Suprise?

Om man känner för att överraska mig så kan man köpa detta träns till mig.


Färglukt.

Det stinker färg i hela lägenheten! Jag får ont i huvudet! Men inte ska jag klaga, jag har nämligen tjatat på LInus i ca 1 år nu om att vi ska måla om köksbordet och nu är det gjort:) Det kommer bli supersnyggt när allt är klart! Det ska på ett väggord också på bordet. Ni ska få en bild sen när det är klart!

Igår va jag så himla lycklig efter ridpasset. Teddy gick verkligen jättefint! Jag hade ingenting i händerna igår!!! Och han travade på bra också. Det var helt underbart att få sitta där igen och bara ha en häst som travar runt på tygeln i bra tempo. Jag red lite skolor, skänkelvikningar, och igångsättningar. Jag gick även igenom böjövningarna BW tipsade mig om, han har verkligen fattat vad det hanslar om nu. SÅ kul! Efteråt så blev det streching, mat och gos:) Sen satte jag på han ett täcke och släppte ut han i bäcksvarta kvällen. Det är verkligen höst nu. 

Idag så avgörs tävlingen om tretornstövlarna på lovisas blogg. vore ju fantastiskt om jag vann dom! Håll tummarna nu!


Söndag

Nu är allt som vanligt igen. Jag är hemma! Eller förresten, allt är inte som vanligt. Tack vare Fanny så är min bloggdesign fixad! Vad tycks?

Helgen har varit bra hemma hos svärföräldrarna i väsby och Teddy hade varit snäll mot Angelica så det är ju bra! Dessvärre hade det varit ett mindre kaos i stallet med hopsläpp som inte funka, skadade hästar, rymmande åringar och en valack som tror han är hingst! Ja detta resulterar i lite omorganisation i stallet och ev bygge av 2 st uteboxar! Ozzy kan INTE gå med ston så han måste in i stallet så till en början får han låna Teddys box eftersom jag inte stallar in förns 1 oktober (Pga för mycket bete i våra hagar) och 1 åring måste stå inne pga av allergi. Och Ozzy ooch åringen ska egentligen stå på lösdrift så dom har inga boxar så ja det blir lite omorganisation i stallet och BW stackarn sliter sig i håret då det såklart inte är gratis att bygga uteboxar.... Ja det rör på sig.

Idag skrittade jag och Angelica ut tillsammans lilla skogsrundan. NeeNee behövde lite lugnare ridning då han hade rejsat järnet i det misslyckade ihopsläppet... Men det var mysigt och trevligt! Skritt är väldigt underskattat faktiskt tänk om man hade tid att skritta 2-3 pass typ 2 gånger i veckan, men man har ju inte den tiden tyvärr:( Jag ska försöka få till långa skritturer någon gång ibland iaf. LOVAR!

Tycker inte att det finns så mycket mat i hagen men Teddy och resten av gänget i fårhagen går där med sina stora magar, det är helt galet. Därför måste jag vänta med att stalla in Teddy då stallhagen är proppfull med mat men just nu går det hästar där som förhoppningsvis betar ner MYCKET!

Nej nu ska jag sörja lite över AIK´s förlust:( Men det var fan rätt åt domarjäveln, skit ska skit ha!

På plats.

Ja nu är jag på plats i väsby där vi ska förbereda den stora 50års festen för Igge imorgon. Angelica ska ta hand om Teddy fredag och lördag så han får det bra iaf:) Ne vi får höras efter helgen för här ska det festas:) Kram

Som en klocka!

Ojoj idag gick han som en klocka Teddan! BW kom ner och hjälpte mig lite på banan med lite gymnastikövningar. Till en början såg vi riktigt hur Teddy tänkte: Men hur tänker ni nu?, ska jag böja nacken och slappna av i ganaschen? Jaja men hur gör jag det utan att ramla åt sidan? VAD VILL NI!!! Men sen efter ett tag fick han kläm på det och blev riktigt fin och jag hade inget alls i handen men då tappade han farten istället men det brydde vi oss inte om för det hanslar ju om att han måste få styrkan i kroppen. Jag blev iaf jätteglad när jag fick tillbaka "gamla" Teddan!

Red ut igår med Angelica och då hade jag kandaret på honom och jäklar vad han blev taggad!!!!!!!! Han gick i hög fin form stundtals och fick riktigt påskjut bakifrån och vilken jävla trav!!!!!! Han var jätteduktig! Men måste köps ett lite smalare bett så han får plats med allt i munnen. Kul ju att han börjar bli pigg och stark. Förövrigt så har jag bestämt att Teddy får gå ute i fårhagen hela september då det är tjock med bete i dom andra hagarna, och det är tillochmed lite för mycket bete i fårhagen får våra bantarhästar men men bättre det än ingen mat alls iaf:)

Nu ska jag, Emma och Tindra dra till IKEA. Lönen har ju kommit;)

Bilder!

 Underbara Teddy!

Mums!

 Som en tavla!

 Tindra älskling!

 Skansen fårskalle och Tindra

  Tindra ish grisekno

 Just chillin!


sedär ja!

Jag är jävligt glad över att Teddy har regntäcket på sig! För nu jäkelberg  har det dragit in både regn och åska! Bilder kommer senare ikväll, promise!

Ska det regna i 10 dagar?

Det är iaf vad jag har hört... I morse regnade det så jag åkte upp till stallet lite fort och tog in Teddy så han fick torka och sen slängde jag på han mitt fina isblårutiga regntäcke med halvhals:) Han blev URTJUSIG! Dock var det liiiiite stort eftersom jag hade det på Prezident innan men det funkar, Men sen på dagen försvann regnet och solen kom fram... Men så nyss brakade det loss igen med en riktigt störtskur men så blev det sol direkt efter, så nu är min fråga, ska det regna eller inte?

Teddy fick iaf stå idag istället för i helgen för jag hade glömt att jag skulle in till Norrtälje för att vaccinera Rocco idag innan jobbet, men nu är det gjort iaf så nästa månad är det Porschens tur och månaden efter är det Teddys tur, hösten är fasiken INGEN billig månad, det är vaccinationer(i mitt fall) , avmaskning, höinköp och ströinköp.... Puh! Stålarna bara fladdrar iväg! Men så är det att ha djur!

Vet ni vad Linus sa idag? Han vill tillbringa nästa vecka i stallet för att rida lite så han hinner få in lite snitz inför stallfesten:) Ha det är ju underbart!<3

Åh det är så mycket jag vill köpa men har så lite pengar..

Jag skulle vilja ha:

Thermoridbyxor
Ny vinter ridjacka
Nya vinter stallskor
Nytt vintertäcke till Teddy

och sen är det alla vardags grejer till mig, Linus och Tindra. Vi behöver nya vinterkläder och skor vi med! Det blir till att spara nu det hör jag.... Kanske är billigt i Riga? Vi får kolla...

Imorgon jobbar jag från 8-19 så det blir stallet på kvällskvisten får se om det blir körning då eller ridning? Den som lever får se! Hehehe

Äntligen!

Nu var det ett tag men jag har haft fullt upp! Teddy mår prima och blir finare i kroppen för var dag som går! I söndags red jag på ridbanan tillsammans med Angelica och NeeNee. Det gick sådär, måste verkligen tänka på att inte själv bli stark i handen och bara rida framåt! Men jag har inget tålamod och vill att allt ska hända på en gång!

Jag red mycket volter och försökte böja igenom honom men han orkar inte bära upp sig rriktigt ännu i volterna så han flyter gärna in i volten. Galopperade lite grann oxå fast bara i lätt sits så att han skulle gå på framåt och få styrka från bak och inte ha all styrka i sin mun, det var jobbigt sa han;) På slutet var han riktigt trevlig, då slappnade jag också av på ett helt annat sätt och tänkte mycket Ina ridning. Då kunde jag släppa efter och han gick i samma fina form och jag hade ingenting i händerna! Då gjorde jag lite övergångar trav, skritt sen så fick det vara nog, han hade kämpat på fint! Sen skrittade vi av hästarna en bit ner på vägen. Kanon!:)

Och nu ska ni få höra! ALLA! Rita ett kors i taket för Linus har ridit på Teddy nu! Helt otroligt efter mycket tjat från mig så hoppade han upp på hästryggen! Förstår iof att han inte ville börja sin karriär på Prezident...:) Men han och Teddy har funnit varann så nu vågade han! Han skrittade bara dock men på stallfesten blire lite annat;) Då blire hurry scurry så jag häller väl i han ett par öl så ska han nog våga flänga runt;) Fast det vettefan om jag vill ha han i mitt lag.... Jag vill vara i ett toppat lag som vinner;) Hahaha Nerå älskling, klart jag vill ha med dig i mitt lag! :) Men jag säger inget om att Teddy gärna flyger lite i luften när det blir bus;) Haha. Ja men som sagt idag fick Teddy gå en skrittrunda på ca 1 timme, det var skönt tyckte han!

Imorgon ska jag nog köra faktiskt! Ska bara höra med BW om jag får låna travselen och vagnen, sen bär det iväg! Jag gissar på att det kommer vara en väldigt glad Teddy imorgon om jag kör:)


Gramantest:)

Oj vilken fin graman Angelica hade! Samma färg som Teddans träns och allt! Nu måste jag ner på four legs och kolla om den fortfarande finns kvar!!!! Iaf så red jag ju med gramanen igår då, det gick faktiskt bra! Men det verklige problemet är ju att han MÅSTE gå på framåt så jag får nog skita i formen ett tag och bara rida PÅ! Det syntes att jag hade haft ca 550 kg fjording i handen efter ridpasset då mina händer var illröda! Jag tog bara hjälp av gramanen lite i början och sen efter ett tag släppte jag efter rejält men han gick som en klocka ändå! Jättekul!

Vi gjorde inget för aavacenrat idag utan kände bara lite hur det var med graman, vill inte jobba han för hårt och intensivt nu då han har stått ett tag pga hostan. Idag blir det kvällsridning! Slutar jobba kl 19 idag och Angelica är nog inte människa (bakis) förns den tiden så det funkar ju fint:)

Sen sist men absolut inte minst! Så tycker jag att ni ska gå in på denna blogg. Det är en tjej som skriver om sin lillebrors (min klasskompis på gymnasiet) hemska, hemska diagnos han har fått..... Väldigt läsvärd då man får ett helt annan syn på livet. Kämpa på JAKOB och Isabella<3 

Lördag och pannknack.

Ja man skulle väl kunna tro att min pannknack är konsekvensen av 50års festen igår men icke! Denna vidriga pannknack har jag dratts med sen igår em och den verkar vara här för att stanna! Ojvoj...

Idag vet jag inte riktigt vad jag och Teddy ska hitta på, men jag ska väl börja dra mig mot stallet snart så tar vi det därifrån:) Måste ta tag i målandet av stallet oxå! Så vi kan stalla in någongång.. Fast jag tänker behålla Teddy i fårhagen så länge som möjligt höll jag på och säga för att i dom andra hagarna är det liiiiiite kraftigt bete för en överviktigt fjording, men men det löser sig sa kärringen;)

Teddy trivs som fisken hemma i Rimbo det är underbart att ha honom här hemma igen<3 fantastiskt:) Nej nu ska jag åka upp till min lilla saffransbulle:) Kram

Färger.

Nu börjas det, nu kommer dom fram, höstens alla färger börjar sakta men säkert smyga sig över träden här i Rimbo. Vackert.

Åh äntligen är Teddy hostfri!!!! (Peppar, Peppar). Och äntligen har Nenne fått på sig nya dojjor så jag och Angelica tog oss ut på en kvällstur, vackert när himlen färgar sig rosa. Teddy var pigg som aldrig förr, men starkseg i munnen fast han kändes nog lite bättre ändå. Jag tror tömkörningen är väldigt bra faktiskt. Ska prova att rida han på graman på lördag, funkar det fint så varvar jag nog med gramanen ibland mellan ridturerna.

Men just nu känns det bara så skönt att han inte hostade nått alls i dag, inte i någon gångart alls! Istallet är det fullt ös med förberedning för installning. Det ska beställas hö och halmpellets och det ska målas lite på vissa ställen i stallet. Belysningen i och runt stallet är iaf underbar nu! Så i vinter kommer vi SE hagen och hästarna i den och framförallt var grinden är, det är inte dumt det inte! Ne men det känns bra inför denhär installningen och den kommande höst/vintern. Men vad känns inte bra när jag har Teddy vid min sida? 

Ojoj vilket positivt inlägg detta blev:) Kul! Kram 

Jag lovar!

Åh nu lovar jag att ja ska fixa designen på bloggen! Eller jag och jag, Fanny i stallet lovade hjälpa mig så jag ska ta lite fina bilder och mejla över till henne!

Jag ska börja dra mig mot stallet så jag kan tahand om min lilla hästapålle, blir en vandringsfäsr idag för oss, så får jag se om han hostar eller inte. Tror ni att det kommer börja regna?

Vattenplask.

Eftersom Teddy hostade igår fick han ännu en vilodag, Så i stället för arbete för Teddy så hängde han, jag och Tindra i hagen och mös:) Tindra och jag vadade i ån medans Teddy stod på i åslänten och kollade:) Han undrade nog vad som försegick när jag och Tindra kastade stenar i ån:) Sen fick Teddy agera klappkudde till Tindra ett tag. Allt som allt så var vi i hagen nästan 1h och jag hörde inte att han hostade en enda gång... Hostan kommer ju då uppernbarligen vid och efter ansträngning.

Imorgon ska Teddy och jag gå en rask promenad så får vi se om han reagerar nått på det. Jag bara hoppas att denhär skiten försvinner nu!!!!!!!!


Ojoj Dåligt...

Ja uscha vad dålig uppdatering jag har, men jag får väl skylla på nattjobb, stallmöte och massa andra aktiviteter. På Teddy fronten ligger det till såhär: I torsdags så longerade jag Teddy så att jag ansträngde han lite på vetrinärens inrådan för jag skulle se om han hostade vid anstränging. Teddy hostade till 1 gång i skritten redan, men jag provade att trava och galoppera lite och då hostade han inget, men jag lät honom vila i 2 dagar iaf, då jag tänkte att han kanske var i sluttampen på hostan. Så idag så tömkörde jag honom för att se om det kom någon hosta. Teddy var otroligt pigg och gjorde lite bocksprång och diverse krumbukter:) Jag skrittade igång honom ca 10 minuter än så länge inget hostande! Började travjobba honom lite och då efter ca 5-10 minuters travjobb hostade han lite:( Fortsatte yttligare ca 10 minuter för att se om det kom yttligare hostningar men icke... Så mystiskt... Skrittade av honom ca 20 min och då hostade han heller inget.

Teddy fick stå i boxen efter tömkörningen så Nattis lovade att släppa ut honom i hagen sen igen innan hon åkte hem. Så när  hon är i stallet så hör hon hur Teddy hostar när han står i boxen... Men ingen han hade ingen feber idag heller... Bestämde mig för att låta vetrinären komma och titta på Teddy då det var några andra som skulle ha ut vetrinären, men sen så fick jag reda på att dom inte skulle ha ut vetrinären längre då deras häst hade blivit mycket bättre, så jag bestämde mig för att låta det gå ett par dagar och se om hostan ger med sig. Alla andra hästar som har hostat är nu hostfria så det känns ju som om det ska ge med sig på Teddy oxå men det kanske tar någon dag extra för honom. Men är han inte hostfri om 2 dagar så ringer jag vetrinären så får han komma och kolla på honom... A det är inte kul detta.. Teddy har ju ingen feber, äter och dricker som han ska och är super mega pigg och glad så ja jag vet inte...

Tävling!

Nu är jag med och tävlar om dessa fina stövlar! Va med du med!


 Hittade denna spännande blogg idag, ska bli kul och följa hennes vardag!

Bilder från gårdagen

 Fin skugga han har på sig Teddymannen

 Vilken mästerfotograf! NOT! Tur att modellen är vacker iaf

 Min första och eviga kärlek<3

 Angelica är så lycklig när hon fyller vatten!

 Top Model

 Fint ska det bli!

Snart drar jag!

In till norrtan på arbetsintervju. Håll tummarna! Förresten så hörde jag av någon som hade läst på facebook att Teddy var såld till jönköping, detta är ju fel eftersom jag bor i RIMBO. Hahah tokigt det kan bli.

 

 


Ingen fara på taket!

Nu är det konstanterat, inget farligt har drabbat våra hästar, bara ett litet virus. Det var ju otroligt skönt att höra! Igår så hade Teddy ingen hosta så han verkar vara frisk nu igen! Men jag fortsätter tempa ett tag till för att vara heeeeeeelt 100 på att det verkligen är borta! Så snart ska han sättas igång igen! Han får vila idag och så om han inte hostar nått idag heller så ger vi oss nog ut på en skrittur imorgon! Hoppas Nee Nee har fått på sig sina dojjor då så Angelica kan hänga på ut!

Idag så lurade jag med mig Angelica på en cykeltur till stallet, så kl 18.30 så jonar vi iväg på våra hojjar! Roligare ju om man är 2!!! Funderar på att dra ut med Trimmern någon timme eller så ikväll också. Måste ju få ihop mina 3 timmar för denna månad!

På lördag är det STALLMÖTE också! Vi funderar på att byta strö i boxarna, Pytt som har Rånäs stall använder tydligen det i sina boxar, väldigt lätt mockat ska det vara och drygt, man behöver bara fylla på en hink pellets när man ska "torva" för när hästarna trampar sönder det så "växer det tydligen så att det fyller ut hela boxen! Det kostar väl lite att köpa in men man vinner nog ekonmiskt på det i längden eftersom det är så drygt! Har ni hört talas som detta strö och vad har ni för erfarenheter av detta?

Ne om man skulle...

Ta och cykla till stallet då! Och tempa Teddan


Halmfest!

Det var det Teddy hade igår! Halmfest! Eftersom vi precis har skurat ur stallet och ska måla så har vi inget torvströ i boxarna just nu, och igår ville jag att Teddy skulle få komma in och få vila så jag köpte 2 halmbalar av BW och halmade upp lite grann och jisses så glad han blev!:) Jag la på honom ett fleecetäcke, så stod han där och mös i halmen:)


Teddy hostade mer igår, men har ingen feber. Han hade 37.4 igår när jag tempade ska upp idag också och tempa. Han är pigg och glad och äter och dricker som han ska så det känns skönt iaf! Men nu hörde Christin med Cosmo av sig (hon var 1 av dom som hade sommarhästar här) Cosmo har hostat ett par gånger!!! Men det måste vara en luftburen smitta eftersom det började nere i stohagen och sen fick Teddy symptom som står i fårhagen som ligger himlans långt ifrån stohagen och varken jag, eller Teddy har haft någon direktkontakt med några av stona eller viceverse... Och sen uppvisar då Cosmo symptom som stod i valack hagen och där är det samma sak, ingen kontakt med några andra hästar än dom han gått i hagen med... A smittskyddsvetrinären är ju kontaktad och vet om läget så vi följer ju hans direktiv nu och hoppas att detta snart blåser bort! 


:(

Mälbystallet är i karantän! Det hostas som tokigt där just nu! Teddy hostade 1 gång idag.... Nu är det tempkoll varje dag och total karantän. Vi får höra vad smittskyddsvetrinären säger att nästa steg ska bli. 1 av hästarna ska sprutas med pencillin nu iaf, får se om alla hosthästar ska få sprutas, antagligen.

 

Teddy har ingen feber och är samma gamla pigga glada fjordor som han alltid har varit men hostar... Bara hålla tummarna att det inte blir sämre!


PAKET

idag kom det ett paket på posten:) Ett flugtäcke till Teddy!

Svar till Isa: Manen är klippt, det där korten är tagna precis när jag fick hem honom.

Skura, skura, tvätta!

Oh yes!!! Nu har ja skurat Teddans box in och utvändigt och tvättat av sadelkammardörr/väggen. Det va ju fint gjort av mig:) Nu återstår bara målningen:( Så booooring i will tell! Men vad fint han kommer få det när han kommer in till hösten:)

Man säger jämt såhär, gud va skönt när dom kommer ut på sommarbete och man slipper att mocka osv, men nu känner mna såhär, fan va skönt när dom kommer in och rutinerna kommer tilllbaka. Ja så är jag iaf, hur är ni? Men det är ju fantastiskt att vi har så fina och stora hagar att vi kan ha våra hästar ute på sommarbete hemma:)

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från när Ina tömkörde Teddan på hennes sätt:)

 Ina med storstövlarna:)








 Duktiga!

OH my GOD!

Vilken natt!!!! Jag har nog nästan aldrig varit med om nått sådant hemskt åskoväder!!! Blixtrarna haglade över oss och lös upp hela Rimbo säkert var 3 sekund! Det small som utav bara helvete över oss och jag som är livrädd för sånt! Och regn... det regna till dess förbannelse alltså! Oh my säger jag bara.. Hoppas det inte blir något sådant väder igen...

Igår var det relativt fint väder under hela min jobbdag, och sen när jag kom till stallet började det regna... SÅKLART! Men det var bara att bita i det sura äpplet och gå ut på ridbanan det! Började med lite tömkörning men Teddy var på ett riktigt rethumör så det slutade med att jag var tvungen att hoppa upp och rida för att få honom att böja igenom sig. Det blev mycket skrittjobb med fokus på att få med ytterdelen. Teddy tyckte till en början att det var otroligt jobbigt men lossnade efter ett tag. Och efter att jag gjort lite galoppfattningar och tempväxlingar var han riktigt fin i traven. Måste erkänna att motivationen inte var på topp igår så det blev bara ca 40 minuters jobb på banan, sen gav jag upp i regnet... Men det kändes rätt bra ändå.

Sen efter stallet så Drog jag och Angelica hem och skulle ha myskväll med Thaimat och film eftersom våra sambos var i stora skuggan på rockkonsert. Men det slutade med att Angelica fick åka och hämta dom i danderyd då dom inte ville vara kvar tills Iron Maiden skulle spela eftersom dom var totalt dyngsura och frös som attans, klenisar! :) Så dom kom hem lagom till glassen och filmen så där satt vi 4 och mumsade glass och kollade på love in the air, mycket trevlig avslutning på dagen!

Nu ska jag jobba hela dagen sen ska jag åka till stallet och skura innan jag få komma hem till in underbara familj!

Helg!

Men inte blir det någon vila för mig inte! Nej nu är det jobb som står på schemat! 7-14.30 sen blir det stallet efter det och möta upp med Angelica, Whii! Idag blir det nog lite tömkörning, Ina style tror jag nog och imorgon blir det nog vila för Teddan för först jobbar jag på dan, sen efter jobbet är det storskurning av stallet, måste göra fint innan krakarna flyttar in igen:) När flyttar ni in era hästar från sommarbetet?

Finväder

Äntligen kom sommaren tillbaka! Fast jag kan säga att det inte alls är några varma och rara sommarnätter ute längre:( Jag har jobbat natt 2 dagar i rad och det var inte alls rart att vandra mellan husen inte...

Idag möttes jag av flugmask Teddy i hagen:) Skönt att han tyckte den var så ok att han lät den sitta kvar! Men det var några flugor som hade letat sig in under huvan:( Det är ju verkligen inte bra juh.. Får se om det är bättre att låta han gå utan... Jag tog in han i stallet iaf och sprayade på första hjälpen på alla insektsbett och smorde in han lite med hästsalva och avslutade med flugspray;) Sen drog vi ut en 1h och konditionstränade, lite intervallträning. Gick väl helt ok han var pigg iaf trots värmen. Skrittade av honom en lång stund. Teddy blev ganska svettig av vår konditionsträning så han fick duscha, det tyckte han var otroligt skönt!!! 

Tina hörde av sig idag och det kommer komma ett paket till Teddy på posten:) Det ska bli spännande att få öppna. 


 SNYGGING!


<3





Flugmask och kvällstur!

Nu har jag äntligen fått arslet ur vagnen och köpt en flughuva till Teddy, han har varit så otroligt besvärad av alla flugor i ansiktet och detta år måste ha varit ett redigt broms år, för satingen var mycket broms det har varit! Teddy blev väldigt lättad över att få på sig den, så han slapp alla flugfän i ögonen, och jag förstår honom fullständigt! Så nu går han där i hagen med vit flugmask:)

Som sagt så tog jag och Teddy en skrittrunda idag, med oss fick vi Martina och Wissla. Teddy var mycket glad åt sällskapet och kändes pigg och fräsch, tror han tyckte det var kanon att få gå med långa tyglar i damers sällskap:) Efter ridturen kom Tindra och Linus upp så då fick Tindra skritta Teddy till hagen, och hon skrattade heeeela vägen:)


ÅH och FY FAN!

Nu åker jag till stallet för jag pallar inte sitta hemma SJÄLV, idiot...

Bjällerklang och SM!

Först vill jag bara uppmärksamma er om en otroligt snygg fjording, Manner. Han vann SM dressyren i år och jag såg ett klipp på honom på youtube och herregud vilken häst!! Grattis till vinsten!


Sen så blev jag så otroligt sugen på att få tag i en släde till vintern! Det vore otroligt mysigt att åka runt i med bjällerklang och filtar! Någon som vet var man kan få tag i någon billigt? Idag skulle det ha blivit en skrittrunda med Teddan men jag hoppar nog det idag då regnet står som spön i backen:( Han får vila i dag i stället så tar vi skrittrundan imorgon, det ska bli finare väder då har jag hört....

Ryggbiff!

Det är vad jag har ätit till middag idag, med potatisgratäng och beasås! MUMS!!!!!!!

Idag blev det ett dressyrpass på ridbanan, låg lite bommar på marken som jag tänkte att vi skulle trava över ett par gånger, men Teddy var så seg och trött idag, fick ingen fart på honom alls så jag struntade i bommarna, ville inte att han skulle snubbla och trampa fel och bli halt, det är ng med halta hästar för min del nu! Men vi kämpade på ett tag på ridbanan, red mest serpentiner och volter, samt tränade några halter. Men ja eftersom han inte gick på framåt så blev det inte så mycket av det hela.. Han gick på tygeln men det var mest att han böjde på nacken eftersom han inte trampa under sig, men men, bättre än ingenting, han var inte tung i handen iaf!

Ne imorogn blir det nog en powerskrittrunda sen får han nog vila på torsdag. Det blir nog kanonbra det! Tänkte tipsa er läsare om mina länkar här på bloggen! Tex kan ni gå in på fjordhästen Isas blogg och läsa om fjordhäst-SM, där dom presterade bra och fick fina placeringar!

Igår så var jag ju tvungen att smörja in mitt träns med läderfett då jag inte ville att det skulle bli stenhårt av regnet, men för ingenting... När jag kom till stallet idag hängde tränset där hårt och äckligt så det var bara att smörja 1 gång till! Men nu jäklar är det fint:)

Filmmys!

Yes nu sitter jag och lover i soffan och kollar på Sherlock Holmes, fast innan jag försjunker alltför mycket in i filmen så ska jag ge er ett litet inlägg!

Ja idag har jag och Linus haft ett par timmar i stallet tillsammans, jag red och fixade och dona med Teddan och Linus byggde lite på boxarna i stallet, men slår vad om att innom en snar framtid kommer han följa med för att rida;) När vi åkte till stallet så öppnade sig himlen och regnet fullkomligt ööööööste ner (påminnelse till mig själv: KÖP REGNKLÄDER!!!) Ja levde på hoppet om att det skulle bli ett litet uppehåll i vädret så jag hann rida och inte bli dyblöt men sån tur hade jag inte i dag inte... Tog in Teddy så han fick stå inne och torka medans jag fixade i skåpet bland alla mina 1000miljarders prylar.

Tillslut gav vi oss av i regnet, Jag, Carro och Annie. Valde att rida barbacka av ren lathet faktiskt då jag inte palla smörja både sadel och träns efter regnturen:) Ridturen gick bra. Teddan var pigg som vanligt och relativt villig till att jobba på med bakbenen. Koncentrerade mig väldigt mycket på kort galopp vilket gick sådär... Hade inga krav alls i galoppen förutom att hna skulle gå i kort galopp. Sen att han gick som en giraff brydde jag mig inte om utan jag ville bara att han skulle ta mina förhållningar och rulla i ett fint tempo, jag vet att ställningen kommer komma efter ett tag! Men eftersom han inte riktigt har dom musklerna som krävs för detta arbete ännu så gick det som det gick, men någon slags "kort" galopp fick vi väl till.

Dyblöta och frusna kom vi tillbaka till stallet efter ungefär en timmes ridtur i regnet och då var det bara att börja smörja tränset då så att det inte blir hårt och äckligt. Sen fick Teddy gå ut utan täcke då han var dyblöt efter ridturen och det är ju ingen mening att lägga på ett täcke på en dyblöt häst:) Men han såg så nöjd ut där han stod och åt av en buske så det gjorde nog inget tyckte han.

Nu ska ja återgå till filmen! Kram

Fullt upp hela helgen!

Jag ska väl börja med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen men alltså jag har haft häcken full med allt och ingenting så jag har absolut inte hunnit blogga!

Helgen har varit relativt lugn för Teddan iaf, det har mest blivit lite "bus"ridning i skogen vilket Teddy uppskattar något enormt! Han är verkligen superglad och nöjd med tillvaron! Han har börjat fått äta fibergi låg nu oxå och det mumsar han så glatt i sig så:) Han börjar också bli väldigt fin i musklerna nu med och i hela kroppen överhuvudtaget, men än är det lååååång väg kvar tills vi är redo för första dressyrstarten. 

 

RSS 2.0