ett par dagar, han har redan kliat sönder vattenhinken.... Måste köpa en såndär klimatta att sätta upp i boxen som han kan klia rumpan mot:) Det kommer han tycka är mysigt! ÅH förresten så stod jag inne på granngården och kollade in ett jättefint tjockare innetäcke som jag ville köpa till Teddan men helt plötsligt så tänkte jag på ekonomin(!) och blev lite snål.. JAg bestämde mig för att vänta till nästa lön, när jag kommer upp till stallet sen igen så kommer Angelica och har köpt detta fin fina täcke till Nenne och NAttis ska köpa ett till Kryssan med så ja det kommer bli tre likisar i stallet framöver:)

Nu är hösten verkligen här... Den härliga geggtiden börjar närma sig... Tur att vi har så stora hagar som inte blir allt för jätte geggiga men såklart blir det ju alltid geggklet vid grindhålet..... Ösch på det! Men det är bara att le och spola ben och hålla muggen borta!

Jag kämpar fortfarande med att försöka få igång min kamera! Så fort den är med mig på noterna igen ska ni få ett överflöd av bilder;)  

Dom lyckliga tre.

Ihopsläpp i morse, det gick ju kanon! Teddy ville bara äta medans Ozzy och Nenne ville hälsa så det blev så att Teddy gick med nosen i marken och Ozzy och Nenne hängde i svansen på han:)

Men nu som sagt blire hårdträning eftersom det är lite mer grönska i denna hage, men jag tycker det är skönt att ha honom inne nu, slippa gå fram och tillbaka till den där hagen och leta efter hästarna i denna enorma hage! För ni ska inte tro att dom kommer alla gånger inte, nej nej ibland är dom döva som troll... Men nu går han i en lite mindra hage iaf! Jag ska upp snart igen och rida.. Måste ladda kameran nu!










Mysigt.

Nu har han det så myyyyyyysigt min lilla fjording! Jag bestämde mig för att fixa till boxen ikväll redan och låta han stå inne över natten och vila upp sig inför ihopsläppet imorgon. Sagt och gjort bar jag in 10 säckar halmpellets och strödde ut och började vattna, vattna, vattna och vattna.... Fan va man vattna! Vilken jävla uppsugningsförmåga!!!! Men fint blire:) Sen skurade jag ur vattenhinken och fyllde upp den och sen fluffade jag upp höet. TIPTOP MYSIGT!

Gissa om Teddan blev glad när han kom in???? Han hoppade in i boxen, lukade runt på underlaget för att sedan kasta sig på höet. Med en stoooooor hötuss i munnen gick han till krubban och lukta i samma sekund han upptäckte att det låg foder i krubban så spottade han ur höet och kastade ner huvudet i krubban. Sån är han. Så nu står han där i boxen med sitt grönrutiga jacson täcke, fantastiskt snygg:)

Men nu blire hårdträning framöver då han ska gå i en hage med lite mera gräs i... Så det är fullt ös nu! Förövrigt pratade jag med en arbetskamrat idag om hästfoder, hon har ju då såklart egna hästar dårå och kan sin sak, men men vi pratade då om foder och hon hade haft fibergi LÅG till en av sina hästar och den hade fått fång och vetrinären sa då att fibergin innehåll mycket socker så då blev jag lite fundersam... Men hon rekomenderade groov 60 som är ett ponnyfoder. Det gick hennes hästar ner i vikt på när dom var lite för runda (tillsammans med träning såklart). Så jag känner nog att jag kanske ska prova det och se vad som händer... Försöka kan man ju alltid.. Jag är så sjukt rädd för fång alltså.... Men imorgon hör och häpna är jag LEDIG! Så då kan jag rida när det är ljust ute så då tänkte jag passa på och köra ett intervall pass ute på banvallen det behövs!

Ne nu ska jag duscha innan lite sällskap börjar!


Vart tog den söta lilla ponnyn vägen?

Tydligen hade den underbart duktiga ponnyn jag hade att göra med igår var som bortblåst idag!!!!! Fick ta mig en liten fajt med han idag.. Lite och liten var den ju inte heller men jag behöll mitt lugn iaf det är jag ju stolt över, fast lite morrningar drog jag till med:) Teddy var totalt låst i båda sidorna idag och heeeeeeeeeeeeelt stum i munnen. Gymnastikövningarna som han annars svarar bra på gick inte för sig, allt jag försökte faila och Teddy bara skrattade mig rakt i ansiktet kändes det som.... Då, då försvann söta snälla lilla matte oxå och fram kom häxan surtant!

Jag red på i frisk trav och den takten skulle han bara hålla, och jag skulle bara böja igenom honom i båda sidorna och få han att släppa taget om bettet men Teddy gav sig inte, men fan inte jag heller! Så efter ca 20 minuter Häxan surtant så började Teddy släppa taget och ge med sig inte till 100% dock men iaf så pass så jag kunde rida i bra tempo och böja han något utan motstånd i båda sidorna så då la jag av innan han skulle få ny kämparglöd:) Jag skrittade av han ca 10-15 min då han blev lite svettig sen fick han såklart komma in och äta sin mat och då blev vi vänner igen ganska fort:) Ja det är ju bara att fortsätta imorgon och se vad det är för humör på han då...

Även om han var ett monster idag så älskar jag ju min lilla ponny ändå<3

Förövrigt lutar det åt blått bye bye sjukvården.... Det gillar inte jag.. vad tycker ni? 

Duktig kille!!!!!

Nu sitter jag på jobbet.... IGEN! AHH Längtar tills det blir tisdag och jag får iaf 1 dag ledigt, då ska jag nämligen hänga men Tindra all day:)

Igår åkte jag upp till stallet igen efter jobbet för att rida, men när jag kom till stallet så könde jag att jag ville tömköra, jag som brukar få tvinga mig till att tömköra då jag inte tyker det är så kul, kan ju bero på att ja har liiiiiite problem med dessa jävla tömmar och alla grejs:) Jag suger nämligen på det helt enkelt. Jaja iaf så slängde jag på tömkörningsgrejerna och givk ut på banan som tack och lov har ordentligt lyse.

Jag började med gymnastikövningar för att få honom mjuk i sidorna, men då jag inte riktigt kunde korrigera att han bara kom in i volten in till mig så sket jag i den övningen efter ett tag innan jag tappade mitt tålamod så då började jag med lite övergångar och ökningar. Teddy vaar så sjukt busig och drog i väg en långsida och pep lite sådär som han gör ibland:) Efter det så gjorde jag om gymnastikövningarna och vilken kille jag fick i tömmarna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså i höger galoppen gick han i form och i ren takt och lungt och fint, jag bara stod och gapa! Vänster galoppen är ju lite värre men han kämpade på trots att han var trött och han sökte sig neråt och gick i ett lungt tempo. Efter detta hallelulija moment så avslutade vi och Teddan fick komma in och äta sin efterlängtade mat:)

Ikväll målar jag det sista på gallret så jag kan stalla in min pärla på tisdag. JAg är nämligen nedrigt rädd när jag ska gå bort till hagen med Teddy igen... Dit går bra då har jag ju min Teddy med mig men tillbaka då..... Rocco är ju inte alltid behjälplig och tillgänglig:) A men det blir skönt att få stalla in och komma in i rutiner och framförallt komma in i ljuset:)

Och ni sorry för dålig bilduppdatering men som sagt krånglar kameran, men den som väntar på något gott;)


Sådär ja...

Nu är det färdigmålat och klart. Inflyttning om ett par dagar då!!!!

i mörkret kan ingen höra dig skrika...

Och tur är väl det!!!!! För isf skulle det ha varit många som hade hört Angelicas ljuva stämma igår kväll när vi var ute och red, ungefär såhär lät det: Neeeeeeneeeeeee! Lyssna då förihelvete!! STANNA! ÅHHHHHHHHHH! Hahaha ja med andra ord va Nenneman på hugget igår kväll:)

Teddan var också pigg och kändes fräsch, dock stark som en bison, jag kämpade ett tag med att få han mjuk i sidorna men han va inte på humör för att lyssna på det örat inte så då gav jag upp den taktiken och red på framåt bara och vips så hade jag inget motstånd alls i handen och en fjording som gick i en hög fin form i bra takt, sedär. Man ska inte försöka så jäkla mycket utan bara släppa alla tankar och bara rida, att det ska vara så svårt och komma ihåg va? :). Duktiga <3!!

Idag jobbar jag återigen... Satt här nyss och funderade på när jag skulle få tid att måla eftersom jag tydligen jobbar JÄMT! Men då kom jag på den briljanta idén att när jag går hem mina 2 timmar mellan passen så hämtar jag Rocco och far upp till stallet och målar det sista på boxen!!! Bättre det än att gå hem och sitta där själv då LInus är och åker cross och Tindra älskling är i Uppslands väsby hos sin farmor och farfar.

Så så fort den färgen torkat får Teddan flytta in! Skönt tycker både jag och Teddy, Teddy kommer tycka det blir skönt att få komma in och torka upp och vila mellan skurarna och jag tycker det är skönt att gå bort i mörkret till hagen och lämna Teddy igen.

Helgen är på intåg

Ja nu är det då fredag igen. Är det baara jag som tycker att september har gått fort? Snart är det oktober juh! Kära värld... Ja igår så var Linus och Tindra snälla och åkte upp och spenderade lite kvalite tid med Teddy. Linus tog med sig lite morötter upp till Teddy som han skulle ge men han vågade inte ge dom ur handen så han slängde dom på marken men Teddy var lika glad för det:)

Idag ska jag rida ut en sväng efter jobbet det blir till att ta på sig reflexer för fan vad mörkt det blir nu på kvällarna! Men det är rätt mysigt att rida i mörkret tycker jag nog, man känner lixom lugnet och man koncentrerar sig så mycket bättre på ridningen och hästen tycker jag, kanske för att man inte der någonting annat runt omkring kanske? Hehehe. Jag är så glad över min älskade Teddan så det är något otroligt över det alltså! Vilken underbar häst jag har<3.

Ne nu ska jag väl uppdatara mig i bloggvärlden! Får se om vi hörs efter ridningen eller om vi hörs imorgon! Kram så länge

Pest eller Kolera??

Opps! Upptäckte nyss att jag jobbar 8-16 18-20 imorgon... Hur fan ska jag göra? Det blir så jääääävla sent om jag åker upp till stallet 20.00 men då finns ju alternativet att jag åker upp till stallet mellan turerna och rider lite fort men då hinner jag inte träffa min Tindra nånting under hela dagen. Så helst skulle jag vilja åka hem dom 2 timmarna jag inte jobbar och umgås med Tindra. Får se hur jag gör....

 

Pest eller Kolera? Vad skulle ni ha gjort?


Återträff av en kär gammal vän!

Yes finally så hittade jag min kamera!!! Djupt ner i den djupaste väska jag äger låg den! Helt rosa och helt perfekt! Såklart fick den hänga med till stallet då Teddy skulle få bli modell för dagens outfit, men när jag kommer hem och ska ladda över bilderna till datorn har kamerafan mage att strula!?!? ÅH typiskt! Så ni får hålla ut, ev att dagens outfit bild kommer ut imorgon, fast då blire ju såklart gårdagens outfit:)

Idag var jag äntligen frisk dåra! 2 kg lättare med dessutom! Man kanske skulle ha magsjuka lite oftare;) Eller så kunde man eventuellt sluta upp med att käka allt det där förbannade godissakerna! Ja iaf så for jag upp till stallet i tidig arla för att ta ut Teddan på en skrittur, det hängde lite regn i luften när jag åkte upp, men hey det finns inget dåligt väder tänkte jag och drog upp dragkedjan på regnjackan

Så väl i stallet när jag har hämtat in Teddy från hagen så öppnar sig himlen och regnet öööööööser ner! Då kändes plötsligt frasen "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" som ett jävla skämt för trots full regnutstyrsel så var jag likförbannat blöt och kall när jag kom tillbaka efter min skrittur runt lilla ekebyrundan.... 

Teddy kändes till en början stel i bakkärran men efter ett tag så gick han som han ska och trampa på ordentlliget där i regnet, han undrade nog varför vi prompt skulle ut i den värsta regnskuren, men har matte bestämt sig så har hon ju! 

Längtar så tills jag ska stalla in Teddy, måste måla en sista sväng i hans box sen blire nog fan dax för installning, den hagen Teddy ska stå i är nerbetad och fin (bra jobbat NeeNee och Ozzy!). Och installning är likamed klippning! Någon som har en klippmaskin att låna ut till lilla mig? Teddy fäller något blåjävligt just nu alltså! Men han har iof inte satt någon farlig vinterpäls heller så det är ju alltid bra:) 

A ne dax och sluta här och dra mig ifrån datorn, men imorgon ska jag och kameran försöka bli sams så det kan komma in bilder på bloggen med:)  


Långsamt

Allt går så förbannat långsamt när man ligger och är sjuk.. Magen krampar något enormt just nu! Har inte ätit på 2 dagar om man då bortser ifrån potatismoset jag åt här för en stund sedan vilket resulterade i total katastrof i min mage!!!!!!!!!!!!! Jaja nog om denna helvetiska sjukdom!

Jag var ju då tyvärr tvungen att ställa in BW träningen då jag inte skulle orka med ett rejält träningspass just nu och så har det ju då blivit så att Teddan stått 4 dagar OCH blivit vaccinerad idag så det blir bara en lugn skrittur så laddar vi om till nästa vecka då jag är ledig hela veckan och kan träna för BW då:) KUL!

Ja Teddy skötte sig under vaccineringen, dock var han otrooooooligt trött när han kom in i boxen innan vetrinären kom. Han slukade sin mat och la sedan sitt huvud på boxdörren och somna:) A Snart ska han ju stallas in så då blire bättre. Men oj vilken päls han börjar sätta trots att jag täckar honom, usch den ska bort bort bort!!!!!

Ja mer skrivet blire nog inte så ja... Hej hej!

samvetet

Här ligger jag i soffan och är magsjuk!!!! Det är heeeeeelt galet vad jag mår illa:( Ont i njurarna har jag med... Ja, jag tycker synd om mig själv och med all rätt, det är fan inte mysigt att spy.. Trodde jag skulle vant mig efter graviditeten då jag spydde VARJE dag i 6 månader.... det var ingen walk in the park precis...

Jag försökte ta mig upp till stallet idag men det gick verkligen inte!!!!! Jag får så dåligt samvete när jag inte kan åka upp och iaf pyssla om mitt <3 men som tur var så finns Angelica som lovade att ta in Teddan och borsta av han och ev byta täcke på honom om det behövdes, Tack kära du!:) Så nu kan jag ligga hemma och spy i godan ro:)

Hoppas att allt är över tills imorgon, då måste jag rida för på onsdag ska jag träna för BW vilket ska bli kanon kul!!!!!!!

Nej dags att köra buss igen....

Lite funderingar....

Med risk för att låta galen, men jag tror alla har funderat på detta. Vem kan man egentligen lita på? Kan man änns lita på sig själv?

Jag tillhör en av dom människorna som inte litar på någon och inte mig själv heller. Hur illa är inte det hörni? Hahaha. Ja jag säger då det, men så är det... Jag sviker ofta mig själv och säkert finns det någon annan någonstans som någon gång känt sig sviken av mig. Ibland har det varit medvetet från min sida och ibland inte. Fast det är bara dumma människor jag sviker medvetet, ger tillbaka lite av deras egna medicin. Gör det då att jag sjunker till deras nivå, i mina ögon sett såklart inte men i era ögon sett såklart...

Ja det är min fundering och slutsatsen av den är ju då att jag inte litar på någon, inte änns mig själv. Hur ligger det till hos er?

Släpiga söndag!!!!

ÅHHHH Så jävla segt det går!!!! Vill bara att kl ska bli 19.00 så jag kan sluta på jobbet!!! Då ska jag upp till min Teddy! Blev ingen ridning igår.. Blev storstädning hemma istället:) Men idag blire en mysig skogstur hade jag tänkt. Hoppas hans skavsår är bättre idag... Dom va inte så farliga från början, "bara" päls som lossnat men jag har sprutat på första hjälpen nu och hoppas att det ska bli bra:)

Känner att jag är trött och det ev inte kommer bli någon seriös ridning idag maybe men lite konditions/intervall ska jag väl kunna få ihop eller??? Vi får se!

Ne nu ska jag äta lunch sen sticka tillbaka till jobbet igen!

Congratz!!!!! <3

Grattis Angelica och NeeNee till 3:dje platsen idag i Edsbro! Bra kämpat!

 

Ojvoj för gammalt läder...

JA osmort gammalt läder är inte kul! Teddy fick skavsår av selen så nästa gång selen åker på måste ja ha införskaffat en tunnel till gjorden. Så nu blire alltså barbackaridning ett tag framåt!

Igår blev det då alltså ett dressyrpass på banan utan sadel. Hmm barbacka för mig känns så oseriöst för varje gång jag rider barbacka så "busrider" jag så det var svårt att få insperation men det var bara att rida det. Det gick väl sådär.. Teddy är seg och trött nu, an vill komma in och sova om nätterna.. Snart så! Men jag red lite tempoväxlingar och halvhalter och försökte få han lyhörd men han var så himla disträ så jag fick lov att bli lite förbannad faktiskt... Så efter en ordentlig tillsägning så lyssnade han hyfsat iaf, han gjorde sitt bästa!

Det blev inte så långt ridpass då varken jag eller Angelica var på nå vidare humör. Inne i stallet så fick Teddy sin efterlängtade fibergi vilket är höjdpunkten på Teddys dag:) Sen hade vi en mysstund som bestod av klining;) Jag trodde att Teddy skulle bryta nacken då han böjde bak huvudet så mycket så att jag kunde komma åt under "hakan" . Vilken gullig liten pöjk jag har!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag är det regnigt och grått väder ute ev drar jag iväg på en liten skogstur eller så får Teddy vila och kurera sina skvasår:)

Kuskbocken

Jo du idag så slog vi våra kloka huvuden ihop vi i stallet och fixade sele till Teddan så jag kunde ge mig ut på en körtur:) Jessica är så snäll och lånar ut sin vagn till oss! Hon och hennes åring Tindra ska ju inte använda den på ett tag.

Jo men som sagt så spännde jag för vagnen och kastade upp familjen på "kuskbocken" och tog med mig Angelica och Nenne på släp och så drog vi iväg:) Tindra, min Tindra alltså tyckte det var otroligt kul och ville hålla i tömmarna hela tiden och Linus var så facinerad över att Teddy axxade så fort;) Det var en mysig, lite kall tur på ca 40 min med mycket trav. Teddy tyckte det var fantastiskt kul att dra igen så han drog på bra!

Höll på att bli en galopp men där tyckte jag att det räckte... Enbart trav med vagn tack! JAg tyckte faktiskt att det var lite trevligt. Brukar inte tycka att det är så kul och spännande detdär med körning men idag var det ruskigt kul! Men det blir nog Linus grej detdär med körning så sköter jag ridningen:)

Nej nu ska jag söva en övertrött Tindra sen väntas Te och skorpor med älsklingen<3


Trött som ett litet as...

Det är jag det, inte sovit nått efter nattarbetet, eller jo jag vakande nyss efter 2hs vila men jag är fortfarande trött. Vi ska väl slänga i oss lite mat här hemma sen drar vi till stallet och packar ihop tältet som vi hade på stallfesten och sen rider jag ev att jag får med mig familjen på en körtur? Men då måste BW komma ner och visa selen:) Hahaha jag är värdo på selar!

Har förövrigt kollat lite på kameror dom ligger ju mellan 1.200- 1.400 svenska kr så det är ju bara att hosta upp dessa riksdaler så att jag kan få lite nya kort juhe! Men jag slänger väl in ett gammalt kort då!



ANGELICA!

Starta en blogg!!!!!!

Riktigt jäkla blä.

Så kan man beskriva min dag.... Jag har haft en såndär dag ni vet, en såndär dag då det känns som om allt och alla är emot en, och allt man gör blir fel.... PUST! Och än är inte dagen slut! Ska jobba natten nu sen så hoppas jag att morgondagen blir bättre, fast det lär den ju bli eftersom man ska träffa dom urgulliga flickorna och fika:)

Jobb

Tydligen måste man jobba hela tiden och jämt! Åh... Hinner inte rida Teddy idag då jag jobbar från 8-19 på ena jobbet och sen börjar jag på nästa 21 till 7 imorgonbitti.... Såhär ser det ut nästan jämt.. Jobba ihjälm mig? Vem vet... Åh jag är så neggo idag!!!! Känner att jag är på pissdåligt skit humör! Kanske tur att jag inte hinner rida Teddy idag då...

Leverans

Igår kom leveransen med halmpellets! Fantastiskt vad lätthanterligt det är med 14 kg säckar istället för klumpiga frusna torvbalar! Dethär kommer bli så bra tror jag!

 

 


Tålamod är en ryttares bästa vän!

Nu har jag fått belöningen för att jag har haft tålamod! Teddy går så bra nu och det är värt allt slit och all tålamod i hela världen! Jag ska väl tillägga att jag och tålamod inte går ihop men med Teddy har jag verkligen bitit ihop och bara ridit framåt och nu har det gett med sig!

Jag och Angelica red ut i den faktiskt varma kvällen. Vi red runt Ekeby med mycket trav och galopp. Det är asbra och rida med Angelica och Nenne då man får rida på i friskt tempo:) Teddy verkar gilla Nennes sällskap också. HAn lever verkligen upp och busar och har sig:) Idag var han otroligt fin efter sista galoppen (Som blev något okontrollerad:)) Det kändes som som Teddy stannade i luften med hovarna jättelänge i traven och han hade hög fin form, men han visade ju upp sig för islandshästarna som gick i hagen där och dom blev väldigt intresserade såklart:)

Teddy har börjat med en liten grej, nämligen sno Nennes mat och Nenne han bara kliver åt sidan och tycker att det är coollugnt att Teddan traskar in i boxen och tar hans mat:) Gullegrisar!

Skulle ta me min kamera till stallet idag med men ja nu har jag insett att jag nog ar tappat bort den:( Ska försöka komma på vart jag har gjort av min rosa gullekamera annars blire väl en ny då antar jag.. Pengar, pengar...

Imorgon ska jag försöka ta mig ut på en körtur med Teddan

Allt på samma dag!

JAg berättade ju i förra inlägget att jag var otroligt sugen att vara med på en Svalling träning snart! ( Gustav Svalling är WC domare, alltså worldcup) Så jag gick in på kalendern på ridskolans hemsida och upptäckte att han har sin första träning den 2 oktober. WHIIII tänkte jag, men sen kom jag på att den 2 oktober ska ju jag och Angelica iväg på hemligheter så då blev jag lite ledsen i ögat men jag blev genast glad igen när jag såg att han skulle ha en träning den 31 oktober igen så att just nu är det de vi satsar mot!



"Helvetesförbannade, jävla biljävel!" /Rudolf

Alltså satt nyss på youtube och kollade på Sune avsnitt. Alltså jag gör i brallan! Rudolf Andersson är så förbannat rolig så jag vet inte ord! " DENHÄR REGERINGEN GÖR MIG GALEN!, titta här, titta här den är så vek, den är så vek det är miljöpolitikens fel. Den kan ju inte änns hålla upp ett litet ljus! Det var annat på min tid, DÅ var granarna starka!"  A jag tycker verkligen att alla ska kolla mer på Rudolf! Fantastiskt säger jag bara.

Idag var det en fröjd att sitta på Teddy! Jag red med kandaret och han går så himla bra med det! Han verkar gilla det jättemycket! Han travade på otroligt bra och i bra form i båda varven. Lite stel i ena varvet men jag tänkte att Sanna skulle få komma ut och behandla han lite så blir det kanske bättre. Vi red mycket volter, skänkelvikningar, tempoväxlingar och övergångar. Han är lite trött Teddy men det är nog jobbigt att gå ute på natten och hålla koll på alla "rovdjur". Det blir nog mer fart i honom när han får komma in om nätterna och sova i tryggt förvar:)

Jag känner att Teddy börjar bli starkare nu och han orkar bära sig mer nu. Det är jättekul! Igår så såg jag också vad fin han har blivit i kroppen. Det är bra att se sin häst bli riden av någon annan. Nu är jag verkligen otroligt sugen att vara med på en Gustav Svalling träning! Jag längtar tills det blir någon igen!

Sol i sinnet, brun inne / Rudolf!

Succé!

Ja det är väl ett bra ord som beskrivning för gårdagen, stallfesten var mycket trevlig med mat, dryck och nice sällskap:) Liiiiite kallt var det men det var bara att klä på sig kläder och krypa in i partytältet och sätta sig under värmelampan så gick det bra!

Efter maten så hade vi lekar till häst vi delade upp oss i tre lag. Lag Teddy bestod av Jag, Angelica och Jocke som är Linns kille. Lag Tösa som bestod av Annie, Jenny, Marre och Marres kille Hasse. I lag Meya var det Linn, Micke, och Nattis. Det blev en minst sagt fartfylld tillställning för Meyas lag iaf:) Både Linn och Micke flög av. Linn flög av 2 gånger faktiskt:) Men en eloge till killarna som var med, det var bara MIcke som hade ridit förut men Jocke och Hasse var fantastiskt duktiga. Jocke hade ju dock ledare hela tiden (Angelica) Men HAsse galopperade på själv på Tösa och det gick fint! Ja men då till vinnarlaget då, Lag Teddy förstås!!! Japp vi kammade hem segern men vad hade man inte väntat sig av världens bästa häst lixom? Hehehehe:)

Ne nu ska jag fräscha till mig lite och åka och hämta Tindra! tjing!

 

 


its raining cats and dogs!!!!!!

Vilket jävla underligt väder det är i denna kommun! Först rugg och ca 5 grader "varmt" för att i nästa stund gassande sol och ca 19 grader för att slutligen braka loss i storm och piskande regn och så har det växlat runt idag vädret... Mycket skumt... Iaf så har jag inte rifit idag igen:( SÅÅÅÅÅ dåligt av mig men till mitt försvar så bestod min stalltid av att försöka sätta upp ett partytält i stormen och när det var klart då öste regnet ner, så där försvann min motivation och lust lixom... Men Teddy har det bra i storskogen med täcket på sig, han är väl skyddad från regnet!

Imorgon är det iaf stallfest, har en känsla av att dunnjackan kommer få följa med upp? Antagligen kör vi lite lekar till häst så då ska Teddy vara lekfarbror, vilket ja tror han kommer tycka är vääääääldigt roligt. Antagligen komer han att sköta sig finemang med nybörjarna men kommer nog dra en liten krumbuktserie när han vet att det är jag som sitter på... Äru med morsan kommer han säga, håll i dig nu bär det av! Men vi känner ju varann så jag tror jag ska klara mig ifrån avramlingar.. PEPPAR;PEPPAR!!!!! Det kommer bli en rolig kväll imorgon hoppas jag iaf. Men docj kommer jag att komma lite senare till festen pga av jobb men som ni vet, fint folk kommer alltid sent:) 

Och tydligen missar jag fotbollen också eftersom kanal 6 inte finns här på detta ställe... Hmm blir till att läsa tidningen imorgon. A ne nu ska jag återgå till mitt:) 

Hare finemang nu alla!  

Öhhh shopping var det ja...

Till Teddy så som pälsglans, stigbyglar och ett nytt bett stod på listan. Vad kom jag hem med? Jo 2 st tröjor till Tindra, och ett par skor till mig. Hur gick det till? Ja herregud inte vet jag men så blev det iaf! Det fanns inget bett på four legs eller hästshoppen och jag hittade ett par stigbyglar på rea för 200 spänn, kanon tänkte jag tills jag tittade närmre och såg att det var sånnadär med rosa strass på... Usch sa jag!

Men så iaf ett par as nice vinterkängor som jag kan ha i stallet. Det var ett par läder kängor klädda med fårskinn innuti, MYS! Inte allt för dyra heller typ 758:- eller nått sånt. Man får se vart ekonomin bär! Känner att jag slösar liiiiiite för mycket just nu:S Måste skärpa mig! Men jag måste ju ha ett par vinterkängor. Mmm money money money JA task!


Effektiv!

Oj ja vad jag har varit effektiv idag! Kom nyss hem från stallet och nu ska jag snart steka pannkakor till familjen sen bär det av mot Norrtälje och shopping med Angelica (som jag förövrigt tycker ska starta en blogg). 

Idag var det en krutgubbe jag hämta ut ur hagen! Studsa runt litegrann från hagen till stallet och på ridbanan så fflög han i luften och bockade när jag tömkörde! Nattis som stod brevid och tittade blev förvånad, kan Teddy verkligen sånt? Hon skulle bara veta... Hehehe:) Ne men det är kul att han är pigg och glad. Hade ställt upp lite hinder som jag tänkte att Teddab skulle få löshoppa lite, var ev därför han var så glad:) Men som uppvärmning så tömkörde jag honom. Det gick sådär... Han var ju "rädd" för traktorerna som höll på brevid ridbanan idag då tydligen, men skam den som ger sig! Efter lite övergångar trav-galopp så började han lyssna. 

Oj vad kul han tyckte det var att hoppa! Jag lät honom rulla över dom 2 kryssen först ett par gånger åt båda hållen sen la jag upp det ena till ett räcke. Höjde det efter hand och tillslut låg den väl på 80 cm kanske. Då tyckte jag det fick räcka för gammelgubben, han började bli trött med. Sen blev det massage och linement innan han fick gå ut till kompisarna i hagen igen. Teddy har förresten börjat rulla sig när han kommer ut i hagen! Kors i taket! Men det är ju trevligt att han myyyyser:) Ne nu ska ja stkea pannkakor!  

Tävling!


Fångarna på fortet

Jag ser på fångarna på fortet för första gången denna säsong och tydligen den sista också:P Finalomgången mellan fortets mästare och handbollslaget visas just nu. Som gammal handbollstjej så håller jag såklart på handbollsgrabbarna! Hejja Johan!

Idag har jag jobbat från 8 till 19 och med denna lilla förkylning jag har så resulterade det i en tvärslut Veronica och en nöjd Teddy som får vila idag:) Igår var vi ute på en bustur jag och Angelica:) Först red vi ner till hindrena på ängen dom hoppade Teddy med glädje sen drog vi lite trav och galopp längs banvallen tills vi kom till "stora" Rånäsvägen där vi egentligen vända men bestämde oss för att rida längs vägen och rida upp hos Pytt och sen ner i skogen tillbaka, så sagt och gjort skrittade vi hela asfaltsvägen och genom Pytt sen travade vi en bit mot skogen och sen drog vi ett race upp för racebacken:) Nenne kom som ett skott upp för backen! Sen var det hemmåt som gällde. Vääääldigt trevlig tur!

Förresten så vann jag inte TreTornstövlarna. Men jag ger icke upp. Nu ska jag vara med i tävlingen om en valfri Kingsland jacka värde 3500 kr!

RSS 2.0