Grattis på min dag då!:)

Ja idag är det 31 mars och min födelsedag så grattis på mig:)

Det har varit rätt lungt på bloggfronten dels för att jag har varit superstressad och dels för att jag har haft pissiga dagar så jag har inte haft något bra att skriva. Teddy ska få en ny sko på fotn idag! Han tycker det gör jätteont att gå utan sko och haltar fram stackarn:( Imorse ville jag knappt släppa ut han, det var att välja mellan pest eller kolera, antingen fick han stå inne i stallet själv eller gå ut i hagen med en kompis... Valde det sista alternativet trots att hagen är lite knöglig på vissa ställen så är den övervägande mjuk iaf så jag tror han har det bättre ute med kompisarna.

Hoppas att han blir ohalt efter att skon kommer på, annars så ringer jag vetrinären! Min lilla guldklimp ska inte ha ont juh! Jag vet inte vad jag tycker om sista skoningen, provade ju en ny hovis men jag tycker nog hovarna blev lite korta, ska nog försöka få tag i Margonas nr som jag har lyckats slarva bort!!! För Margona VET jag skor Teddan bra. Den andra hovisen är oxå jättebra och trevlig men med MArgona vet jag:)

Ne nu ska jag städa undan lite inna jag åker och jobbar:)

Nu ger jag faaaaan upp!!!!!

Läste ni inlägget med att jag tyckte att jag hade tur? Mmm tydligen varade den turen INTE länge! Just nu känner jag bara en stor och fet hopplöshet! Jag är ledig nu i 2 dagar och imorgon onsdag ska jag ha folk hemma för att fira min födelsedag som är på torsdag, så idag skulle jag åka och storhandla och se till att allt fanns hemma till onsdag och jag skulle köpa bakingredienser så jag kunde baka så jag bara behövde storstäda imorgon innan folket kommer MEEEEEEN min bil vägrade visst starta imorse! Jävla fittskit bil!!!!!!!! Här kper man en ny bil som det bara är skit med!!!! ÅHHHHHHHH!!!!!

Och som grädde på moset så har Teddan tappsko och går inte att rida frns på torsdag, fast jag lär ändå inte ha tid att rida nu här i dagarna verkar det som.... MIn stressnivå har skjutit i höjden och jag känner bara för att böla!!! Jag vet exakt hur det kommer bli imorgon, jag kommer fara runt som ett cp och vara skitstressad och sur och jag kommer inte hinna klart med nått och jag kommer vara sjukt missnöjd med allt!!!!! Aldrig, aldrig, aldrig funkar nått för mig!!!!!! Men jag får tydligen vara vaken hela natten inatt då och fixa allt.....

Åh jag blir så jävla störd! Ursäkta bitterheten men nu är jag sjukt förbannad och ledsen och måste bara få skriva fula ord!  

Åh juste BTW så ska jag tydligen BETALA TILLBAKA 4.500kr på skatten med, alltså snälla skjut mig!!!!!

Tappsko

Åh idag när jag skulle plocka in Teddan från stallet så hittar jag en sko i hagen och det ser ut att vara Teddan size på den och mycket riktigt så har han tappat en framsko!!!! Så himla typiskt! Men eftersom ridbanan är någorlunda mjuk och ok nu så tänkte jag att jag skulle tmköra ett par varv där.

När jag stod på stallgången och borstade så knde jag igenom benen och frambenet där han hade tappat en sko var lite mer galligt än det andra fram så jag blev lite misstänksam men jag tog ut han ändå för att kolla hur han rörde sig och i skritten såg det bra ut, han gick jämt och fint men i traven ömmade han markant så att jag avslutade det hela och tog in honom i boxen. JAg hoppas innerligt att han bara är öm efter en dag i hagen utan sko så att han inte har gått och blivit halt på kuppen! Så idag blev det ofrivillig vila:( Jag får hoppas han ser bättre ut imorgon! Min älskling:(

Ne nu ska jag förska få min underbara dotter att sova!

GB

Idag blir nog fasen en glass!!!

Uppe med tuppen!

Nu har jag precis kommit hem frå stallet. Så sknt att komma upp tidigt till stallet så att man kommer hem tidigare med så man kan slappa lite innan jobbet;)

Idag red jag ut runt skälby och upp i skogen, blev mest skritt och galopp. Red med gramanen och galoppjobbet blev relativt bra:) Det är ju dessa högerfattningarna dårå men vi jobbar på det:) Det var fasen inget mysigt väder ute idag:( Solen skiner men det är någon minusgrad och blåser så det var jävligt kallt att cykla hem måste jag säga...

Ne tänkte kolla upp ett recept och ev baka en snabbis nu, vi får se! Ha en bra dag nu alla!

 

ROCCO!!!!


Marsvin?

Tindra såg marsvin i tidningen idag och hon sa att hon ville ha! Så Tindras mamma och mormor börjar genast smida planer:) Kanske det blir 2 marsvin till Tindra på 2 års dagen???




Sjäv har jag haft ett antal marsvin!

Mitt första hette Donna och blev 10 år!!! 

Sen hade jag 2 st som hette Leffe och Roffe
 
Efter dom köpte jag 2 nya som hette Lady Anntoainette (Nettan) och Greta Garbo, men tyvärr dog Greta efter ett tag så då var jag tvungen att kpa ett nytt sällskap till Nettan och då kom Fancy face hem till mig:) Men de var ett tag sen nu:) 

Har även haft 2 st tamråttor dom var asroliga och sociala! Dom hette Herr´n och Junior!:)

Har ni haft några marsvin eller råttor (eller kanske något annat?) 

Ibland ska man ha tur med!

Ojoj vilken tur jag och Carro hade! Det blåste inte ALLT för mycket när vi red ut. Det är värre nu! Nu viner det i träden må jag säga!

Red barbacka idag, gick sådär till en början, och efter galoppen blev jag så less och då blir jag tydligen merbeslutsam på att han ska gå i form så då jäklar fick han till en jäkla form och trav! Det var underbart att sitta på då! Han bara flöt fram, fantastiskt;)

Efter ridturen var det så fint väder så jag lät honom gå ut i hagen med bara innetäcket på sig men efter ett tag gick jag ut i hagen och skulle sätta på utetäcket och det var inte det lättaste att göra i storm måste jag säga! Hahaha tur man har en häst som är van vid att jag utsätter han fr diverse situationer för täcket var överallt och ingenstans vill jag lova! Men efter lite fix och trix så satt det på plats och Teddy kunde fortsätta äta lunch i lugn och ro:)

Igår kväll fick jag förövrigt ett sms om att mitt paket finns nere på ICA så ev att jag åker och hämtar ut det ikväll, kuligt:) Ne nu ska jag väl göra ett ryck här hemma och få lite mat i magen:)


Vädret idag var väldigt växlande                                Teddy 
                                                                                                                                              i våroutfit

                                                             Evzie, Carros baskjir sto:)
                         

Nu så..

Nu cyklar jag iväg till stallet och rider en sväng med Carro!

Tisdag=DHW!!!!

Idag är det äntligen tisdag= Desperate Housewifes! Tänk vad man kan tycka om något så mycket;)

Idag har det varit ett fantastiskt väder idag! 10 plus och strålande sol!!!! Dock lite blåsigt men det har inte blåst kallt iaf:) Idag kastade jag in Teddys vintertäcken i garderoben och tog fram vårtäcken! Härligt säger jag:) Man känner att hoppet kommer tillbaka och tänka sig på söndag blir det sommartid:)

Idag hade jag insläppet så jag åkte upp till stallet vid kvart i sju och mockade och fixade maten, lät Teddy stå idag då jag prioterade en fika stund med mamma;) Men jag hann med en mysstund med La Teddo iaf:)

Jag efterlyser mitt paket från Hööks!!! Vars fan har det tagit vägen!?!??! kommer det inte imorgon så får jag skicka ett mejl! Vill ha det nu!!!!!!



Måndag, igen!

Vad skönt det är med lediga måndagar!!! Synd bara att måndagens väder inte var lika bra som helgens väder.... Men jag tog iaf med mig Rocco på en promenad upp till stallet, det var faktiskt väldigt skönt att gå idag och snabbt gick det tyckte jag:) Carro och Annie var i stallet med, mycket trevligt!!!!!


Väl i stallet kollade vi in ridbanan och den var mest isig och ojämn så vi fick strunta i att rida där och åter igen bege oss ut på vägarna. Idag red vi runt Ekeby den stora svängen och det blev mycket galopp vilket verkligen behövs! Red med kandaret idag så jag hade lite att säga till om, men trots kandar så försöker han ändå att få sin vilja igenom och inte jobba inte, men galoppen kändes bra, han var taggad men jag ville att han skulle arbeta ordentligt och lät honom inte springa på i sin takt utan vi tog det i den takten jag bestämde. STATAN vad jag fick jobba för att hålla honom i mitt tempo. Höger galopp vvägrar han att fatta, men ställer jag honom åt vänster så fattar han höger... SÅ underligt... Måste kolla upp med Sanna om det kan vara något som sitter fast eller gör ont på honom, men efter galoppen gick han väldigt bra, fast han flåsade otroligt mycket och tyckte jag var jobbig som ville att han skulle arbeta så mycket:)

Nu du Teddan är det hårdträning fram till 25/4 och andra omgången av allsvenskan!


Im back!

Jag har haft zero insperation och lust, därför har bloggningen fått lida tyvärr...

Isöndags var det ju då allsvenskatävling och ja det gick ju då lite som förväntat, allt gick relativt bra (kan bli bättre) förutom galoppen, den var katastrof, ojoj så nu står galoppträning på schemat vill jag lova!

Men jag hade en trevlig dag iaf med sol och trevligt folk runt omkring mig! Nu är det bara att ta nya tag till nästa omgång! Jag hoppas min nya plastrong har kommit då:) Det är ju så fin! Sen hoppas jag verkligen att mitt höks paket kommer snart med, för jag behöver verkligen gramanen till galoppträningen.

Jag hoppas att ridbanana går att använda idag, jag är så less att rida ut på vägarna dagarna in och ut. BORT MED SNÖN!!!!!!!!

Jag ska snart börja röra mig mot stallet, men först ska jag ner till odal och kolla läget tror jag:)

Ännu mer shopping

Jag har shoppat ännu mer.... JAG ÄR HOPPLÖS! Nu var det dock bara slit och släng saker från hööks och inget jättedyrt, men ändå....

                                                                   





Det jag köpte var dårå 1 par strumpor som kommer bli skitsnygga tillsammans med mina bruna ridbyxor nu till våren,

En tävlingspärm så att jag kan hålla reda på allt nu under tävlingarna

Och sist men inte minst en gramantygel i läder, nu jäklar ska vi jobba på att stärka galoppen!

Börjar med...

Bilderna på manklippningen som utfördes här för ett tag sedan:)


Före
 


Efter

 

Sådär nu är han anständig igen;)

 

Ridpasset igår då.... Ja det var inte så bra enligt mig.. Red ut med Carro och Annie och det var jättetrevligt men Teddy bråkar så himla mycket i galoppen och blir kanonstark! Någon som har något bra tips att ge mig???? Idag får iaf Teddy stå och imorgon hoppas jag kunna rida på ridbanan. Måste slipa inför Lördagen!!!

BTW såg jag att Lotta våran lagledare hade ringt mig, åh jag vill inte hra något mer om min pissritt! Men hon är snäll så hon kommer nog att ge mig kritik på ett bra sätt!


Tillslut bra väder!

Dagen började med regn och grått, sedan nu på em kom solen fram! Så nu passade jag och Tindra på att gå ut och gunga och klättra i snöhögar:) Vi var ute en timme innan vi var tvugna att gå in och laga mat, så nu vankas det Kyckling ungsstekt i grädde till kycklingen blir det ris och creme fraich med stänk av sweet chili! Hur låter det?



Tröstpris

Jag har beställt hem ett tröstpris till mig själv idag! Tyvärr hinner jag nog inte få hem den till på lördag men ev kan jag ha den nästa tävling:) Nyfikna på vad det är?




Denhär snygga plastrongen! Fanns hur mycket fint som helst! Så svårt att välja!

Protokollet.

Inriding i arbtrav
Halt- hälsning
arbtrav


Poäng 5 med kommentar: Rakt inridning, mot handen i halten.

Hö varv arbtrav

Poäng 5 med kommentar: Lite öppen i formen.

Serpentiner över medellinjen
med 3 bågar.

Poäng 5 med kommentar: forma mer i sidorna, ppen i formen.

Arbtrav Mellantrav Arbtrav

Poäng 4 med kommentar: ställ i hörnen

Serpentiner  medellinjen med 3 bågar

Poäng: 5 med kommentar: Lite stor första båge, forma mer

Mellanskritt Ökad skritt Mellanskritt

Poäng 6 med kommentar: Släpp ut mer på tygeln, ska släppa sig framåt nedåt. Bra energi.

Arbtrav v.arbgalopp

Poäng 5 med kommentar: utåtställd

Arbgalopp volt 15 m diameter

poäng 5 med kommentara: Rund volt

Arbgalopp

Poäng 5 med kommentar: ställ rätt

Mellangalopp övergång till arbgalopp

poäng 5 Med kommentar: öt

Övergång till arbtrav Arbtrav

Poäng 6 med kommentar: Bättre form här

H.arbgalopp

Poäng 0 med kommentar: fel galopp

Arbgalopp volt 15 m diameter

Poäng 4 med kommentar: sen fattning

Arbgalopp

poäng 0 med kommentar: Travar, fel galopp

Mellangalopp övergång till arbtrav

poäng 0 med kommentar: fel galopp

Övergång till arbtrav, Arbtrav

poäng 6 med kommentar:

Vänd rätt upp arbtrav

poäng 5  med kommentar: vid sidan av medellinjen

Halt, hälsning

poäng 5 med kommentar: mot handen.


Slutkommentar: Fin häst som tyvärr går för mkt över tygeln.
Försök få honom att sänka sig framåt nedåt. Var noga med serpentinbågarnas storlek.
Lär dig känna skillanden på hö och vä galopp. Lycka till!

Hahaha vilken skön kommentar, lär dig känn skillnaden. A Ni kanske förstår varför jag skäms? Har aldrig fått så dåliga poäng någon gång..... Självförtroendet har sjunkit något enormt nu, men jag tar nya tag till på lrdag och ska då visa hur vi egentligen ser ut tillsammans!




Den jävla dagen...

Ja jag ska väl berätta för er om hemska lördagen... Den började bra med fint väder och förväntansfull Veronica hängde på transporten och packade in alla ny smorda fina tävlingsgrejjer mm. Åkte iväg mot Hallsta med gott självförstroende.

Väl på framridningen så sprack min förväntan då Teddy tydligen konverterat till giraff och bara sprang i från mig. Men efter ca 30 minuters framridning så blev han riktigt trevlig! Tilloch med galoppen satt fint!

När det äntligen var min tur så red jag in i ridhuset och red runt lite innan startsignal och Teddy gick fortfarande jättefint, och jag kände att dehär kommer gå bra! Men när startsignalen kom så la Teddy i handbromsen! Redan vid uppridningen kände jag att dehär kommer bli tufft! Men jag tänkte att bara jag inte glömmer bort att RIDA så ska det nog funka. Och som jag red!!!! JAg kämpade som ett djur men han gick inte framåt! Han tämkte bakåt eller knappt bakåt heller för den delen, jag skänklade som en dåre men han svarade inte och gick emot i handen. Galoppen var bara en stooooor katastrof! Som jag har berättat i tidigare inlägg så har Teddy fått för sig att inte fatta rätt galopp och det bestämde han sig för nu oxå såklart, och jag kände att jag kan inte bryta av till trav och fatta rätt galopp för då stannar han och då får jag inte fram honom något mer!

Andra galoppen blev oxå fel, och där försökte jag rätta men han ville inte fatta rätt galopp hur mycket jag än försökte... Sen var allt bara piss och pannkaka där emellan! Gud jag känner att jag blir förbannad när jag skriver dethär! Jag var inte arg i lördags för jag orkade inte, jag var helt slut efter att ha burit runt ca 450kg häst runt banan men nu känner jag att jag fan är förbannad! Åh han var rent ut sagt taskig mot mig för jag red, jag tänkte verkligen på allt! Handen, skänklarna, böjning och vägar... Och tillbaka får jag en häst som inte går fram, hård i munnen och en häst som inte lyssnar alls på hjälperna och det leder till otroligt taskiga vägar.

Jag ska ge er en insyn i protokollet även fast jag skäms så otroligt över det! På lördag ska det fan bli skärpning! Då ska jag rida fram max 30 min och inte skritta något mellan framriding och själva ritten utan slappna av får han göra efteråt!

Totalt jävla fiasko!

Ja så ungefär kan man beskriva helgens programridning..... Jag orkar inte skriva nu, men imorgon ska ni få ta del av protokollet, ej en vacker syn:( Har aldrig ridit på så dåliga poäng!

Har egentligen inte tid!

Men jag uppdaterar er lite fort inna njag måste klä på mig och dra och jobba! Idag skulle jag ha ridit igenom programmet infr imorgon men när jag kom till ridhuset var det en lös häst där inne och inte en människa syntes till så ja, det var inte så mycket att göra än att rida Rånäsrundan hemåt:(

Det blev mycket skritt på asfalt och på banvallen lät jag honom galoppera fram utan något krav på form. Traven var sisådär, lite stöttig och ponnyaktig, men han är mjuk och fin i munnen iaf! Jag har en bra känsla inför imorogn iaf!



Någon som vill hänga på imorogn och agera fotograf?

Det ligger i generna!

                   Teddys farsgubbe!                                                            

Promenix!

Jo ni snart är det dax för den stoooora vandringen... Har bestämt mig för att gå upp till stallet och gå hem igen, de e ju inte något jättefarligt egentligen men känns sknt att ha smiskat av 1 mil såhär på torsdagen:) Det är fint väder men det blåser som vanligt! Jävla skitblåst!!!!!

Idag blir det lite asfaltsridning, det är bra att skritta på asfalt, för att stärka senorna. Jag är lite orolig för att jag ska möta muppsvinen idag igen men jag ska skrika för full hals när jag närmar mig skogen! Usch jag får ont i magen!

Ne nu känner jag att jag måste kila upp till stallet om jag ska hinna med hela dagen! Ska även klippa manen på Teddan idag med! Bilder kommer!;)

Vilodag.

Usch hrrni idag har det inte varit något trevligt väder:( Eller det var fint en stund på dagen men såklart va jag inte ute då utan jag var ute mitt i det värsta blås och äckelvädret!

Teddy fick vila idag så han kan ladda upp inför dom 3 kommande dagarna som ser ut såhär:

Torsdag: Promenad upp till stallet för mig och Rocco, Teddy kommer jag rida ute på vägarna, typ Rånäs och tillbaka eller nått:) Om jag vågar rida genom vildsvinsskogen vill säga....

Fredag: Ridhuset och genomgång av programmet som jag ska rida på programridningen.

Lördag: Dagen D. Programridningen i Hallstavik, vilket jag tror kommer bli en kanondag:) Jag ser fram emot den som 17!

 

 




Hiss eller Diss?



För min blir det nog en Diss, det känns lite som ett körhuvudlag nästan... Eller vad tycker ni?


Vill ha...

JUst nu när jag har så otroligt dåligt med pengar finns det så mycket jag vill ha....


 1 par vita till tävling och ett par blåa till vardags.



 1 par nya tyglar är väldigt välbehövligt....


 Och metallicboots!!!


Sen behöver jag nya stigbyglar med... Och så undrar jag vart mina vita ridbyxor är:S Sen upptäckte jag att jag inte har något vitt schabrak!!!!!!! Men jag har verkligen inte råd med nytt så jag tänkte flörta med Nattis och fråga om jag får låna hennes snygga vita schabrak:) Ikväll måste jag leta efter mina ridbyxor oxå!!!! Det börjar dra ihop sig till tävlingsdax!!!! Skulle också vilja ha en ny kavaj.... Jag har ju min gråa men jag vill ha en svart men jag får nog hålla tillgodo med min kavaj än så länge.... Mycket man vill ha men som man inte kan unna sig!

tävlingstajm!

Äntligen börjar det röra på sig och mål är påväg att uppfyllas! Nu på lördag den 12/3 alltså ska jag iväg på programridning i Hallsta, det kommer nog bli kanon trevlig dag då vi ska bli filmade och sen äta lite och kolla på filmerna och få tips på vad som ska förbättras:)

Sen helgen efter det den 19/3 är det tävlingsdebut! Då börjar allsvenskan div 3 första omgången. Den går av stapeln i Vallentuna om jag inte missminner mig:) Och efter ridningen idag är jag supertaggad!!!!! Jag tror verkligen att polletten ÄNTLIGEN ramlat ner på både mig och Teddy. Det gick så himla otroligt jättebra idag, Teddy var mjuk och fin och följsam och jag fick till en otroligt bra handställning och sits och kände verkligen varje steg! Det var ett sånt ridpass man bara sitter och ler:) Han är så fin min Teddyman!!!!

Så nu glada människor så sker jag hästskötare till den 19! Någon som vill följa med mig och superfjordor på tävling?

                 


Motgång vänds till framgång.

Alltså jag är helt slut som människa efter denna helg!

Fredagen bestod av mest stress kände jag och farades hit och dit, jag och Tindra bodde i bilen i fredags! Men på kvällen så hände iaf något kul:) Jag var ju och kollade på bil och bestämde mig för att köpa den. Så nu har jag en egen bil finally! Det är dock inte bilen på bilden jag slängde upp i ett annat inlägg, den bilen hade hunnit blivit såld innan vi hann upp och titta så därfälr blev det denhär. Jag ska fota den någon dag här när det är fint väder så får ni se pärlan:)

Lördagen spenderades i kungsberget och jag var skit taggad och hade fått för mig att det skulle gå jättebra och åka bräda igen! Det var ju ett tag sen sist men det sitter väl i ryggmärgen? Öh, jag kan meddela er alla som tror desamma att så är INTE fallet! Jag tog mig 500 m i liften innan det tog stopp dvs jag ramla av, och sen tog det ca 15 minuter innan jag änns kom upp från sittandes till ståendes på brädan, och sen tog det väl yttligare 15-20 att ta sig ner för backen. Jag blev så grymt besviken för jag hade ju sett fram emot dedär så länge! 

Efter misslyckandet med ankarliften prövade vi sittliften och den rfamlar man ju iaf inte av, men svindel det fick jag! Herregud min höjdrädsla blir fan bara värre och värre för varje år tycker jag! Anyway så kom vi av i backen och det gick väl inte mycket bättre nedför denna gång heller, så när jag kom ner så åt vi lunch och då bestämde jag mig för att alla andra skulle få slippa ha mig som någon jäkla stoppkloss så jag packade in brädan och satt och solade/väntade på att alla andra skulle bli klara så ca 4 timmar senare var som andra nöjda. Som sagt jag blev besviken på att jag var så rädd, nu såhär i efterhand så tänker jag att jag skulle fan inte ha gett upp! Men men..

Resten av lördagen spenderades med fina människor i Östhammar där det bjöds på tacos och bowling det var mycket trevligt men jag somnade tidigt den kvällen tyvärr för jag var heeeeelt slut!

Söndag kom och Lottaträning stod på schemat. Åkte dit med inställningen att det nog kommer bli kämpigt då jag var helt slut och Teddy har inte varit jätteframåt dom senaste gångerna vi tränat, och jag fick rätt. Herregud va dåligt det gick! Jag är inte nöjd med någonting faktiskt! Det kändes som om jag satt och flaxade med händerna hej vilt och jag fick skänkla livet ur mig för att få honom att hålla traven som frövrigt var väldigt seg trots att skänklandes! Så efter ridpasset var både jag och Teddy svettiga så det stod härliga till! BLÄ kände jag bara!

SÅ idag bestämde jag mig för att rida till ridhuset och fortsätta där vi slutade igår, lika bra och få ordning på problemet lixom. Jag ändade lite ljusteringar på tränset, höjde bettet ett hål och drog åt nosgrimman lite till, tänkte att det kanske blir svårare för honom nu att ta tungan över bettet. Teddy var pigg när jag skrittade till ridhuset iaf det kändes ju som en bra start! Men när jag kom upp i skogen så sprang vi på den äckliga vildsvinsfamiljen och jag blev jätte jätte rädd och Teddy reagerade med att sätta av i galopp förbi dom tack och lov! Där förstod han iaf att det bara var att springa vilket jag är tacksam för! Något skärrad så börjar jag sätta igång honom i ridhuset och det var samma visa idag igen!!!!!! Men jag kämpade och red lite öppnor och skänkelvikningar och serpentinger mm. Men Teddy bara sket i mig och tillslut blev jag otroligt förbannad på både honom och mig själv så jag gjorde en halt, kortade tyglarna och höll handen STILL och red honom in i handen. Och vet ni vad? Han gick som en klocka! Varför ska man alltid behöva bli arg fr att göra rätt?!?

Red iaf igenom LB:1 2 gånger och andra gången blev det riktigt bra! Hoppas jag kan rida lika bra på lördag som jag gjorde idag bara! Jag ska verkligen frsöka!!!!


Förbättringsarbete!

Jag kan hålla med Nattis om att det är dåligt med update på bilderna i bloggen, tyvärr är det ju så att jag suger med att komma ihåg att ta kort! Det finns inte i mitt huvud helt enkelt, och sen är det ju inte så kul när man har sugig kamera. MEN jag ska bättra mig på den saken, jag lovar!

 

Just nu sitter jag och taggar för bilköp, snowboardåkning och dressyrträning, det är nämligen vad min helg kommer bestå av! Idag hinns det inte med att rida men Jessica skulle ev motionera Teddy åt mig om hon hann och imorgon blir det inte heller någon ridning för min del eftersom vi ska åka till kungsberget över dagen och ev till Östhammar på kvällen.

 

Jag är grymt taggad till dressyrträning iaf! Nu jäkelberg SKA galoppen bli bättre! Har även hört att en viss människa ska filma så om någon vänlig själ lär mig hur man lägger upp filmer här på bloggen så kan ni få se den;)

Ne nu ska jag städa undan här hemma innan vi dra rut på vägarna för dagen!

 

This is tha car!


3/3

Nu är jag hemma igen! Utsläppet gick fort och smärtfritt som det brukar göra, jag menar hur lång tid kan det ta och ta ut 5 st hästar:)? Eller 5 och 5, de va ju faktiskt bara 4 eftersom Teddy fick stå kvar inne och äta sitt morgonhö medans jag fixade allt i stallet.

När jag fixade kraftfodret så hörde jag att de va en råttjäkel som va i någons fodertunna och härjade, antagligen förskte den väl komma ut men jag kände att jag inte hade lust att glänta på locket så att den lille fritt kunde hoppa på mig, ne har han kommit i så får han fan komma ut själv med! Stallmöss/råttor är fasiken inte att leka med! Tur vi har Leo som är BW´s halvvilda katt, hon är en fantastisk jägare och hugger dom på 1 gång! Hahaha en gång så var det en mus i MIN fodertunna så jag sprang och hämtade lite annat modigt folk som fick välta tunnan medans BW stod med Leo som var beredd att fånga! Och jag har fått det berättat för mig att Leo flög iväg efter musen och hgg han i luften;) Bra där Leo!!! Yeye nog om möss!''

Idag var Teddy på ett såntdär jäkelshumör som bara han kan vara! Han snurra runt i boxen när jag skulle linda benen och han smet ur boxen ungefär 170011 gånger! Och när vi var ute och red så var han såååååå seg! Självklart hade jag inget spö med mig för det brukar inte behövas men idag var det trögt för fjordor, han gick och stånka och stöna hgt bara för att göra mig uppmärksam på att han tyckte att det sög att hagkompisen Ozzy fick gå ut i hagen och inte han. Han var seg i truten och tung i handen och det var bara en riktig skitdag fr Teddy helt enkelt! Men när han brjade strula i galoppen och inte ville fatta höger galopp och sket helt fullständigt i mig, då surnade jag till lite faktiskt! Så när vi kom tillbaka till stallet så hämtade jag ett spö och gick ut på ridnbanan där vi fick till några högerfattningar tillslut.

Det är kul hur bra vi känner varandra jag och Teddy! Han vet exakt vilka knappar han ska trycka på för att få mig okoncetrerad och ur balans och jag vet exakt vad som försigår i hans huvud och hur han tänker:) Vi är soulmates helt enkelt! Imorgon blir det vila för gula faran för jag ska åka och kolla på bilar som jag ev ska köpa!

BTW så har fler och fler börjat hitta hit och det uppskattar jag något enormt, men vad vill ni läsa om? Vill ni att jag ska visa er stallet och Teddys stallkompisar? ge mig tips! Min önskan är eran lag;)!


morgonfodring!

Ja snart åker jag till stallet för att ta ut odjuren!:). Teddan ska få springa av sig lite idag, igår blev det bara ca 20 minuters tmkörning på en något ojämn ridbana.



Fiiiiiiint väder!!!!

Strålande sol och ett par minus, det är ju jättemysigt! Jag och Tindra var uppe i stallet och hälsade på Teddy i hagen där han stod och ms och åt upp det sista av sitt morgonhö. Dom är så gulliga dom 2 tillsammans, Tindra och Teddy min 2 <3.

 

Passade även på att mocka och fixa mat så jag slipper göra det ikväll när jag åker upp. Så då är det bara ridningen kvar! Idag blir det väl ännu en tur på banvallen och försöka få honom att mjukna i sidorna och inte bli så stark. Tänk om allt bara kunde funka på en gång? Men jag måste faktiskt ge mig själv en klapp på axeln då vi har kommit väldigt långt sen i somras. Ikväll ska jag laga kanske världens godaste gryta också! Den är sjukt fantastisk! Det är bara att hojta om ni vill ha receptet;)

 




Urrrrrblåst!

Ja denhär rubriken kan man ju tolka lite som man vill;) Men jag menar ju SÅKLART att det känns som om hela jag är helt urblåst av vinden, för fasiken så det blåste när jag red idag! Men som tur e så behöver man ju aldrig frysa när man rider han med stort T.....


Jag red runt Ekeby idag och försökte bara att rakrikta vilket gick sådär, han går gärna och ställer sig mer åt höger och han var väldigt taggad idag och låg på bettet och var ganska tung i handen, men jag försökte att få honom att lyssna med halvhalter och tempoökningar, tillslut blev det väl lite bättre.

På banvallen blev det galopp där jag försökte mig på enkla, väldigt enkla byten, det gick också sådär, det blev lite springit, fladdrigt och inget flow. Men när jag rider ute så har jag vääääldigt svårt att hålla honom i galoppen, då blir han otroligt stark, måste försöka komma på något sätt att få tillbaka honom i galoppen.. Man vill ju inte sitta och dra de blir ju inget bättre av det, någon som har tips?

Han är iaf relativt fin i hullet nu, några kilo till som ska bort bara, sen är han helt perfekt:) Så det blir en stor utmaning att hålla ner vikten i sommar;) Ne nu ska jag kolla lite bloggar och hoppa in i duschen! Kram

Tillbaka till vardagen!

Sorry för dålig bloggning men jag har jobbat som ett svin, heeelt sant:) Sen var det ju tydligen nya istiden förra veckan så det blev inte mycket till ridning.... Men nu är det nya tider med mildare väder!

Igår va jag ute på en tur runt igelsjö med Annie och Bullen och ja ni kan ju tänka er hur det blev, vi två satt och snackade massor och våra hästar var otroligt glada för att få komma ut och röra på sig vilket ledde till väldigt många ofrivilliga galopper där det inte var att tänka på att stanna:) Men jag hade inte hjärta att bli arg på min lilla gris, han var ju så glad juh!

Idag ska jag ringa "Musen" för att höra vad som sas på årsmötet och hur det blir med allsvenskalaget. JAg har nog iaf bestämt mig (Igen) för att försöka kvala in till fjordSM i år, vi får se, vi lär ju träna mycket på skänkelvikningarna och den förvända galoppen då iaf... På söndag är det Lottaträning igen och nu ska jag rida på vanliga 3-delade, jag har ju den senaste tiden ridit på ett hissringsbett, men nu får det vara slut med latheten så nu ska det börja jobbas med den "vanliga" bettet;) Jag är iaf sjukt taggad på tävlingar nu!

Fjordingbloggar!

Lägger upp länkar på fjordbloggar som jag iaf garanterat kommer följa:) Göre du me;)


http://fjordyy.webblogg.se/
http://www.nemequittepas.se/
http://jennycarlen.blogg.se
http://sindarvelukas.blogg.se/ Min blogg dårå.
http://onlyyoursnessie.blogg.se/
http://fjordina.blogg.se/
http://tyresotjejen.blogg.se/



RSS 2.0