Stallet är tomt.

Stallet är så tomt utan dig. Jag gick ut i hagen idag, tösa har väl aldrig varit så lik dig som idag... Jag och tindra vinkade till dig i himlen idag! Såg du oss? Vi saknar dig och tänker på dig varje dag, teddanbeddan!

"Teddy är i himlen nu och har fått ett plåster" Tindra 2 år.


Jag går som i trans

Jag lever nu i min lilla bubbla, jag fattar fortfarande inte, hur kan något göra så ont? Jag är bara så trött, så trött och vill bara blunda. Lägga mig ner och vakna ur denna hemska dröm... Fan jag saknar dig redan älskling! Bloggen kommer inte läggas ner utan jag kommer fortsätta skriva här.

Sov gott älskling!

Nu i ro, slumra in i bädden så fin, som en blomma på en äng. Åh Guds änglar dom ska breda vingarna ut och runt dig stå. Jag älskar dig Teddy du är alltid hos mig<3


Sov gott älskling!

Nu i ro, slumra in i bädden så fin, som en blomma på en äng. Åh Guds änglar dom ska breda vingarna ut och runt dig stå. Jag älskar dig Teddy du är alltid hos mig<3


<3

Nu är det morgon...det är inte lätt att vara stark när man är svag.. Jag älskar dig!!!<3


Jag vill inte vakna

För då betyder det att det är morgon... Jag är så jävla tacksam för Martina och Sarahs stöd! det är skönt att ha dom med sig! Jag kommer vara ett litet paket imorgon, jag kommer vara i en dimma.....

Hejdå min älskade vän, du betyder allt för mig!!!!! <3<3

Allting har ett slut...

Och ditt är här nu.... Alldeles för tidigt, men nu är det här, och jag kan inte stoppa det hur mycket jag än försöker så går det inte...... Det är ändå du och jag alltid, precis som det varit i 11 år, jag älskar dig något otroligt och jag kommer tänka på dig varje dag i hela mitt liv.

Jag vet inte hur jag kommer kunna leva utan mitt hjärta, men jag ska försöka för din skull. Jag kan inte änns förstå att du ska lämna mg, du har ju alltid funnits och nu kommer du försvinna långt långt bort, dit jag inte änns kan åka och hälsa på dig.... Hur ska jag kunna leva utan mitt hjärta?

Jag kommer sakna allt med dig, jag kommer sakna dina fina och kloka ögon, jag kommer sakna dina bus och jag kommer sakna att inte kunna sitta på din rygg men framförallt kommer jag sakna alla våra pussar och kramar, och ditt gnägg... Ditt gnägg som ALLA känner igen.

Men visst har vi haft det bra du och jag Teddan? Vi har upplevt så himla mycket tillsammans, och allt du har lärt Tindra..... Jag vill inte, jag vill inte!!!!!! Hur kan man lämna sin bästa vän och hur kan man leva utan sitt hjärta...

Förlåt min älskade älskade beddybubb men jag vet att du kommer få ro nu, och du kommer att finnas hos mig jämnt, för det är ju du och jag alltid och jag kan inte leva utan mitt hjärta!

Jag älskar dig Teddy, du har kämpat väl men nu ska du få vila<3<3<3

       


Min älskade kämpe, jag gör allt för dig!!!

Idag var det dagen D... Dagen då jag skulle bestämma Teddys framtid. Jag var så inställd på att jag skulle få ta bort honom, så ringde veterinären för att berätta hur helgen varit, och vet ni vad hon säger? Han har varit feberfri i helgen!!! Och han äter!!!! Men han har fortfarande diarré..... Men pengarna tickar iväg, men jag bestämde mig, jag fixade ett lån på 20.000 och hoppas att hans diarré blir bättre, jag kan inte svika honom!

Men visst känns det i plånboken om alla 38.000 kr jag har fixat till detta går åt. Och ännu jobbigare blir det om jag måste använda alla pengarna och han inte klarar sig.... Men då vet jag att jag har gjort allt som står i min makt.

Ja men hörrni, jag fick ju bilen såld! Till en hästtjej här i Rimbo, så den fick jag 18.000 för. Lite lite men jag kunde ju inte tacka nej direkt, jag var ju tvungen att ha pengar. Jag vill bara att han ska bli frisk så att jag får hem honom igen!

Jag vill tacka alla underbara igen. Ni är helt fantastiska som oroar er och stöttar oss så mycket. Puss på er!!!!!!!

 

Så nu håller vi alla tummar och hoppas att blodproven visar bra resultat!


Hästens bön

Fodra och vattna mig väl  
Var vänlig mot mig
Ryck ej i tygeln eller tömmen

Slå mig ej om jag inte förtjänar det

Ge mig ej för tung last

Sko mig väl

Skydda mig om sommaren mot solhettan

Skydda mig om vintern mot kalla betsel

 Och lägg täcket på min rygg

Smek mig någon gång

Jag bär dig, jag drar dig, 
jag lever endast för dig

Du vet att jag ej kan tala om min nöd, men

Gud skall belöna dig

Till sist, då mina krafter tagit slut, tag mitt liv

på minst plågsamma sätt

Det känns som om hoppet sakta glider ifrån mig....

... Men jag får inte tappa hoppet!!! Det går inte!!!! Jag måste få bilen såld! Jag har gått ner i pris... Och får jag den inte såld så får mamma ringa banken på måndag. Annars har en jättesnäll arbetskamrat till mig erbjudit sig att låna mig pengar, hon hade lite som låg och skräpade på ett konto sa hon... JAg älskar er alla som hjälper mig med samtal till bekanta mm.

Läget med Teddy... Jag blev så glad när vi kom till hans box och han spetsade öronen och kom fram till mig. Jag fick lite borstar av en veteriär där, så jag stod och borstade honom ett tag och han tyckte det var så skönt! Det blev mycket pussar och kramar vill jag lova! Jag älskar verkligen denhär hästen!!!

Veterinären kom och pratade med mig och förklarade läget. Hon sa att han har verkat vara lite piggare men hon visste mer när provsvaren kom. Hon sa även att jag var uppe i 29.000kr nu... Så nu kostar det 2400kr varje dag, vilket jag då får stå för, så nu vill jag ha bilen såld:S Vi kom överens att låta han få helgen på sig att bli bättre, så ska vi se vart vi står på måndag, och har jag inte lyckats få pengar så.... När vi stod där så passade hon på och ta tempen, sist hon tog hade han 38.6 och när vi stod där så hade han 39.5 och ont i magen... FAN!!!!!!! Men han är en sån jäkla kämpe! Han försker äta och han hälsar på alla med spetsade öron. Han ser lite matt ut på ögonen men man ser ändå buset glimta till. När jag gick där ifrån så gnäggade han efter mig... Det sliter i mitt hjärta att inte kunna vara där med honom varje dag och varje minut. Min bästa vän...

När jag kom hem ringde veterinären, då hade blodprovssvaren kommit.. Dom såg lite lite bättre ut sa hon, dom vita blodkropparna hade ökats lite men dom var fortfarande påverkade av giftet som cirkulerar i kroppen. Hon sa även att det är väldgt många hästar med denna åkomma som dör innan dom ens får vård... Men min kämpe står fortfarande och han är så snäll och underbar. Men jag måste ta ett svårt samtal imorgon, jag måste ringa veterinären och fråga hur stor chansen han är att han klarar sig med behandling och om han har mycket ont och om han lider.... Eftersom hans tarmflora är så rubbad så är fång en stor risk nu med... Nu känner jag hoppet försvinna igen, min älskade vän, jag älskar dig!

Snälla snälla Gud, jag skulle verkligen behöva ett mirakel nu......

Besök idag!

Idag blir det äntligen ett besök på Ultuna hos Teddymannen:) Jag är så himla glad:) Det ska bli så himla skönt att träffa honom igen.

bilen är fortfarande inte såld.. Jag hoppas att någon hör av sig idag, det är ju verkligen jätteviktigt att jag får den såld. Funderar på att lämna in den hos en bilhandlare, men då får man ju ett pris långt under skampriset för den. Jag lägger mitt hopp hos Sarahs vänner. KOM IGEN NU!:)






Sjuk liten älskling....






Kom igen älskling! Tillsammans klarar vi detta! Kämpa!

Audi till salu BILDER!





Audi A4 2,4 -00

*Klimatanläggning
*sportstolar och sportratt
*Elhissar
*avtagbar dragkrok
*CD/radio
*dimljus
*kammremm är bytt
*Miltal: ca 25.000 (kammremm bytt vid 24.000 mil)
*Servad varje år, servicebok finns.
*sommar/vinterdäck

Pris 25.000 kr


TACK ALLA UNDERBARA!!!!

Jag måste bara få tacka alla er underbara människor som hjälper mig med utlysning av bilannons och alla som skickar sina tankar till oss och hjälper mig på alla möjliga sätt! Ni är heeeeelt underbara och det värmer mig så otroligt mycket och skänker mig mycket hopp! Även om detta är en hemsk situation och vi inte vet utgången på den så känns det så mycket bättre att så många har uppmärksammat och stöttar. Många har hört av sig på bilen, så nu håller vi tummarna! Hoppet är det sista som lämnar oss!

Uppdatering från Teddy då. Dom har gått ronden nu och jag väntar på ett telefonsamtal om hur behandlingen med blodplasman har gått. Jag hoppas innerligt att han är bättre, och imorgon kommer jag åka in till honom.

Tack än en gång alla underbara!

Provsvaren

Imorse när jag pratade med veterinären så skulle dom ta nya giftprover och om det var en låg gifthalt så skulle dom inte ringa utan fortsätta med den behandligen dom gett honom hittills, men var gifthalten hög skulle dom höra av sig för då skulle en annan behandling sättas in och den var dyr och min försäkringssumma är snart uppnådd.


Kl 14.39 ringde dom.... Veterinären sa att när man ser honom så ser han ut att må bättre, han står upp och står med spetsade öron och kollar runt, men enligt proverna så är han väldigt dålig..... hans feber har stigit under dagen och han har höga halter gift i blodet. Dom ringde och sa att dom måste ge honom 2l plasma för att ge honom en chans att klara sig, självklart sa jag! Jag blir helt tom...... Jag gråter förtvivlat... Jag älskar denhär hästen något så otroligt, vi har kännt varandra i 11 år. Han är min bästa vän.... Vi har så himla mycket minnen tillsammans. Allt han har lärt mig. Det suger att en sketen äcklig liten försäkringssumma ska stå ivägen för att min bästa vän ska få leva eller inte! Vem är jag att bestämma om han ska leva eller dö!?!?!?

Nu säljer jag min bil för att få ihop så mkt pengar som möjligt för att rädda min bästa vän!

Vem är jag utan dig? Jag älskar dig... Kämpa!

Kolit...

Kolit säger dom att det är (blödande tjocktarms katarr) om jag förstår allt... Ni vet jag kan inte ta in något nu, nu ska det tas prover för att kolla gifthalten i blodet, när bakterierna dör så blir dom giftgaser som går ut i blodet... tror jag.... Gud jag är så skakis!

Han står med dropp och har feber, men åt när veterinären var inne hos han i morse...

JAg tror inte att jag förstod hur allvarligt detta är men nu börjar jag fatta när distriktarn ringer och vill höra hur det går och ska ringa igen fr hon vill veta, och dom hade tydligen pratat mkt om Teddy igår nere på distriktarn...

Älskade Teddy, kämpa! Kämpa tillsammans med mig! DU är inte själv jag är med dig jämt! Jag älskar dig.

Snälla gode gud, ta han inte ifrån mig!

Just nu är det kaos i hela mig... Jag orkar inte vara stark själv...

Igår var jag tvungen att åka in akut med Teddy till Ultuna då han hade en otrolig diarré. Det hela började ca kl 7.00 när jag kom upp till stallet och skulle ta ut honom, då när jag klev in i boxen så märkte jag att han inte hade ätit upp sitt hö. Då började jag genast kolla runt i boxen och såg att det var rät stökigt, mer stökigt än vanligt och att det låg lite bajshögar som var lite lösa. Jag tempade på en gång och då visade tempen 38.8. Det var 1h kvar tills distriktarens telefontid skulle börja och eftersom han stod lugnt i boxen och inte verkade ha ont i magen så bestämde jag mig för att inte ringa jourhavande veterinär utan vänta 1h.

Jag vågade inte gå med honom, för man har ju hört att man absolut inte ska gå med dom om dom har tarmvred, så jag ställde honom på gången och borstade och gullade med honom. Jag tog en ny temp ca 7.50 och då hade tempen stigit till 39.0:/ Jag ringde direkt kl 8.00 och pratade med veterinären och dom sa att jag skulle börja gå med honom så skulle jag ringa på en gång om det blev värre. Jag var ute och gick med honom i ca 20 minuter sen ställde jag in honom i boxen så att han fick vila i ca 10 minuter sen tog jag en temp igen och då visade den 39,2. Men trots att ha nahde feber så var han så himla pigg när vi var ute och gick, dock vände han alltid själv efter ett tag och ville gå hem, eller ut till hagen till sina vänner rättare sagt. Och när vi var inne i stallet stod han still och med spetsade öron.

kl 10.00 ringde veterinären igen och då bestämde vi att vi skulle avvakta ett tag eftersom han hade bajsat efter att jag hade kommit in med honom från promenaden. Vi gick ut på en till promenad upp till skälby och tillbaka. och när vi kom hem så fick han vila ett tag igen i boxen och sen tog jag en ny temp igen och då visade den 39,3. Jag satt med honom ett tag i boxen och han verkade lite trött men annars inget fel. HAn ville inte äta men drack iaf.

Jag åkte hem jättesnabbt och kastade i mig mat, sedan åkte jag upp igen. När jag kliver in i stallet och kollar mot Teddys box och ser ingen häst..... Jag kände paniken komma, jag stannade upp ett tag och hann tänka: Hur jävla dum i huvudet får jag vara som lämnar honom! Vågar jag gå fram och se dehär? Sekunden efter så sprang jag fram till boxen och kollade in, då låg han och sov, och speetsade öronen och kollade upp på mig när jag kom. Då gick jag in till honom och frågade om han orkade resa sig och då reste han sig så att jag kunde ta tempen på honom. Då var den nere på 39.1.

Sarah kom till stallet vilket jag är overhört glad för! Då när hon kom så började han bajsa ännu lösare och det såg ut som att det var blodblandat! Då ringde jag distriktarn på en gång och dom var såklart iväg på annat, och jourveterinären var påväg till Akalla(?!) men dom skulle höra av sig så fort som möjligt. Så medans Sarah var kvar i stallet och kollade Teddy åkte jag hem och slängde på mig mer kläder då vädret var kasst! Så när jag är uppe i lägenheten hade veterinären ringt på mobilen som låg kvar nere i bilen såklart!!!! Så jag ringde upp henne på direkten när jag satt i bilen och då sa hon att hon kommer på en gång för att det låter som om det är typ kolik/inlammation i tarmen och sådannt kan gå jättefort sa hon. Så jag kastade mig iväg till stallet igen medans jag desperat ringde Sarah och sa att vi måste nog åka in till kliniken. 

När jag kommer upp till stallet tar jag en ny temp, tack gode gud var den nere på 38,6! Sarah kastar sig in i min bil och drar till Marre och Nattis för att hämta deras transport. Veterinären kommer och kollar och säger att det är ganska bråttom in nu. Hon ger något i medicinväg och sätter ett dropp. Så när Sarah kommer så åker vi på en gång!

När vi är inne på kliniken så är Teddy väldigt tagen och vill ligga ner, sen börjar han visa att han har ont i magen. Dom hjälper han på alla sätt och veterinären står och pratar med mig om saker jag inte fattar alls, jag vaknar till när han frågar: Veronica, om han blir akut sämre får jag ta bort honom då? Då brast det! Jag grinade och i huvudet så tänkte jag: VAfasen säger han... vad menar han? Men jag kände att huvudet nickade.... JAg fick panik... Efter ett tag fick jag säga hejdå och så fick vi åka.... JAg lämnade min älskade bästa vän på en klinik och visste inte om han skulle klara sig....

Musik i örat.

Idag kom jag äntligen ihåg att ta med mig hörlurarna till Iphonen upp till stallet så att jag kunde ha musik i örat medans jag red ett dressyrpass. Det är så himla nice med musik när man rider, tycker ni inte det?? Men det var lite jobbigt att få snäckorna att sitta kvar i örat i traven dock.

Ridpasset då? Jo jag tyckte det gick sisådär. han är så himla seg, nu idag var det nog mycket pälsen som satte stopp. Han måste klippas då han blev sjöblöt av svett. Eftersom jag inte fick fram honom ordentligt för skänkeln så blev han lite tungriden, jag red igenom LB:1 och sedan red jag lite skolor och skänkelvikningar, som vanligt var han stel i det ena varvet... Men det är bara att stretcha på det och galoppen orkade jag inte lägga någon större energi på så det blev mest trav idag faktiskt. Ska väl ut och galoppera imorgon tänkte jag, ev tar jag kandaret eller gramanen till hjälp. Nu ska jag fortsätta kolla på idol, kram

Leverans!

Idag koom den efterlängtade "goddiebagen" som Tina hade plockat ihop till mig och Teddy. Det var: en klippmaskin, 3(!?) st lindor, vinröda, ett grön/blått grimskaft, en sele med bjällerklang, bett, massa bakformer och tupperware byttor samt massa böcker sen även en jättefin lite porslinsfjording som jag fullkomligt älskar! Tyvärr kom inte Teddys pärm med men den hämtar jag på fredag. Jag är så spänd på den pärmen för jag älskade den för 11 år sedan och kunde sitta och bläddra i den i timtal, så det blir spännande och se om den är så speciell;)

Ne nu ska jag ladda om diskmaskinen och dra ut en sväng med hunden igen, sen på kvällen blir det stallet för att ta in min älskade kille<3


lite random bilder


Oskar


Porschen

på tur.

Evzies otroligt äckliga uppfläkta knä!

Rocco med grannpojken

världens vackraste!

Kärlek


Tack för kaffet.

Idag var det för omväxlingens skull väldigt fint väder under ridturen. Teddy och jag tog skogsrundan, den med hindrena på stigen, och jag har iaf konstaterat en sak att fy fabian vad jag suger på hoppning! Jag tappar allt vad skänkelläge, kontakt och kontroll heter... Ne det måste övas på faktiskt.

Teddy var pigg och väldigt arbetsvillig. Han var kanonfin i munnen, jag ääälskar det raka bettet måste jag säga;) Vi skrittade och galopperade mest, blev lite trav här och var. Men fortfarande ingen höger galopp så långt ögat kan nå..... ÅH vad sjukt frustrerande det är!!!!!!!!!!!!! Men summan av kardemumman är att Teddy var fin under hela ridturen och han känns så mycket piggare plus att han är väldigt fin i kroppen nu.

En neggo sak är ju då att han kommer få gå ensam i hagen i höst/vinter... Då jag ger Teddy hö med lite sämre näring då jag vill kunna ge honom en större hömängd än den lilla kakan han skulle få om det var högkvalitéhö. Dom andra är väldigt noga med att höt ska va av högsta kvalité, så då får Teddan gå själv:/ Men vi ska dela av en hage så han kommer ju ha hästar precis brevid sig, så det blir nog bra. Vi har ju boxar utan galler mellan så han kan ju gosa med boxgrannen på kvällstid:) Nej om man skulle ta sista kaffedroppen och slänga sig iväg till jobbet då. Ikväll ska jag på föreläsning om Asbergers syndrom. BYE!


Hjälp på traven.

Igår så hjälpte jag Cissi på banan, hon ville ha lite tips på hur hon skulle kunna "komma åt" Teddy. Då jag ville att Cissi bara skulle behöva koncentrera sig på att hinna känna efter hur hon skulle sitta och hålla så tog jag med mig långpisken ut på banan så jag kunde hålla igång Teddy åt Cissi.

Hon red på volten runt mig i alla gångarter, Teddy började med att visa sig från sin sämre sida med att vägra söka sig nedåt trots bra jobb från Cissi, så tillslut ledsnade jag på att han drev med henne så varje gång han backade för henne i halten stod jag redo med pisken och petade till honom på rumpan, då hände det plötsligt något! Teddy blev smått upprörd och hoppade upp och ner på stället ett tag och sen efter det så gick allt som en dans, han hade fin trav och såg mjuk och fin ut. Cissi fortsatte att jobba på halterna och att få honom rund i volterna. Jag tyckte att det såg riktigt bra ut faktiskt, det är inte lätt att rida Teddy. Jag hoppade upp lite efteråt då jag inte kunde låta bli, det va ju så längesen:) Trots att han var lite trött så var han mjuk och fin och jag hade ingenting i handen. Så himla kul kan inte sluta le när jag tänker på vilken känsla jag fick där uppe på ryggen:)

Åh jag längar så mycket tills någon mer stallar in sin häst, det är liiite jobigt att ha på ut och insläpp varje dag, men det är bara tills 3 oktober tror jag så jag står nog ut.


Uppehåll.

Oj vilket långt uppehåll det har blivit från både blogg och ridning. Jag har haft en veckas semester ungefär. Jag har inte mått så bra så jag tog mitt pick och pack och åkte till Ånge och vår stuga och lämnade Teddy i Cissis trygga händer:) Nu mår jag mycket bättre i kropp och själ! Tänk vad äkta norrlandsluft kan göra, planerar även en resa dit med kusinen och vänner, det vore mysigt att åka upp till stugan under novembermörkret. Vi har ingen el eller inget vatten i stugen, så det är verkligen friluftsliv med att bära in vatten från ån, elda i vedspisen och gå på dass;)

Men nu är jag tillbaka i verkligheten igen! Teddy har haft det bra, han har fått stå ute dag och natt nu medans jag har varit borta men nu sover han inne igen vilket han uppskattar. Teddy har även lyckats trampa av sig en sko, men hovis kommer idag kl 12 och slår på skon så då är allt back to normal igen. Jag skulle ju ha tävlat den 17 september och 2 oktober men jag avanmälde mig för jag får inte högergaloppen att fungera!!! Så frustrerande! Jag vill inte åka på tävling när man inte har en bra känsla. 

Hmm vad händer annars och är nytt då? Inte mycket förutom att jag ska börja ge Teddy gurkmeja nu för lederna, det kan vara bra med extra smörjelse nu på äldre dagar;) Sen är jag också väääääääldigt sugen på att flytta upp till präststallet! Men jag vet inte hur det blir med det... Jag måste höra mig för lite.... Det är väldigt fint ställe. Jag ska nog dit och titta lite, då kan ni få lite bilder;) 

Ne nu kallar snabeldraken på mig!!!!:)

 

Stubbåkern:)

Fasiken vad nice det är med en stubbåker precis utanför stallet som vi får rida på!!! Den är perfekt att konditionsträna på! Det tar ca 15 min att trava runt den 1 varv, typ:) Jag red där i dag på kandaret. Teddy var pigg och hade inte lust att jobba. Han försökte få mig ur balans några gånger, och han höll på att lyckas få av mig med 2 gånger:) Men si det gick inte så han jobbade väl på rätt bra. Han var inte helt ärlig då han mest hängde i handen på mig så jag fick ta lite i stången ett par gånger.

Idag var det fokus på galoppen speciellt höger galoppen. Han är hopplös! Eller rättare sagt JAG!!! Eftersom han fattar höger galopp utan problem när jag tömkör... Skärpning nu fröken Backlund. Tror att det får bli en lektion för BW så det blir någon jäkla ordning någon gång! Jag vet inte vad jag har lagt till mig med för skit. Jag har väl aldrig haft probs med det förut. Men iaf så fick jag till en höger galopp tillslut, tror jag. Jag tror ju oftast att jag har höger galopp fast han har vänster. Jag har svårt att känna och jag ser ju inte heller eftersom han är så jäkla bred! Aa jag suger helt enkelt, blä hatar när man känner såhär. Jaja ridpasset i det hela gick väl bra. Det känns bra att han redan är piggare efter ett natt inne i stallet. Han verkar tycka att det är jätteskönt att få komma in.

Imorgon tror jag att det blir en sväng med vagnen. Jag , Tindra och Teddy på en morgontur. Kan det bli mysigare? Kanske att vi tilloch med tar med oss mackor och varm choklad;)

RSS 2.0