Lottaträningen.

Det var ju ungefär 100 år sedan jag tränade för någon, idag har jag liiite träningsvärk i tricepsen men oj vad det är värt det!!!!! Faaaan va kul det var och vad bra det kändes! Men vi har mycket att va på.

Jag fick plus i kanten för sitsen och handställningen, men det jag skulle tänka på var att inte tappa vänster tygeln och rida mer med ytterhjälperna så jag får med mig yttersidan. och i skänkelvikningarna så sitter jag inte riktigt rakt i sadeln utan försöker flytta Teddy med hela mig:) Jag skulle också träna mycket övergångar och verkligen rida in honom i handen så att han inte slår emot. Ja det märks ju att man lagt på sig ett par olater när man inte ridit för tränare på länge men nu har jag lite att jobba på igen! Det är träning igen på söndag men då är jag på dop så då kan jag inte åka:( Men men så kan det vara!

Marre var ju underbart snäll och följde med som sällis och hon tog även kort, tyvärr har ja ju ingen superkamera så att typ alla bilderna blev jättesuddiga men men jag lägger upp några iaf!

 

        

  


Dag 7

Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Jag är en täckoman! Jag vill ha all världens täcken och kunna byta jämt efter humör! Jag vill ha alla färger som finns på täckena, åh vad jag älskar täcken! Tråkigt nog så tillåter inte min ekonomi mig att kpa massa täcken, men jag har ju en fin liten samling och större kommer den att bli!

Ländtäcken är oxå en liten fetisch. Kommer så väl ihåg det fina ländtäcket som Teddy hade för många herrans år sedan. Det var grön/blå rutigt med hans namn inbroderat. Tyvärr så tror jag råttfan tog och åt upp det eller hur det va. Men jag letar med ljus och lykta efter ett grön/blått ländtäcke så om ni har något eller vet var det finns så hojta!!!!




Fy vilket skit!

Gårkvällen blev nog bland dom hemskaste dagarna i mitt liv! Tänk om hon bara kunde strunta i oss och sluta vara så jävla dum i huvudet rent ut sagt! Hon anklagar mig för att ..... mår dåligt när det egentligen är så att han mår skit över att hon beter sig så som hon gör. Han skäms över dig! Jag lever ett rent jävla helvete just nu!

Det är så otroligt skönt att bara få komma upp på hästryggen och glöma allt! JAg hade inte alls lust att rida när jag kom till stallet, jag hade inte lust med något men jag tvingade mig själv att slänga på utrustingen och hoppa upp. väl på hästryggen bestämde jag mig för att rida lite Ina style, dvs mycket halvhalter och att han ska vänta i varje steg och ridas in i handen. Teddy tyckte att jag var pest och pina och slog med huvudet och kunde helt plötsligt inte stå still i halterna, han tyckte att det var skitjobbigt! Men efter lite om och men och jävlar annama så föll polletten ner och han gick så fint och avslappnat i traven så att det var som att ha sytrådar i händerna! Jättekul! Och vet ni vad? Jag tänkte inte på hemskheter en enda gång! Så skönt! Nu är jag jättetaggad inför träningen på söndag! 
                                                                                                     


Dagens outfit

                                                                              

Nu hänger nya täcket på boxdörren:)
                                                                                               

 


Morgonstund har guld i mun.

Idag hade jag utsläppet i stallet. Så direkt efter att jag lämnat Tindra på dagis så åkte jag upp till stallet och alla hungriga hästar! JUst nu är det bara 5 hästar i stallet då Marre har släppt ut sin häst på lösdriften. Så det gick fortare än vanligt att släppa ut alla 4 hästar:) Teddan fick äta sitt morgonhö inne i boxen.

Medans Teddan käkade så fixade jag all mat och vatten och sopade undan sedan drog jag ut min ädle springare på en ridtur! För omväxlings skull så red jag banvallen mot rimbo:) Jag övade mycket på att få upp honom i en högre form och uppförsbacke då han tenderar att bli lång och låg och tung i handen. Teddy tyckte jag var jätte jobbig men det gick helt okej faktiskt. Det är bara att kämpa på! Vi var ute i 1 h allt som allt tror jag.

Ne nu ska jag skynda mig så jag hinner duscha innan jobbet!


Dag 6

Något annorlunda med min häst

Hmm vad knepigt det blev... Annorlunda lixom? Alltså såhär är det ju att Teddy är vääääldigt speciell. Han är lite som en människa. Han pratar jättemycket genom att humma och gnägga dovt, sen har han sitt berömda pip och gallskriks gnägg och när det gnägget drar igång så ringer det i allas öron! Det går och prata med honom och han lyssnar och gör som man säger.

Sen är han ju en riktigt houdini! Han tar sig loss och ur allt! Det spelar ingen roll hur många rep, remmar, hakar, lås osv man sätter upp, han tar sig lös likförbannat:) Det är väldigt tur att han har sådan charm min lilla häst;)

Ja så Teddy är speciell men något annorlunda tror jag inte han är.


Imorgon sker det.

Imorgon sker byte av klubb. Från Ridklubben Rimbo Ryttare till Hallstaviks ryttarförening. Det känns pirrigt och vemodigt. Det känns såklart vemodigt att lämna Rimbo eftersom de e den klubben jag har varit verksam i i hela mitt hästliv men det känns fräscht och som en nystart att gå med i Hallstaviks RF det känns ju inte helt nytt iochmed att Lotta finns där, det känns tryggt tycker jag:)

Så på sndag ska jag och Teddy styra kosan mot Hallstavik och vara me dpå en Lotta träning. Det ska bli såååå kul och är så välbehövligt!

Tack Rimbo Ridklubb för denhär tiden och Hej Hallstaviks ryttarförening, här kommer jag! :)

I tidig Arla!

Idag blev det en tidig vända till stallet eftersom jag börjar jobba kl 12 idag. Släppte ut alla hästar, var egentligen inte jag som hade utsläppet men jag var ju där innan hon som hade utsläppet så jag fixade det. Hade planerat att jag skulle rida idag men det var sånt äckelväder med snö och rejäl blåst så Teddy fick faktiskt stå inne och äta sitt morgonhö.

När han hade ätit klart så ryktade jag honom, nu när pälsen är av så ser man ju hur smutsig han är men nu är det lättare att få han blank och fin när han har mindre päls! upptäckte även att lille fjordor nog hade tappat 3 broddar igår under ridturen så det var ju bara att ta fram redskapen och brodda i 3 nya dårå plus skruva åt samtliga broddar.

Teddy var väldigt ivrig att få komma ut efter ett tag och tyckte att vi hade gosat klart för stunden och eftersom vädret lugnat ner sig en aning så tyckte jag att han väl kunde få gå ut;)

Vet ni? Jag längtar tills jag kan köpa en bil!


Dag 5

Det här finns i min ryktlåda

Ja först och främst har jag ingen ryktlåda utan jag har en helt vanlig vit hink. Kollade faktiskt igenom den idag och då fann jag: 1 nummerlapp till tävling, broddar, mankam, hovkrats, mysgulleborste, 2 hårda borstar som jag aldrig använder, rotborste, rotviska, ryktborste, ryktskrapa, hibiscrub, reflexer, bett och en snokrem. Det var ungefär det tror jag!



Dag 4

Favorit bilderna på min häst


 








Inaktiv

Ja jag vet, jag suuuuger! Men de e fasen inte lätt att blogga när man har en sådan kass dator som jag har! Ska bli sknt när jag har råd att köpa en ny! jäjä.

Idag har det äntligen hänt! Teddy är nyklippt och fin! Det tog vääääääldigt lång tid då Teddymannen hade bestämt sig för att det var en jävlas med mamma när hon klipper dagen. 2 gånger röck han ur sladden tillochmed! Sedan att hovis var och skodde 4 hästar hjälpte ju inte till det var lixom lite trångt, men kul hade jag och nu är det gjort:)

Carro var gullig och hjälpte mig att frisera manen, carro är ju frisör och liiiite säkrare än mig på dedär. Och manen blev jätterak och fin så tack Carro! Efteråt tog jag och Carro en tur runt Ekeby, fast vi böt hästar så jag red hennes baskijr Evzy och Carro fick hoppa upp på en PIGG Teddy! Evzy är en otroligt känslig häst som man bara i princip kan tänka vad hon ska göra så gör hon det och det är ju då lite skillnad mot Teddy där man oftast måste be 2 gånger i vissa situationer.... Så Carro stackarn var helt slut efter ridturen! Men hon tyckte det var kul iaf! Jag tyckte verkligen att det var kul att rida Evzan och gör det gärna igen. Det var mycket Prezident ridning på henne faktiskt. Ne nu ska jag fixa lite andra saker innan stallmötet ikväll och så ska dag 4 inlägget komma upp nu me!

Äntligen!

På söndag blir Teddy nytrimmad och fin!

Dag 3

Min största rädsla inom hästsporten

Ja min största rädsla inom hästsporten är väl att det ska hända någon hemsk olycka där både jag och min häst råkar riktigt illa ut, tänk lite mannen som kan tala med hästar, typ så. Men jag är aldrig speciellt orolig för något med Teddy för jag vet att han inte skulle göra något han kände att han inte klarade av och han reder alltid upp alla konstiga situationer vi hamnar i!

Såklart är man livrädd att Teddy ska bli skadad och ha ont men sånt kan man inte gå och tänka på för då blir man ju knäpp!


Dag 2

Det bästa/sämsta med min häst.

OJojoj vad svårt! Det finns så himla mycket som är bra med min häst! I princip allt är bra med Teddy. Han har världens bästa psyke och ställer upp på allt! (förutom att få bomull i öronen) och då menar jag allt! Han är otroligt fin att rida, galoppen är väl inte den bästa men den duger och fjordingar är ju inte jättekända för att ha kanongalopp. Jag kan sätta upp vem som helst på Teddy och han bara går snällt. Men samtidigt så är han otroligt pigg och bus/brallar iväg ibland.

Han är det snällaste som går på denna jord och så fort Tindra, min dotter är med i stallet så står han blixtstilla medans hon klättrar på benen eller "borstar" hovarna! Ja som sagt så är verkligen allt med Teddy bra och dom som känner Teddy VET att han har en otrolig personlighet och lyssnar när man pratar med honom.

Men det absolut bästa med Teddy är att han och jag vet xakt var vi har varandra. Och han visar verkligen att han tycker om mig, fasen vad jag älskar den där underbara hästen!

 

Det sämsta med Teddy.... Hmm finns det något sämsta? Nej jag tror inte det. Det som kan vara jobbigt är att han är otroligt lättfödd (som varje kallblod dårå;) ) Så han har otroligt lätt att gå upp i vikt men ner har han inte lika lätt för att lyckas med, sådan matte sådan häst? Så man måste ju begränsa matintaget och vara hård. fast man egentligen bara vill släppa han på den grönaste sommarängar i världen och låta han gå på bete, men om jag skulle göra det skulle jag inte ha någon Teddy någon längre tid tror jag så därför får han gå i bantarhagen på sommaren och betas under kontroll av mig i någon vägkant någonstans:)

 

 


LOVE!


Dag 1

Presentation av mig och min häst

Ja vem är då jag? Dom flesta som läser bloggen vet nog vem jag är, men för er gullungar som har hittat hit helt random kan jag ju presentera mig för:)

Jag heter Veronica Backlund och är 22 år (fyller 23 den sista mars). Jag har en dotter som heter Tindra och är 19 månader. Jag bor i Rimbo i min lägenhet tillsammans med Tindra, hunden Rocco och katten Porschen. Jag är utbildad mentalskötare och ska precis börja jobba som boendestödjare. Förutom ridningen och hästar så gillar jag inredning. 

 Min häst heter Sindarve Lukas men kallas för Teddy. Han är en norsk fjordhäst född på Sindarve, Gotland 1993. Han är e: Elit hingsten Hugo 179 och u: Sindarve Lykka. Han är en mycket speciell herre och man kan verkligen inte tro att han blir 18 år i vår. Han är full med energi och bus och varje dag hittar han på något sattyg;) Jag träffade Teddy första gången för snar 11 år sedan tror jag det var. Då blev jag medryttare på honom och hade honom som nästan min egen i några år innnan ägarna flyttade nedåt landet. Sen nu i somras alltså sommaren 2010 så fick jag och Tina (ägaren) kontakt igen och då kom såklart Teddan på tal ganska fort och vips, vips så var han helt plötsligt min egna häst:)

Så nu äger jag alltså min drömmars häst och tillsammans så håller vi mest på med dressyr. Dock inte jätte aktiva på tävlingsbanan men vi ska starta någon tävling lite här och där men jag tycker att det mest är roligt att träna och åka i väg på kurser. Till våren ska vi börja hoppa lite mer än vad vi gör nu, just nu hoppar vi typ en gren ute i skogen eller nått:) Men Teddy tycker det är otroligt kul att hoppa så lite hoppning för gymnastikens skull ska vi nog palla:)

Ja dethär var då Teddy och jag då.


 


Bloggämnen.

Sådär nu har jag snott denna idé av Dressyrmupparna. Tycker ni det är en kul grej?


Dag 1 -
Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Inköp och tjaffs

Det är inte kul att komma tillbaka till stallet från ett sjukdomsuppehåll och sen höra att det är massa jävla tjaffs, skitsnack och översittar fasoner som förekommer i stallet:( Jag hoppas att det kommer upphöra väldigt snart!

Nu över till lite roligare saker:) Idag var iaf dagen då jag fick komma upp och träffa lurvas igen! Han har en lite lugn period just nu iochmed att jag har varit sjuk och dann, men han skrittas så det är bra för han med. Men idag så tog jag ut honom på ridbanan och tömkörde honom ett par varv bara för att få honom att jobba lite bakifrån och böja igenom honom lite. Det va ju då väldigt mycket snö och nästan skare (heter de så) så det fick bli max 15 minuters skritt och travjobb sen skrittade vi av på vägen mot lösdriftshagen på den glashala vägen. Teddy klarade sig ju då han har 4 broddar runt om men jag då stackarn som inte har en enda brodd ramlade ju ett antal gånger men men. Så resten av veckan kommer bestå av skrittjobb och ev rakning om Nattis hinner hämta maskinen.

Så har jag ju gjort ett inköp åt Teddy då, täcket som jag nämde i förra inlägget har jag nu klickat hem. Det blev detta ponnytäcke från Hööks  för 599 kr. Det är ett tynnre fodrat täcke som man kan ha dessa dagar då det kryper upp bland plusgraderna. Så snart sitter det på världens snyggaste häst:)

Veckans diss



Har ni sett någe fulare? Vet inte märket på skiten men a fult är det!

Lycka!

Åh vilken lycka det var att komma upp till stallet igen!!! Imorse var jag uppe och släppte ut hästarna och fick äntligen pussa på min älskade Teddy! Vi hade en liten puss stund innan han blev för otålig och tyckte jag skulle börja servere krubb;)

Nu äre ju helt plötsigt 3-4 plusgrader ute vilket gör det svårt med täcken! Jag har ju inget halvtjockt ute täcke utan bara fleecefodrat regntäcke och 600g tjocktäcke, så imorse så fick Teddy bara gå med tjocktäcket och alltså inget innetäcke under. Han är ju så hårig än sålänge så han fryser inte:) Men jag ska iaf ta en sväng på Tradera och hööks (dom har fraktfritt till sista januari) och kolla om jag hittar något täcke med typ 300g fyllning jag måste ju ändå ha något fram mot vårkanten:)



Håll koll på veckans diss som kommer komma upp idag. JAg lovar att jag tamigfan nästan aldrig sett nå fulare!

ont, ont, ont!

Jag kan ju meddela att jag är på bättringsvägen iaf! Nästa vecka kan jag nog brja röra lite på mig utanför lägenhetsdörren:) Det är alltid en början! Men trots att jag är på bättringsvägen så måste jag säga att det gör så förbannat ont..... ÅH jag vill inte längre!!!! Kan vi stanna denna karusell och spola tillbaka tiden ett tag????


Ja jag har inte så mycket att rapportera på hästfronten då jag inte får gå ut, men enligt Marre mår Teddybjörnen bra. Och när jag kommer tillbaka så ska han få bli av med sin päls!

Så längsamt.

Det är så långsamt att bara sitta här hemma. Jag är inne på typ 14 dagen av sjukdom... NU har jag ju då äntligen fått konstanterat att det är en ny lunginflammation och fått pencillin, så där trodde ju jag att det skulle vända men nej då, då reagerar jag på pencilinet helt plötsligt! GAH back till docktorn och byter pencilin och vad tror ni jag ser i morse? Nya utslag och svullnader så nu ska doktorn ringa idag vid 16.00 så får vi se... Det är ju två doktorer som velat lägga in mig på sjukhus men jag vill verkligen inte det så jag hoppas att jag slipper det iaf! MArre är gullig och tar han hon Teddy och hon är verkligen guld värd!

Nog med tråkigheter! Tänkte visa lite vill ha grejjer som jag såg, det är ur HV POLO kollektionen och är jättesnyggt!

            

 

Snyggt men priserna ligger en bit över 1000lapeen.... Finns på hooks.se. VAd tycker ni?


Ufäkta!

Men jag är så jävla dålig just nu så jag orkar verkligen inte blogga! vi hörs när jag är frisk igen:)

Nya tider!

Ja nu är det dax för nya tider! Eftersom jag har fått min häst i så bra form och fått ner honom i vikt så är det väl dax att göra något åt hans ryttare:) Så idag gjorde vi slag i saken, jag och 2 kompisar till mig. Vi mätte överarmar, bröst, midjan, magen, rumpan och lår och imorogn ska vi väga oss! Så nu har vi gjort upp ett kontrakt som vi alla har skrivit under.

På mitt kontrakt står det att jag ska äta frukost, lunch och middag, fast middag dom 2 första veckorna kommer bestå av en shake. Sen ska jag motionera minst 4 dagar i veckan utver varje dag jag går med hunden dårå. Och sist men inte minst så ska jag ge fan i allt vad godis, läsk och sötsaker heter! Till sommaren ska jag vara 15-20 kg lättare hade jag tänkt! Så nu kommer ni få följa min resa mot viktnedgången oxå:)

Och sluta rökt har jag ju gjort oxå! Jag blev utmanad av en kompis så nu jäklar ska jag visa att jag kan! 5 dagar utan cigg nu och det känns kanon!:) Hoppas ni vill hänga med på resan och peppa mig:)


 Snart är denna kropp ett minne blott och ingen kommer vara gladare än jag!

Diss

  Veckans diss är dessa stigbyglar. Dom känns bara stora, klumpiga och i vägen. Sedan är dom inte speciellt snygga heller. Vad tycker ni?

Tips?

Ni som kommer in här och läser på bloggen, vad vill ni att jag ska skriva om?

Historien om mig och Teddy?

Hiss och Diss?

Kom med förslag på vad ni vill läsa så fixar jag det:) Kram

Bilder.

Nu kommer bilderna! Det blev lite suddigt på vissa men hey bättre än ingenting:)

Igår blev det en lugn tur till Igelsjö för mig och Teddy men gammelfjordor tyckte visst att dt var trist så på hemvägen drog han i väg i galopp och jag fick snällt hänga med! Det är tur att man varit med ett tag och har balans och reaktionsförmåga:) Men jag kan verkligen inte bli arg på min sötnos och det vet han mycket väl!

Ska ändra min design har jag tänkt, eller jag och jag, jag ska flörta med Fanny igen:)

Ne nu har jag inte så mycket mer att skriva så då slänger jag in lite bilder istället!





Efterlängtat!

Nu kommer det snart efterlängtade ridbilder på bloggen! Laddar upp dom ikväll när jag kommer hem från stallet! Men redan nu får ni en smakbit:)





Hostattack

Åhhhhh finns det något drygare än att ha väldiga hostattacker var 5 sekund? Och sitta på jobbet dessutom? Hela nyårshelgen har varit en stor förkylning för mig. Jag har varit så himla sjuk nu på sista tiden, men de är väl så när man har en dotter som går på dagis antar jag.

Ridfronten har varit lugn då jag har mått dåligt men idag tänkte jag ta mig en barbackatur, fast en väldigt lugn sådan, typ skritt:) Idag när jag satt i bilen påväg till jobbet fick jag en liten ahakänsla gällande ridningen. Jag kände att jag inte är helt fullt och nöjd ännu utan jag vill få Teddy mer "explosiv" och i lite högre form och jag kände exakt hur det skulle gå till och hur det skulle kännas så nu jäklar har jag fått min insperation för vårterminen;)

Ja avlag ni några nyårslöften förresten? Min två är att få fast tjänst och att sluta röka ännu en gång:)

1/1- 2011

Ja nu är det ett nytt år, nya möjligheter! Hur var eran dag igår? Min var jättetrevlig! Åt god mat och drack lagom mycket och åkte hem i god tid, helt fantastiskt! Och vilka underbara människor jag umgicks med under kvällen! Så mysigt!

Vädret idag är dock inte lika mysigt:( Snöstormich.... Teddy får ev vila idag om inte vädret blir bättre! Det är inte kul att behöva sig ut i detta väder. Han får kanske komma in ett par timmar tidigare så vi hinner med lite borst och mys så kan han få stå inne i boxen och mumsa på en tuss hö medans skitvädret yr där ute:)

2011 ska bli ett kanonår för mig och Teddy med träningar och lite tävlingarDet känns bra med pigg, formstark och fräsch häst så nu är det bara ryttaren som måste shapa upp sig:)

Hur tror ni att erat hästår kommer bli?


RSS 2.0