Ridpass.

Gårdagens ridpass kan jag väl inte lägga i filen för dom bästa ridpassen... Teddy var seg som tuggummi, han kom lixom inte framåt, ha nvar dock fin i munnen måste jag säga. Försökte mig på lite trav och galopp men då han inte svarade framåt på något sätt trots olika metoder så gav jag upp och jobbade honom en stund i skritt, allt som allt red jag i ca 35 minuter, Men det är lixom inte någon idé att pressa när man känner att det verkligen inte går, det blir oftast bar avärdelös ridning från min sida och protester från Teddys sida. Vi var ändå tvugna att gå in för vetrinären skulle komma en kvart senare och vaccinera. Så pga av att Teddy blev vaccinerad igår så får han vila idag, och komma ut på en tur i skogen imorgon

Jag ska även åka och hämta havre idag, och så ska jag faktiskt stalla in Teddy idag tänkte jag. Man märker att han blir trött av att stå ute. Det är jobbigt att vara gammal och behöva hålla koll på allt hela tiden. Ska även köpa b-vitamin idag också så han får lite extra energi till pälsbytet. Vi tog även lite kort igår, dock blev dom super dåliga! Ska be Nattis att komma upp och fota om hon lyckas sno sin brors kamera;) Men ni kanske får ett smakprov på dom dåliga bilderna senare. vem vet, håll utkik!! :)

Vaccination

Nu ska jag upp till stallet och försöka hinna rida innan det är dax för vaccination, ska förska prova sitsgrejen oxå, eftersom det såklart inte blev av när jag bestämde mig för det utan det blev en nice tur i skogen med mina fina vänner:)

Vi hörs senare idag!!

Slut som artist!

Idag har det varit en riktig mysdag! Åkte nämligen 10.00 färjan från Grisslehamn till Åland. Det är ju så mysigt, Tindra sprang runt i Alfons kajuta (en lekplats på båten) en jättefin lekplats där man får se hur Alfons Åberg bor:) Det roligaste under den stunden var när Tindra klättrade upp i någon träkoj/helikopter sak, hon satt där och snurrade på ratten när hon plötsligt kollade ut genom ett fönster på båten och ser hur det rör sig och hon får panik då hon tror att det är helikoptergrejen som flyger iväg så hon skriker för full hals! Nej stäng av!!! Jag vill inte åka iväg!!!! Hehe mammas hjärta är ju för gullig:)

I taxfreen handlades det: Whisky, rödtjut, godis till mig och en godisväska till Tindra. Nu ligger allt godis i skafferiet och vänntar på att det ska bli helg, fr då får dom komma ut ur skafferiet, är det meningen. Får se hur länge det hålls:) Men just nu är jag galet mätt efter en sväng på buffén.. Ojoj vad mat! Och vilket efterättsbord;)

 NU är det en nöjd och trött Tindra.

Jag ska snart så smått börja rulla upp till stallet och ta ett pass på ridbanan eller stubbåkern. Såg ett grej på denhär bloggen som jag skulle vilja testa, för att förbättra min sits! Utvärdering kommer efter ridpasset:)


Mystur.

Igår var det äntligen dax trots sjukdom att hoppa upp på hästryggen igen! Det blev en mysig barbackatur på 1h. Väldigt skönt tyckte jag och Teddy, vädret var ju verkligen inte att klaga på! Båda var vädligt nöjda när vi kom tillbaka.

Teddy är i fin form nu tycker jag. Men han kommer bli ännu finare nu när han stallas in igen och man får lite koll på matintag mm:) Jag ska börja ge honom havre nu också och se om det kan få igång lite motor på herrn.

Idag ska Cissi rida en sväng på Teddy, passar väl rätt bra då jag har jobbat hela veckan och dessutom varit lite krasslig hela helgen, så tar jag nya tag imorgon istället då det blir en sväng på banan och öva lite programridning tror jag bestämt! Åh jag känner mig så taggad nu inför hösten, med allt fix och trix! Det är så härligt att för komma igång igen på allvar lixom. Tycker inte ni det?

Och i helgen som kommer ska jag nog ta mig in till Uppsala och hämta min och Teddys lilla "goddiebag" som finns där;) Kan ni gissa vad som finns i?


Sådär ja!

Sorry för kass update men saken är den att jag inte har haft något att uppdatera. Jag har nämligen gått och blivit sjuk, det är aldrig kul. Det är en förkylning delux med feber, nackont, frossa, hosta och SNOR! Men imorgon blir det en skrittrunda på Teddan, Nu har han ju äntligen fått på sig nya dojjor!! Att det ska ta sådan jäklarns tid alltså!

Såg även på tävlingsdatabasen att jag nog startar LC:1 i Tyresö den 2/10, jag låg som reserv men nu verkar jag ha klättrat in i listan:) Jag såg inte många namn som jag kände igen, lite tråkigt men man kanske kan knyta nya kontakter:) Så nu börjar allvaret, dax att öva formen och galoppen mina vänner! Jag känner mig faktiskt taggad inför tävling nu!





Peppar, peppar.

Ev så kommer det ut en hovslagare imorgon och fixar till Teddys fötter. Hna brukar sko travare i något travstall, inte optimalt kanske men han ska vara duktig säger dom, och just nu är det AKUT!!!! JAg våger inte rida någon annanstans än på ridbanan och knappt det:(  Så nu hoppas jag att jag slipper vänta på hovis något mer!!! Jag vill komma igång och träna på allvar! Vi ska ju ut och tävla den 17 septemeber juh!

Snart ska Teddy stallas in med, det ska bli skönt så att man kommer in i alla rutiner igen:) Har ni stallat in era djur?

Vad gör man?

Dessa jäkla probelm man har! Dessa jäkla hovslagar problem!! Ena hovslagarn kommer ALLTID i tid och på bestämd dag, men h*n skor inte jättebra enligt mitt tycke, han trångskor iaf Teddy. Och den andra hovslagaren är jätteduktigt och kunnig och skor Teddy otroligt bra, men h*n kommer sällan, mycket sällan på bestämd dag och aldrig på den tiden man sagt... Ni som har bra hovslagare här om i området, ge mig nr till dom!!!! 

Idag hann jag iaf med mycket i stallet, Teddys box och boxen brevid som är tom, (behver ni stallplats?) är nu färdigmålade och jag hann även men att smörja av kandaret och fixa i skåpet och klippa Teddys man, men skåpet är jag absolut inte nöjd med ännu... Jag måste fixa lite tränshängare, lådor och hyllor mm innan jag känner att jag är klar.. Hur i h*****e kan man ha så mycket grejjor som jag har? Jag har iaf rensat ur skåpet nu och vad sägs om lite utlottning av saker? Skulle det va vara intressant? KOmmentera och tyck till! Ne nu ska jag slänga i mig lite lunch och duscha för ikväll vankas det jobb!

Ha det bra så länge!

Alltså GODE GUD!!!!

Idag kl 18.00 var det anmälningsstart till en dressyrtävling LC/LB i Tyresö, jag satte mig vid datorn för ca 10 minuter sedan för att anmäla mig... Vad tror ni händer? Båda klasserna är fulla!!!!!!! SÅÅÅÅÅÅ IRRITERANDE!!!! Men jag ställde mig i reservlistan iaf, där borde jag ju ligga ganska högt upp hoppas jag! Men jag är ju iaf anmäld till en LB i Huddinge den 17/9.

Men hörrni vad det har regnat nu i 2 dagar!!! Teddy har fått haft på sig regntäcke nu, jag är ju såklart rädd om hans dyrbara rygg;) Men jag blev sjukt ledsen när jag kom till stallet och skulle ta fram ett nytt regntäcke till Teddan. Då har min plastlåda som jag köpte för 1 vecka sedan för att föravara mina täcken i totalt gått sönder:( Åh snacka om bortkastade pengar... Jag blir ledsen i ögat juh... Det blir till att bygga en jäkel i trä dårå, tung och otymplig, morr! Jäkla plastaskit säger jag bara, en diss blir det dårå.

Idag har vi haft stallmöte där vi pratade om hur vi ska ha det i höst/vinter. Jag ska stalla in Teddy 1/9, dock kommer han att stå inne i stallet själv:/ Kanske kan Duli stå inne som sällskap under tiden... Jag måste fråga Lollo. Och inte blev det någon ridning idag då regnet fullkomligt ööste ner! Men imorgon blir det ett välbehövligt dressyrpass på ridbanan! Sedan får vi se hur resten av veckan ter sig!


Snart är det dax för klippning av fjording med! Härligt;)


Duli, Teddans nya sällskapsdam?

Just nu.

Läget just nu är pissväder!!!! Teddy har som tur var fått på sig ett regntäcke. Antar att nu är hösten här!

Jag ville bara säga att just nu i detta moment är jag JÄVLIGT sugen på att klicka hem ett mias ländtäcke, ett rutigt. Vad tycker ni? Dom är ju så snygga!

 Finns lite andra färger med, men detta ligger nog överst på listan tror jag;)

Hovis

Idag kommer efterlängtande hovis igen! Nu har det gått alldeles förlänge men pga av lite olyckor mm så har det inte blivit av. Men nu jäklarns! Så på lördag får Teddy gå ett dressyrpass på banan, det är också väääldigt välbehövligt! Det är ju ändå snart dax för tävling, eller ja de e 1 månnad kvar, men man kan aldrig vara nog förberedd!

Förresten har jag köpt en ny sak till Teddy. vill ni se vad? Kommentera isf:) Idag bjuder dagen på BVC besök, promenad, hovis och frisörbesök och dagen avslutas sedan med nattjobb:S Nattjobbet är jag inte jättetaggade till men det är bara att bita ihop har jag hört... Pengarna behövs speciellt då jag är sugen på att köpa en till fjord.. Spara,spara!!!!




Lat, Lat, Lat!!!

Ja fy och förbövelen för mig och min uppdatering!!!!! Men de e så segt med en muppdator!!! Den är galet seg och jättejobbig, den hakar ´sig och tar ca 1/2h att starta upp:S Så jobbigt som sagt...YeYe..

Dagarna 4 har väl innehållit, lite vila, lite körning, lite cissi ridning och stubbåkerrace. Det sistnämnda va idag:) Vi har en jättestor stubbåker precis nedanför stallet och där får vi rida nu innan jakten börjar, vi skrittade ett varv och travade 2 och redan då var hästarna jättesvettiga!! Det tar ca 20 minuter att trava 2 varv. Vi galopperade även 2 varv. Teddy var stenhård i munnen till en början:( Han har blivit set på senste tiden... Vet inte om det är jag som gör något eller om han bara tycker det är kul att "bråka" lite med mig, vilket han kan göra ibland;) Jag hoppas det blir bättre till tävlingen.

Ja men juste, ridturen ja.... Jo men i galoppen kändes han aningen mjukare, men det va ju iof svårt att rida honom på stora åkern, han ville ju springa åt varje väderstreck kändes det som. På fredag blir det ett ordentligt dressyrpass på ridbanan känner jag:) Och på fredag kommer ÄNTLIGEN hovis! Han skulle ha kommit i torsdags men på onsdagen så hände det en olycka vid en skoning vlket gjorde att han blev sjukskriven, men på fredag är det dax och det är väääääääldigt välbehövligt måste jag säga! Han har växt ur skorna och höger bak sitter lite löst.

Nej dethär blev ett rörigt inlägg känner jag så att jag avslutar här och slänger mig på soffan istället!

Kursen

Det va riktigt lärorikt på Carinakursen. Teddy blev riktigt fin stundtals, speciellt när han blev lite upprörd för att Carina va på han lite med pisken. Men fasiken va svårt det var att få en rak häst! Det va så himla svårt allting, men med lite träning så blir det nog ordning och reda. Jag ska träna som en liten iller så att jag får koll på dedär, för sedan vill ja gå en ny kurs och lära mig flytta åt sidan mm:)

CArina tyckte jag kunde ha ett stångbett på honom när jag körde/tömkörde för han lallar runt lite och blir lite stark och driver lite med mig så för att ha något att säga till om när han drar iväg så kan det vara bra med en stång.. Så jag får väl prova det. Tyvärr blev det inga bilder då det var dåligt med folk där som kunde ta kort:( Får hoppas på nästa gång då!

Hmm nu ska jag sätta mig ner och försöka knåpa ihop ett gästinlägg:)

1h kvar!

Innan jag slutar. Och denhär stunden av nattpasset är underbar, för då vet man att om ca 1 1/2h så ligger man i sängen och är påväg att somna, Meeeen så blir inte fallet för mig idag utan jag åker direkt till stallet och fortsätter måla lite, och fixa ordning lite i stallet och så tänkte jag att jag skulle hinna smörja upp tömkörningsgjorden lite med och där emellan ska jag ha en visning av stallet med:D Busy Busy!

Ja idag är det tömkörningskurs för Carina Mattsson, kanonduktig kvinna! Dom är mycket ute och tävlar i 4-spann (och 2-spann tror jag) jag tor minnsann dom har tävlat både SM och NM och sedan har jag för mig att dom har varit i Holland och tävlat. Dom brukar förövrigt vara med i globen och dra den stora julvagnen, ni vet den på slutet av showen. Så hon har kunskap om tömkörning/körning. Det ska bli så kul och få tips och trix.

Jag vann även en liten minitävling på denhär bloggen! Så nu ska jag knåpa ihop ett gästinlägg:D Så håll utkik snart kommer det!:)




Teddy, precis när jag tagit hem honom förra juli, otroligt överviktig och ovårdad man.


Nu är han en aaaaningen finare i kroppen.


Nattuggla.

Jo men visst... Jag sitter och förbereder mig och taggar inför nattjobb, väldigt jobbigt känns det som just nu men väldigt välbehövligt då 1 natt ger ungefär 3000 pix. Ska snart åka ner till Ica och köpa en hästtidning;)

Jag fick väldig ågren när jag kollade mina fonder och upptäckte att det sjunkit något otroligt och ca 2000 kr var borta!!!!! Dom som jag skulle betala spånet med juh!!!! HUr gör djur nu? Jag vet inte alls faktiskt... Ja den som lever får se... En vinstlott vore på sin plats tror jag...


Jaja imorgon kommer iaf Carina ut och har tömkörningskurs. Det är väldigt behövligt och roligt, vill ni se bilder????

Jaha ne jag antar att man inte kan dra ut mer på dehär... De e ba och jöbb nu då!

 


Transport?

Jo jag börjar inlägget med att fråga om någon har lust att låna ut en transport till lilla mig och Teddy den 17/9 när vi ska iväg till Huddinge?

idag har operation måla box fortsatt, snart är det färdigt och Teddan kan få komma in! Idag va lilla Tindra med mig uppe i stallet och hon va så glad för att hon skulle få rida, me nprecis när jag sadlat på så brjar det åska:S Men jag såg inga blixtrar så jag gav mig ut på ridbanan med Tindra framför mig i sadeln. Teddy var lika motsträvig idag igen och eftersom jag känner min häst utan och innan så vet jag att det är för att han inte trivs jättebra med bettet och lite lathet med. Men eftersom man inte får tävla på raka bett så måste han ha sitt tredelade. Jag ska ta reda på om man får tävla på tredelat bett där mittendelen är gjord för tungfrihet. Någon som vet?

iaf så hoppade Tindra av efter ett tag och jag fortsatte själv. Och det gick så dåligt!!!! jag kände att jag bara satt och drog, så efter ett tag hämtade jag gramanen och så fort han kände att den var på så blev allt mycket lättare, han gick i fin form och trampade på riktigt bra! Vissa stunder kände jag verkligen hur han jobbade genom ryggen! Kul! Tyvärr va inte vädret det bästa när jag red, det fullkomligt öste ner! Men jag hadeså bra känsla så jag ville inte riktigt sluta just då:) Jaja nu ska jag ta och spela lite kort och sen krypa ner i soffan och njuta av värmeljus och celeberty rehab. Visst är det mysigt att vara inne en regning dag med värmeljus och ett bra program?


Dressyrpass.

Idag satt jag äntligen upp på Teddan igen! Fab! Jag hade planerat ett dressyrpass med fokus på galoppen och övergångar som är vårat problem. Jag vet inte vad jag tänkte, jag trodde tydligen att jag kunde hoppa upp efter ett ridavbrott (för min del) på ett par dagar och bara glida omkring där på hästryggen. Men icke sa nicke. Teddy tyckte INTE att jag skulle glida på någon räkmacka av Cissis jobb dom senaste dagarna! Nej nej... jag fick kämpa som en liten sate då ha nvar stenhård i mun och sidor och gick inte framåt trots sporrar.

Efter lite snälla gulliga du och några morr så lossnade han lite. Jag red i skritt i säkert 35 minuter innan han kunde bjuda på sig själv. Sedan övergick jag i trav och då kändes han stundtals väldigt fin med bra bakbensaktivitet och framåtbjudning. Men halterna och övergångarna var inte bra:( Där var han benhård på att låta mig jobba ännu mer och då jag inte orkade riktigt hela vägen så blev det att jag höjde handen och slutade rida in i halten och då blir det ju uppenbarligen bara pannkaka av allt.

Red igenom LB:1 ett par gånger. Jag ska ju tävla i Huddinge den 17/9:P. Programmet gick sådär.. Vi får till fina serpentiner och volter men det som behöver jobbas på är uppridning(rakriktning), övergångar galopp-trav på diagonalen, galoppfattningar, och även halterna dårå. Så ja ni ser ju att vi har att öva på. Imorogn blir det nog att jag fortsätter där jag avslutade igår och försöker få till övergångar och halter.

Tänkte även kolla om intresse finns att köpa min tävlingskavaj? Den är använd endast ett fåtal gånger. Lämna en kommentar så får du mer info.

Ja här händer det inte mkt!

Idag är Teddy utlånad till Fanny som ska visa sin medryttare lite ridvägar runt stallet. Ocg även min medryttare ska rida på Teddy idag, så han får gå två gånger idag:)

HJÄLP! Tips någon?

Alltså... Det är så himla jobbigt!!! Det har ju öppnats på en en vall nere i våran banthage, en liten ruta med gräs. Jag var ju jätteorolig för att Teddy skulle svälla upp som en ballong. Men han klarade det förvårnatsvärt bra. Som ni ser på bilderna från löshoppningen är han ju inte extremt jättefet. Men 2 dagar efter så hade han blåst upp som en ballong och blivit jättefet!!!!! Jag fattar ingenting!!!

Hur i helvete ska man bete sig? HJÄLP!

Hund?

Ny hund på G?

Teddyman!!

Snart drar jag och Tindra till Teddy! Vi ska nog köra eller skritta en sväng:)

Sjukhusvistelse!

SÅÅÅÅÅ himla skönt att vara hemma!!! Gud det känns som om jag har bott på sjukhus dessa dagar. Ni kan vara lugna för det är inte jag som råkat klanta mig;) Utan det är Tindras crossåkande pappa Linus som drog omkull med crossen riktigt illa på tisdagsträningen...

Så jag och Tindra fick dra in till Danderyds sjukhus i illfart och möta upp Linus och Igge, Tindras farfar. Vi kom upp på avd lite före Linus så vi satt i dagrummet och väntade och så kom då LInus inskjutandes på en sjukhussäng men nackkrage och blodiga kläder:/ Tindra blev lite rädd och jag fick faktiskt kämpa fr att hålla tillbaka tårarna...

Tindra åkte till väsby med farfar och sov där så att jag kunde stanna kvar med Linus under alla röntgenunderskningar mm.. Det var magnetröntgen och vanlig röntgen, vi for runt överallt! Men dom kunde iaf utesluta rygg/nack skador och de nev lårbensfrakturen kunde dom utesluta men dock blev domen ett par kotfrskjutningar i ryggen och en ful/dålig handledsfraktur. Kl 23.00 så åkte jag därifrån och LInus fick stanna över natten då dom inte visste hur dom skulle göra med handleden utan behövde konsultera med handkirurgin på SÖS.

Dagen efter var jag tillbaka på DS för att hämta hem Linus, dock fick vi vänta ett tag på nya röntgensvar och att ortopeden skulle få tag på handkirurgen på SÖS. Men efter ett tag fick vi rulla hemåt med en remiss på operation dagen efter på Södersjukhuset (SÖS). Så vi åkte hem och var hemma kl 17 igen, kastade i oss lite middag sen var det bara för lilla Lintut att fasta:)

Så idag var vi alltså på SÖS, något jag verligen vill skryta med är att JAG körde in! In i vägombyggnads kaoset och in på hornstullsgatan och U-svängar mm, men jag klarade det och inte ett ända utbrott fick jag:) Vi var på SÖS kl 8.45. vid 10.00 fick vi prata med en kirurg om ingreppet och se röntgenbilder. Bilderna visade ingen jättefraktur men den hade gått ner i leden, det var väl det som va lite struligt, plus att hela handen hade tryckts ner i leden en bra bit. 10.30 fick vi komma upp på avd och där satt vi och vänta på att han skulle rullas ner på op. Kl 14.30 så rullade dom ner honom, så då blev det många timmars väntan.. Jag hann äta och läsa ut en bok. Kl 19.45 kom han tillbaka till avd igen, väldigt pigg måste jag säga! Så ja nu får han sova där inatt igen och så hoppas vi att han får komma hem imorgon! Sen väntas minst 3 månaders sjukskrivning fr LImpan.

På Teddyfronten så har det varit omöjligt för mig att göra något som ni förstår men Cecilia Teddys medryttare har motionerat honom i skog och mark:) Men imorgon åker Tindra och jag upp och tar en körtur:)

 





Löshoppning



























Bilder kommer!

Kan bara säga att Teddy skötte sig exemplariskt igår! Hoppade jättefina språng och busade lagom mycket:) Han hoppade inte så högt.. ca 80 cm kanske men han fick lyfta lite på fötterna iaf!

Jag återkommer med ett nytt inlägg så fort bilderna kommit:)

RSS 2.0