Premiärdopp!

Visst, nu har man äntligen doppat sig! Med hjälp av Teddy;) Det var nämligen så att jag, Annie, Carro red ner till sjön med hästarna och Teddy vandrar ju snällt ut hanoch simmar några simtag innan han vänder in igen. Så jag fick snällt hänga på:) Men det var så varmt och skönt i vattnet så det gjorde inget.

Nu har äntligen värmen kommit igen!! Det betyder att det blir ridning sent på kvällen eller jättetidigt på morgonen. Så igår blev det tidigt för Teddy. Men lungt för det var redan varmt runt halv 8. Men vi sladdade ridbanan tillsammans sen longerade jag honom på inspänning vilket gick sådär. Han var väl inte jättemotiverad i värmen.

Idag slutar jag 11 så då ska jag åka ut till Rialagropen och sola och bada på klipporna med kusinen min, det ska bli nice! Sen blir det stallet på kvällen för hovslagaren kommer och kollar på Teddys vänster framhov då jag misstänker lite hovröta?!?!? Allt Ozzy får verkar Teddy få.... Men de kanske är som Ozzys hovslagare säger? Att det e bakterier i markerna? Eftersom vi alltid har något varje år, typ hosta, rasp, hovröta... Hur kollar man upp sånt? Jaja efter det tänkte jag nog rida ut en sväng.

Funderar på att satsa nu till en dressyrtävling på lovisedal den 13/8 har jag för mig att den var... Jag ska se hur det käns men jag jobbar mot det iaf. Så då blir det hårdträning nu för oss båda! Kul!!! Det är alltid kul att ha något speciellt att jobba mot:)

Rymmlingar!!

Ojoj! Nu rymmer dom ur vårat "fängelse" som vi har på gårn! Fårhagen har blivit att kallas fängelset då vi har 4-5 trådar på staketet, alltså högst upp (jättehögt upp) har vi elvajer, sen har vi vanlig eltråd, sen kommer en vajer till och sen en till eltråd och längst ner väldigt lågt har vi eltråd. Sedan en bit ut från staketet har vi också fårstaket, elvajer högst upp har vi för att baskjiren Evzi har visat sig vara en fena på att hoppa och trådne längst ner har vi för att shettisen Duli är extremt liten och kan bli ännu mindre;)

Men nu hade ändå Tösa, stora tjocka fjordingen lyckats klämma sig ur någonstans i hagen..... SUck! Dom tycker verkligen gräset är grönare på andra sidan! Så idag när jag var uppe för att ta in Teddy så kollade jag lite i hagen ochj jag upptäckte rymmarhålet! Hon hade haft av understa tråden och krypit ut där det inte sitter fårstaket.... Så ikväll blir det till att säkra fängelset ännu mer, men innan ska jag och Teddan skritta ut en sväng:)  

Glader midsommar!!!

Nu va det midsommar igen dårå! Det är sjukt va fort tiden går. Teddy har ett par lugna dagar nu, efter helgen kör vi igång igen:)

Igår var jag ute hos Jocke och Linn för att fira midsommar, dom hade gjort jättefint med tält, och ljusslingor! Och maten va jättegod!!!!! Tindra trivdes som fisken i vattnet hon med alla lastbilar, traktorer och raggar bilar som fanns på gårn.

Jag va ju då stennykter så när Tindra gav upp, runt 21 tiden så tog vi vårat pick och pack och drog hem. Det var så himla skönt att somna tidigt! Även om jag inte sov såå jättebra....

Idag ska jag ut på havet det blå! Tråkigt bara att det hänger regn i luften... Aja idag är Tindra med pappa så idag får jag festa till;) Spännande! Hur var eran midsommar?

22.25

På ett liiiiitetliiitetliiiitet sätt längtar jag till vintern;)



Hade faktiskt tänkt ta ut Teddan på ett kondispass idag, MEN regnet har stått som spön i backen HELA dagen!!!! Helt sjukt vad det har regnat och gör fortfarande!!!!! HOppas på bättre väder imorgon och att mamma kan vara barnvakt ett par timmar för då ska jag och Teddan ut på ett välbehvligt kondispass!

Tisdagen tänkte jag ägna mig åt körning och på Onsdag kommer T och P så då blir det nog någon slags ridning av något slag:) Ev tömkörning/longering. På Torsdag rider jag nog ut då oxå, kanske skrittar ut på långa tyglar utan krav och myser? Sedan är det midsommarafton som ska spenderas med glada vänner och underbara Tindra i Hammarby och midsommardagen ska jag spendera på en båt som ska ta oss till Fejjan. Mycket kul tycker jag!

Så... Hur ser eran vecka ut?

Väldigt osmickrande bild på mig själv men till mitt försvar så har jag typ 3st tröjor på mig;) Men Teddan är strålande vacker:P


På Onsdag!

På Onsdag kommer Tina med lite täcken och andra grejjer till Teddy. Hoppas, Hoppas, Hoppas hon har hittat pärmen:)

Härlig känsla!

Nu har Cecilia varit och hälsat på mig och Teddan, alltså Cecilia är ju intresserad av att bli medryttare och hjälpa mig med Teddy. Vilken bra känsla jag fick av henne. Jätte gullig och trevlig tjej och hon red bra, det kändes jättebra. Det tar ju ett tag att hitta knapparna på Teddy och frsta gången man rider inför ägaren är ju lite nervöst men Cecilias ridning var mjuk och följsam så Teddy såg fin ut! Dock lite seg.... Men ja de e ju lite så han är;)

Så vi ska hras efter midsommar någon gång så ska vi rida ut en sväng tillsammans. Så som sagt, jag var så nöjd så:)

Nu är det bara att ladda inför ett kvällspass på jobbet.... Inte så taggad men pengarna behövs verkligen...


En dag i hagen

           

Grattis älskade barn!

GRATTIS älskade Tindra på din 2 årsdag! Vi älskar dig!

Puh, håller på och bakar förfullt till Tindras kalas ikväll, jobbigt bara när inte alla ingridienser finns:) Måste traska ner till Ica men först ett blogginlägg:)

 

Nu går Teddy i fårhagen med tjejorna, haha trots min påminnelse till mig själv så glömde jag ju kameran! Men det blev inte så mycket, eller ja Teddy blåste ju upp sig rätt så fint faktiskt så kameran skulle ha varit med:( Anyway.... Igår blev det tömkörning på banan. Teddy var pigg!!! Han va väldigt fin i galoppen. Dock var han lite stel i vänstervarvet tycker jag, men inte halt. Kan ju ha varit att dom röjt lite i hagen och han sträckt sig.

Efter mycket övergångar skritt-galopp så blev det mycket bättre och han jobbade på bra bakifrån, han är bra trevlig fjordor:)

            

            


Semester.

Jag har varit iväg på en minisemester i helgen till dalarna, därför har det varit dåligt med uppdatering på bloggen.

Ikväll ska Teddy äntligen få komma ut till "sina" ston i fårhagen!

minnesanteckning till mig själv: ´Glöm förfan inte kameran!

Oinspirerat

Idag har jag bränt ca 400 kalorier genom att cykla fram och tillbak till stallet:) Fast jag tryckte nyss i mig 4 pannkakor med sylt så där försvann nog dom där intjänade kalorierna:/

Som rubriken lyder så va jag totalt oinspirerad till ridning idag, trodde jag var inspirerad först men sen när jag hoppade upp så var det som bortblåst... Så det blev inte mycket ridning. Jag förskte lösgöra honom i skritten och genom lite skänkelvikningar och skolor men han gick inte framåt så jag övergick till att få honom "expolsiv" och framåt! Men när ryttaren är oinspirerad och lels så kan man inte begära att hästen ska bete sig så mycket bättre, så vi avslutade och skrittade ut en sväng.

Efter ridturen fick Teddy beta bort lite ogräs på parkeringen, det mina vänner gillade han:)! Den 17/6 kommer det en tjej och ska provrida Teddy för att ev bli medryttare så då blir det till att snygga till Teddans man, hovskägg och putsa lite på utrustningen kanske så att vi ser respektabla ut;)

Hoppas det funkar mellan dom så man kan få lite hjälp med motionen av Teddy det är lite mycket just nu med jobb och en vild 2 åring!



Bjuder på en vårbild på min lilla saffransbulle:)

Skansen

           

 

Ojojoj vad segt internet är!!!!!! Fortsätter ladda upp bilder från skansen ikväll, jag har några fler att bjuda på:)

Igår va jag uppe i stallet igen efter en helgs "semester". Tack snälla Fanny för att du tog hand om min guldklimp! Jag mttes dock av en otroligt fet guldklimp... Det har ju inte riktigt funkat med greenguarden och nu har han fått av sig den igen så nu har han gått utan, vilket resulterat i... ja nu förstår väl..... Men nu har jag gjort en ny hage åt honom. Han får gå i grusdelen på lösdriften. Så nu har han tillgång till lösdriftshuset och vattenkopp i hagen men inget gräs vilket är heeeeelt perfekt! Han ska få gå där i en vecka innan han ska ut i fårhagen där det inte heller finns mycket att äta. Så nu känns allt lite bättre igen.

 

Jag och Teddy gav oss ut på en rejäl konditionstur! Vi drog av stora ekebyrundan i trav och galopp. Trodde att Teddy skulle vara slö och trög men icke... Han var pigg och sprang gärna:) HAn blev vääääldigt svettig när vi var klara så han fick snällt ställa sig under slangen när vi kom tillbaka. Det tyckte han var liiite för kallt just då men så sknt efteråt:) Sen fick han gå ut i nya hagen och äta lite hö dårå, Teddy tyckte väl nja och jag tyckte kanon!!! FÅr se om han är arg när jag kommer upp ikväll:) Idag blire nya dojjor för Teddan.


Datalös.

Jag har varit totalt datalös dom senaste dagarna därav ingen bloggning!

Men jag ska väl berätta lite vad vi har hållt på med, trot eller ej, men jag och Teddy har faktiskt skuttat över lite hinder:) Eller hinder och hinder.... Vi hade fyra st travbommar på marken och ett kryss på mitten av banan så man kunde hoppa på en volt:) Det gick sådär... Jag är jäääävligt ringrostig och Teddy är aningen tjock plus att det var varmt. Men men det gick iaf utan några olyckor! Tror bestämt att Angelica ska få komma upp och ha en liten hoppsession för oss.

I helgen har jag haft hästvakt i form av Fanny. Dom har haft 2 fina dagar med skogsridning och fotografering på ridbanan:)

Nu i veckan som kommer så blir det nog massor och massor med kondtionsträning och körning så att kulan kan minska på min guldklimp. Blir nog någon skrittur för Tindras del med:) Men imorogn väntar skansen och jag är taggad!

RSS 2.0