LÖÖÖÖÖÖN!

Äntligen är det lön! Räkningarna är betalda och inte blev det mycket kvar inte:( Tänkte ju ta mig ner till 4 legs för att kolla in och ev köpa något fint till hästsamlingen men jag kände att neeeeeeej jag måste ta det lungt med dom pengarna som är kvar..... Jag ska iaf ner till granngården och köpa foder och en spånbal, det är ju ett måsteköp:)

Eftersom det tyyyyyyyyydligen är CP kallt ute jämt! Alltså jag menar -25 grader!?!?! KOM IGEN!!!!!! a men iaf pga kylan har jag ju inte kunnat rida alls så Teddy har bara fått gått i hagen.... Så jävla träligt med dethär! Idag är det iaf bara -4 så idag ska vi ge oss ut på en tyr:) Sen är det tydligen jobbhelg hela jävla helgen för mig... Men jag ska förska hinna klämma in en ridtur på lördag med men på söndag hinns det inte med tyvärr:( Yeye nästa vecka jobbar jag bara 2 dagara sen är jag ledig resten så de e ju niiiiiice;) Då ska jag nog hinna med mitt liv igen!

Ne ni här blir inga barn gjorda... om man skulle dra sig ner mot grangården och ICA (ska hämta ut mina otroligt mega snygga skor från Nellys).

 



MMM sommarkvällar! Ge mig nu!


Dagarna tu.

Jo ni nu har jag slarvat med bloggningen igen!! Fy skämmes!

Igår iaf så hade jag ju äcklig träningsvärk efter Lottaträningen men det hindrade inte mig inte, nej nej på morgonkula så drog jag en sväng till gymmet och efter gymmet blev det 1 timmes promenad till stallet där jag sedan red:) Jo du visst känner jag mig duktig och fiskar efter beröm;) Jag har även lite blåmärken från gårdagen.... Jag skulle nämligen rida barbacka bestämde jag mig för och ja vad ska man säga... Jag ramlade av innan jag änns hade kommit upp! MIn kära Teddy körde ett riktigt ponnytrick där han när jag låg och kravla halft på ryggen och halft på halsen så drog han ner huvudet och jag foooooor ner i backen:( Nattis stod bakom oss och fick sig ett gott skratt! :) Den bjuder jag på!


Väl uppe på hästryggen så skulle vi ut på våran lugna ridtur vilket visade sig bli allt annat än lugn.... Teddy hade tydligen bestämt sig för att vara fullblodsfjording idag... IGEN! Han prutta iväg lite nu och då och for och hade sig, stackars Kryssan som redan är på tårna höll juh på att expoldera! Iaf kom vi hem hela igen:)

Idag hade jag utsläppet i stallet och hade tänkt att kra lite intervallträning men när termometern visade -21 så sprack den planen.. Teddan fick istället gå ut i hagen och äta sitt hö, vilket han var nöjd med:) Jag gör ett nytt försk imorgon istället!

Träningsvärk, check!

Och en jävulusisk sådan också! Igår fick vi kämpa minnsann men fan va kul det är! Denhär gången övade vi lite mer på takten och att få fram honom då genom lite ökningar på diagonalen men Teddy var lite trött på träningen vilket resulterade i att jag fick jobba som en galning för att han skulle gå framåt. Han hade ingen som helst egen motor! Men ja det tar på gamla män när det är kallt:)

Vi övade oxå lite övergångar vilket vi SUGER på! Det är verkligen ett måste att få till! Jag hatar när han bara dör i avsaktningen och slår upp huvudet. JAg känner att jag också måste bli lite starkare så jag orkar sitta till och hålla om ordentligt så nu jäkelberg ska det bli gymträning! Jag måste stabilisera mina armar lite då jag tycker dom fladdrar iväg.

LOttas synpunkter på mig denna träning var att jag satt jättebra med överlivet och händerna men stundtals tenderade händerna att bli lite höga då allra helst höger handen, sen var skänkelläget lite fladdrigt i dag men det var ju en stor del pga att jag var tvungen att skänkla på i princip varje steg idag. Jag ska köpa långa sporrar till nästa gång så att jag bara behöver peta till honom då och då.

Jag har även bestämt mig fr att börja rida på det 3delade bettet på heltid nu eller ja, iaf mer på det 3-delade och ha hissrings bettet någon gång ibland. På söndag är det allsvenska möte då vi ska bestämma hur man ska gra med allt, tyvärr jobbar jag då men jag ska vara med över telefonen:)

Ne nu måste jag börja plocka lite med disken här hemma!

Åh helvete så kallt!

När termometern visar -31 grader då är man fan inte kaxig! Teddy går med två innetäcken och ett tjockt utetäcke om dagarna. Någon ridning är det ju inte att tala om när det är sånnadär gradantal! Idag fick jag iaf upp värmen i stallet genom att bära in allt hö och halm som kom. JObbigt men skönt att hö finns fram till betet!

Imorgon blir det Lottaträning för hela slanten och även lite allsvenska snack tror jag:) Det ska tydligen bli lika kallt och jävligt imorgon men det är bara att bita ihop, det har ju inte varit allt för kallt på em "bara" typ -17.

Teddy har gått bra i dagarna men de e lite svårt för mig att träna glopp ute på vägarna då Teddy blir så inåt nordens stark och det känns som om jag bara sitter och drar i han! Jag vill att snön ska smälta och att utebanan ska bli bra!

Nej nu ska jag ta hand om min dotter som springer runt här och är helt förtvivlad stackarn!

RallyKalle!

Usch! Jag trodde att denna kyla skulle vara borta nu! men icke den kommer tillbaka i full kraft! idag var det dock inte lika kallt som igår men termometern gick ner till iaf -13 grader.... Inte mysigt! Kom upp till stallet runt 18.00 tiden så jag tänkte att vi skulle ta en tur mot Igelsjö och bara skritta igång oss och känna lite på traven.

Men så fort jag kom ut på stallplan förstod jag att det var RallyKalle varning! Han bara dansa när jag skulle slänga mig upp, jag red ju barbacka och då kommer jag verkligen inte upp utan stolen:) Och när jag kom upp bar det av i en sjujäkla skritt! Och hur han jobbade sen! Det var så kul! Han var sålätt i handen och jobbade i en fin uppförsbacke, precis som det ska va! Så vi travade rätt mycket faktiskt:) Jag provade även att trycka på lite och jag har fasen aldrig suttit på en häst som har ökat så fint!!!!!!!!!!!!! Vilken känsla! Sen fattade vi galopp och Teddy rullade över i en fin rund galopp och höll sin fina form, men efter ett tag så kände jag att huvudet åkte längre ner och ryggen blev rundare och ett bocksprång var på väg så jag var snabb som vinden på att dra upp huvudet:) sen höll det på att komma lite glädjekrumbukter men jag klarade mig ifrån snösmak;)


På Fredag kommer käraste Tina oxå och hälsar på och på söndag är det Lottaträning igen:) Denna vecka kommer bli kanonkul tror jag;)

Nu har jag även slängt ut en annons på hästnet om dom lediga stallplatserna, så vi får se om någon ringer. Hoppas det!


Gulliga någon?

Kan inte NÅGON hjälpa mig att förnya min header!?!?!?

Idag är en ny dag!

Jag och Tindra sitter och äter frukost, hemmagjord chocklad och rostmacka! Kanske inte den nyttigaste frukosten i världen men oh så välbehövlig;) dagen idag ser väl ut såhär: Promenad med Rocco och Tindra, det är lite kallt ute men vi ska nog palla en längre prommis. Sen blir det väl den dagliga städningen, sen lunch och efter det vila för Tindra. Medans Tindra vilar plockar jag undan efter frukosten sen kanske även jag glider ner i soffan för någon timmes vila;)

Sen är det upp igen, fika lite äpplen och förbereda middagenSen lämnar jag över till Linus och åker upp och rider:) Juste! någonstans ska jag hinna klämma in lunchfodring och otroligt massa lek i allt detta:) I love it!

Idag blir det nog en uteritt fr mig och Teddyså vi kommer igång igen efter all denna ofrivilliga vila.... Men snart är vi på fötter igen!

Hur ser eran dag ut?



Hiss!



Åk till denna underbara affär och kolla in deras fantasktiska sortiment och prata med kunnig och trevlig personal!


önsketänkande!

Önskar att jag kunde vara i stallet nu istället för att vara hemma och Vabba.... Såklart det är mysigt att vara med Tindra såklart men just nu är det strålande sol och -3.4 grader! Hade varit perfekt för en uteritt juh!


Brr!!!

Jäklarns här i Rimbo är det fullt med isbjörnar på gatorna! Det va -27 grader ute imorse när vi vakna och det var 12 grader inne!!!!!! Inte ok i en hyreslägenhet tycker jag..... Nu 3 timmar senare så är det -25 ute och 14 grader inne trots tappra försök till att värma upp huset med massa värmeljus och ugnen på hgsta värme!


Jag och Tindra måste väl ut och rasta Rocco snart antar jag... Det låter ju mindre lockande om jag får säga det själv... När kommer våren undrar jag!!!!!!!!! Ridningen blir så jävla hattig nu när det är växlande full snstorm, iskyla och glashala vägar..... Jag vet att det bara är februari och att våren inte kommer förns om minst en månad men jag hatar vintern just nu!!!!!!

Idag är det alla <3 dag oxå, vilket betyder att jag kommer ta med lite extra gott till mitt Teddy<3!

En sak som är tråkig såhär på alla hjärtness är att nu är det bestämt att Marre och Nattis kommer att flytta från stallet.... :( Men det kommer nog bli kul för dom att ha ett eget stall. Men det betyder att det blir 2 tomma boxar i stallet, så är det någon som behver stallplats eller vet någon som behöver så hojta!


Lägesrapport.

Ja jag kom till stallet helskinnad och jag kom hem från stallet helskinnad.... Men de va nära gat ett par gånger att jag höll på att köra fast och någon gång va diket nära... Ja snöstorm är inte det roligaste... Uppe i stallet bestämde jag mig rätt fort för att Ozzy, Teddy och Kryssan skulle få stå inne och äta morgonhö, höt låg nämligen inte kvar i hagen utan följde med vinden... Så dom får stå inne till lunchtid då det ska ha lugnat ner sig enligt metrologerna...

Teddy tyckte det var jättekonstigt att jag ställde in honom i boxen igen efter att jag hade mockat. Han ville ju ut i hagen! Men han hade nog inte velat stått där i många sekunder inte... Nog för att Teddys hage har skog som dom kan gå in i, men de känns ju inte jättekul när det blåser så jäkligt, då får dom väl en gren i skallen eller nått.

Teddy blev iaf superfin i sin blåa bucasgrimma! Den satt som en smäck:) Det är absolut dom bästa grimmorna tycker jag! Fråga Angelica! Hennes Bucas höll iaf ett antal år och ett antal slängningar från Nennes sida:)


Ne nu ska jag hoppa in i duschen sen äta lunch och sen måste jag väl åka till jobbet om jag någonsin ska ta mig in till Norrtälje.... Spännande.

Den som lever får se

Om jag kommer fram till stallet eller inte... Spännande, detta kan bli farligt:=)

Spontant bara sådär...

Ja vi hade tråkigt och drog till Arninge, väl i Arninge parkerade vi bilen utanför Anderssons häst och hund. Men vilken trevlig personal det var där!!!!! Dom kommer få ett alldeles eget hissinlägg senare;)

Jag har ju varit ute efter ett par nya ridbyxor och tjejen i kassan rekomenderade mig ett par från euro-star easy rider. Sååååååå otroligt sköna och snygga!!!!!!! Sedan röck jag åt mig en blå bucas grimma och en himalya saltsten;) Så imorgon får Teddan mycket nytt:)

Jag är så nöjd med mina inköp idag trots att alla mina pengar försvann....


Förövrigt köpte Linus ett koppel till Albin som han ska få ha när vi är hundvakt, ett kättingkoppel... Han ska göra cocker spanieln lite macho;) Jag tycker dock han är macho som han är! (Albin alltså!)

 

Vad tycks?


Sprack på 1 gång!

Hahaha ja vilket skämt! Mitt schema sprack på 1 gång:) Blev inget ridhus idag, ingen ridning överhuvudaget då Tindra är sjukt magsjuk! Så all förstärkning behövs här hemma! 

Ridhusdagar.

Idag blev det en sväng till ridhuset imorse. kl 8.00 var vi i ridhuset:) Teddy var stel och lite seg, men det är väl inte så konstigt med tanke på hur lite han gått veeckan innan. Jag gjorde lite lösgörande övningar och red på framåt!

Efter lite galoppjobb blev han fin, dock lite trött och blev då hängandes i bettet, men de va bara att trycka på framåt igen:) Tog även fram 3 st bommar som jag travade över, han var fin över bommarna, dock hade jag kunnat rida ihop han lite mer men det var kämpigt idag för oss båda:)

Jag red ca 45 minuter. När jag kom tillbaka till stallet så strechade jag ut Teddan ordentligt innan han fick på sig täcke och kunde traska ut i hagen till Ozzy som han inte är överjävligt glad i.... Teddy vill stå med Kryssan! 

Imorgon blir det ännu en vända till ridhuset för att fortsätta mjuka upp honom. Jag har tänkt ihop veckan lite. Ungefär såhär ser resten av veckan ut hade jag tänkt.

Torsdag: Dressyrpass i ridhuset
Fredag: Uteritt med fokus på framåtbjudning! 
Lördag: Skrittpass
Söndag: Skrittpass

Sen får han vila på måndag tänkte jag:) Det blir bra tror jag minnsann! Förresten är jag i väldigt stort behov av nya ridbyxor!!! Våren är ju påväg och thermobrallorna är påväg av! Ska kolla runt lite och införskaffa mig nya byxor när löen kommer;)  

Skönt!

Ledig måndag, här sitter jag i lugn och ro helt själv framför datorn med kaffekoppen.. Hur ofta händer det? Vaknade först kvart i 5 men kunde sedan somna om och sova till 9:)

Idag ska jag och Rocco ta en promenad till stallet för att luncha och rida:) Det har varit en lugn vecka för Teddy tyvärr då jag har jobbat och Marre har flyttat och grejjat. Men de har väl inte gjort så mycket eftersom det bara går att skritta och knappt det på denhär skridskobanan till mark! Men nu ska vi försöka oss på någon slags ridning:)


Jag tror jag börjar få vårkänslor i kroppen, jag börjar känna att jag får ordning på träning, kilona trappas ner och kroppen blir smalare, till sommarn ska jag vara en skinny bitch! Allt verkar ordna sig och gå mot ljusare tider men ändå kan jag inte vara glad... Jag är så ledsen för hur allt blev, jag ville verkligen inte detta.... Men vad kan man göra åt det nu? Nu är det redan gjort, det ända jag kan göra är att hoppas att du finns där för mig ändå....


Ne om man skulle äta lite frukost så man hinner städa undan lite här innan man ska traska till stallet:)


Vart tar tiden vägen?

Ojoj vart tar tiden vägen? Nyss var det söndag och idag är det torsdag!?!?!?! Jag fattar ingenting! Teddy mår bra iaf, han är riktigt fin i kroppen nu! Funderar på att dra till ridhuset på sndag och ev lägga fram lite bommar, det är välbehövligt! Och vet ni vad? Igår kom förövrigt Teddys pass! Så nu kan det börja tävlas! Det ska bli jättekul! Tyvärr hittade jag inga bra tävlingar förns typ i maj, men iof vill man inte ut och tävla nu när det är så kallt heller...


idag har jag en jobbig dag framför mig känner jag... JAg säger förlåt redan nu till personen, om du bara visste vad det tar emot och hur mycket jag verkligen gillar dig! Hoppas , hoppas , hoppas du förstår... 

Regn!?

JO baske mig som Ralph skulle ha sagt men det regnade lite ute idag! OCH jag såg ett träd/buske med knoppar! JAg är nog inte ensam om att längta ihjäl mig efter våren! Va skönt med en ridbana som inte är stelfrusen, och mjuka sandvägar som man kan galoppera längs med! Och roliga tävlingar hoppas jag på!

Idag red jag ut med kandaret för att jag tänkte att vi skulle öva lite på galoppen och övergångar galopp/trav. Det gick väl sådär... Teddy var toktaggad och koncentrerade sig inte alls utan ville bara springa fort fort fort! Men han fick en fin och luftig galopp när han var så taggad och han travade på bra! Idag tänkte jag mycket på att rida på ordentligt. Fick till riktigt fina skänkelvikningar längs vägen oxå. Men han var väldigt stark i galoppen så jag fick ta tag i honom lite grann faktiskt.

Men jag tycker att det är så kul att han är så pigg och jag får mycket fina kommentarer om hur fin och slank han är nu! Tex som när vilastade ur i Hallstavik så kom det förbi en tjej som sa, WOW vilken fin fjording! Jättesnygg! Och sånt är ju alltid kul att höra:)

Så nu är jag supertaggad till tävlingarna i vår, hoppas bara allt löser sig mid passet bara. Hare bra alla!

RSS 2.0