Trötter.

Halli Hallå! Idag var det tidig dag i stallet. Ja kom upp vid 8 tiden så att jag skulle hinna rida innan jobbet. Hämtade in Teddy från hagen och gissa om ha nvar trött! Det tar hårt på krafterna att vara "vildhäst" och leva ute på nätterna. Han var tillochmed så trött så att han somnade när jag kratsade hovarna! Hela hästen damp ner i stallgången!!!!! Som tur var vaknade han lika fort och ställde sig tillrätta igen bara för att somna om!

Stog och vela ett tag om jag skulle skita i att rida och låta han stå inne och sova men jag bestämde mig för att rida ut en sväng och se om han kvickna till. Efter lite travarbete så kändes han som vanligt igen:) Så nere på banvallen var det konditionsträning ala galopp som stod på schemat. Hade gramanen på idag så han blev lite sur för att han inte kunde komma undan arbete, men han höll en fin galopp i bra from.

Men i slutet av banvallen så kom det ju så passande en skolklass cyklandes med cyklar och cykelhjälmar i alla dess färger och då var ju Teddy SÅKLART tvungen att stanna och kolla på dom. Jag hade tänkt skritta förbi dom men min käre häst hade bestämt sig för att ungarna och deras cyklar var totalt jätte äckliga! Så Teddymannen tänkte vända håll och traska tillbaka till där vi kom ifrån, men det gick inte riktigt jag med på, så vi bråkade ett tag, jag sa fram och Teddy sa ALDRIG, jag är "rädd"! Så barnen kollade storögd på när en smått överviktig fjording stod och dansade brevid dom och en ryttare som var högröd i ansiktet och bankade på med skänklarna. Men tillslut ledsnade jag rejält och tog tyglarna i en hand och la till pisken på rumpan på honom och då minnsann kunde gammelfjordor helt plötsligt galoppera på stället så fint i hög fin form! Så vi galopperade i sakta mak förbi ungarna.

Så fort vi kommit förbi barnen så tyckte Teddy att vi kunde sakta av till skritt och lunka på hemåt men han fick minnsann galoppera på ett tag till i sin otroligt samlade galopp. Efter ett tag saktade jag av till trav och la ner honom i en låg form.

Nu är det ju tur att jag känt denna häst i ca 11 år så jag vet att han absolut inte är rädd för barn och cyklar utan att det var en lite protest från hans sida då ha ntyckte det var jobbigt att jag skulle bestämma tempot och formen. Ja vem är väl som Teddy? Han är underbar!:)

Han fick komma in och sova i boxen ett par timmar sedan efter ridturen vilket ha nvar väldigt nöjd med.



Windy!

Hade tänkt rida nu på fm innan jag ska åka och jobba kväll men hej och hå vad det blåser! Det blir till att bara åka upp och kolla att greenguarden sitter kvar och mysa lite och hoppas på bättre väder imorgon!


Igår drog jag och Teddy ut på en flängtur. Det var välbehvligt. Skönt att rensa tankarna iaf.

Men hörrni, det börjar tycka i tävlingsnerven igen! Ska satsa stenhårt på att få någon ordning på galoppen och på sensommaren/hösten blir det nog någon tävling! Ska nog lura med mig Catta så kan vi åka tillsammans:) Apropå Teddys galopp så börjar den bli lite bättre och bärigare. Jag använder mig av gramanen i galoppen, enbart i galoppen vill jag tillägga och den hjälper mig att kunna få tag lite mer när han vill dra upp huvudet och använda sin lilla underhals som han jobbar hårt på att få fram tydligen.

Någon som har bra galoppövningar som kan hjälpa mig? Jag har en tendens att bra hamna runt runt på en volt.... Har även tänk ge mig på lite hoppning i veckan med! Olala:)

Today, Lördag!

Godmorgon! Nu har jag varit vaken i en timme och hunnit kolla på teletubbies, vännernas stad och chuggington:) Tindra är verkligen en morgonpigg tjej! Nu har vi fått i oss lite frukost med! Ska snart göra i ordning Tindra fr en dag med mormor, dom ska köpa skor.

Hörrni ni, nu ska jag berätta att jag gick runt i hagen igår i ca över en timme och letade efter Teddys greenguard som han såklart hade fått av sig igen.... Tillslut hittade jag den i början av hagen, tittade tydligen inte tillräckligt ordentligt i början:S HAn hade haft sönder mitt fina bling blin pannband som jag hade satt på men men så e det i denhär branchen!

SKa väl berätta lite om dom senastre dagarna dårå. I torsdags tog vi (jag och Tindra) en längre sväng med Teddy och vagnen till Rånäs och hälsade på mamma på jobbet. Teddy fick jogga en bra bit vilket var väldigt välbehövligt!



igår blev det ett dressyrpass barbacka på ridbanan, eftersom han hade fått av sig greenguarden under dagen så va han riktigt jäst och uppsvälld av allt gräs så var han riktigt seg att rida! Jag jobbade på att få fram effiktiviteten hos honom, med massa övergångar skritt-trav. Han ville inte släppa bettet eller riktigt och blev otroligt stark i handen så jag ägnade väl ca 20 minuter av ridpasset till att få loss honom i skritt, genom att hålla handen "låst" tills han gav efter och böjde, då släppte jag efter på trycket men hll kvar handen. på det sättet fick jag en fin rund och hög form. Även galoppen var riktigt trevlig då en stund;) Efter ca 40 minuter så slutade jag då det kändes rätt ok, jag var inte på det bästa av humör så jag ville inte förvandlas till surhäxa och förstöra allt totalt.

Idag då, jo idag ska Teddy agera nybörjarhäst! Eller ja inte vet jag om människan i fråga är nybörjare men Sarah i stallet och hennes pojkvän ska skritta ut tillsammans och då fick han låna Teddy för det ändamålet:) Det kommer passa Teddy perfekt, kanon att han får komma ut och bara skritta en längre sväng! Efter deras ridtur så får Teddy stå i boxen över dagen och vila efter natten i hagen, så jag åker upp på kvällen och ev rider. Jag kommer iaf att åka upp och släppa ut honom och ta lite kort tänkte jag:)

Tänk om man hade en egen fotograf som alltid hängde med och tog fina kort, vad lätt det hade varit! Det är svårt att alltid vara ryttare OCH kameraman! Skulle verkligen vilja ta fina sommarbilder på mig och Teddy. Tror jag vet vem jag ska fråga med;)



Åh i går var med GullRocco till Arninge djurklinik för att kolla upp hans hälta. Rocco skötte sig kanon och fick beröm från både chefsvetrinären och alla andra kunder för att han var så otroligt gullig och fin! Chefsvetrinären tyckte han var jättefin i pälsen och kanonfin i kroppen:) Man blir så stolt att höra sånt!!!!

Vad tycker ni? Visst är han väl gullig?

 


Jävla fan!

Han har fått av sig den...... I den största jäkla hagfan med!!!! Jag blir som så less!

Inkapslad!



Fattar ni min lilla uppfinning? Greenguarden är ju ursprungligen bara nackstycke, sidostycken, käkrem och korgen. Men den fick han bara av sig hela tiden! Så jag satte dit ett pannband och trädde ett repbalsnöre (som går sönder om man fastnar i nått) genom ena sidan på pannbandet och fäste det där, sedan löper repet ner till frsta spännet på halstäcket och upp på andra sidan till pannbandet där det knyts fast. Detta har funkat kanon! Den sitter på plats varje dag! Vad tycker ni? har ni några andra tips?

Äntligen hemma.

Nu är jag hemma efter en jobbkväll. Ska blogga lite snabbt nu sen mysa ner mig i soffan med en kopp te:)

Var en snabbis uppe i stallet idag på EM och greenguarden satt kvar!!! han hade fått över nackstycket över örat på ena sidan men annars satt den som gjutet;) Men senare på kvällen när Jessica skulle ta in dom hade mitt snöre som jag surrat fast allt med gått sönder men greenguarden satt kvar ändå:) ´Tur det finns nya snören:)

         

Härligt väder va? Det var underbart, och Tindra skulle minnsann rida själv idag utan mammas hjälp! Stora damen juh!

Imorgon vet jag inte alls vad jag och Teddy ska göra... Måste finslipa lite på manen, sen kanske jag släpper han lite på banan så han bara får springa av sig lite och busa:)

Ne som sagt te va det va?:)


Bilder kommer

Bilder från dagen kommer. Vi var ute på en trevlig körtur idag, det är väldigt trevligt faktiskt! Och nyttigt för Teddy att få dra och kämpa på:) Han tycker ju att det är otroligt kul med.

Jag har även fixat och trixat med greenguarden. Teddy är ju nämligen en mästare på att plocka av sig den, men nu peppar peppar sitter den nog!!!!! Bild på min lilla "uppfinning" kommer. Nyfiken? Hur tror ni jag har löst problemet?

Wow

Snacka om att jag har haft största bloggtorkan! Bloggtorka, vilket ord... är det änns ett ord? Låter jävligt snuskigt iaf.. Eller är det bara jag?

Teddy och jag kämpar på i värmen. Iof har det regnat i tre dagar men vi kämpsde på då med:) Det har hunnit blivit uteritter med fokus på kondition. och dressyrpass på banan mycket lösgörande och galoppträning. Vi har även hunnit klämma busridning med hoppning på ängen och snabba galopper i uppförsbackarna:) Han känns faktiskt riktigt fin nu!! Väldigtr framåt.

Idag blir det vila för Teddy om inte Jessica lånar honom och tar ut honom på en mystur på grusvägarna. Hörrni, visst fan är det fint när det är grönt ute, men fan så jobbigt det är att ha en fjording i detta gröna landskap! Teddy har ju gått tillsammans med Meya i grushagen, då han blev way för tjock av att gå med Ozzy i storhagen där det inte alls är mkt bete. Men problemet ligger nu vid att Meya behöver så himla mycket mer mat än Teddy, plus att Teddy inte lät Meya komma nära maten så han åt ju för 2 hästar!!! 

Så nu går han med Ozzy igen i storhagen, men med munkorg. Jag som lovade mig själv att inte sätta på han en sån hemsk sak! Men jag måste, det är det eller en alldeles för fet häst som riskerar få fång. Men Teddy är inte dum inte, nej nej... Igår hade han fått av sig greenguarden som den heter så imorse spände jag den ännu mer, så får vi se hur det går. Förhoppningsvis får vi komma in i fårhagen snart så att vi slipper allt strul:) 


Ska ta lite bilder på Teddy och greenguarden så ska ni få se hur hermskt det ser ut.... Puss och kram så länge då. 


Maj=snö!?!?

What!!!! Herregud, det snöar visst!!!!!! I Maj... Nog för att man har hrt att de kan hända men att man ska behöva uppleva skiten med!!!

Blir bara ett snabbt inlägg nu då jag är påväg till jobbet. Teddy får stå idag då jag har lite tight med tid och halsen håller på att rasa ihop:( Hoppas jag känner mig bättre imorgon!


Just a manic monday!

Eller icke:) Jag är ledig idag och låg och drog mig fram till 10 tiden. Så skönt!!!! Speciellt med tanke på att jag inte känner mig helt hundra... Snorig och hostig:( Inte bra, måste bli frisk inför helgen då det vankas kryssning:)

Idag så tömkörde jag Teddy. Tömkörning brukar vara nått som jag inte är jättebra på vilket leder till att det blir lite hattigt och halvdant. Men idag gick det så bra! Jag jobbade honom i skritt och försökte göra mycket lösgörande övningar och mycket volter och serpentiner. Sen blev det även lite travjobb där han fick trampa på ordentligt. Teddy var positiv till arbete hela tiden och såg och kändes riktigt fin! och vips hade det gått 45 minuter!! Efter tömkörningen så stretchade vi lite vilket Teddy tycker är såååååå tråkigt! 

Förresten så kommer det nog dyka upp en ny design här på bloggen snart:) Har sett en liten sneak peak på nya headern och den är jättefin:) 

Åh ne nu ska jag hoppa in i duschen och hämta dotra på dagis! Ha det bra alla!

 

Jag är lite som Jesus....

....Uppstår från dom döda bara sådär:) Heheh ja jag vet att det varit dött här;) Men nu börjar det hända saker här på ridfronten igen. I onsdags så fick Teddy bli av med gipset och fick på sig en sko med sula på vilket betyder att det är grönt ljus för ridning och större hage:)

Teddy och Ozzy var helt galna när jag släppte ihop dom igen efter ett litet uppehåll ifrån varann. Ozzy var verlycklig att Teddy var tillbaka och Teddy var nog mest lycklig att han slapp en tråkig grushage och släpptes i en hage med gräs i:) Tyvärr har han ju lagt på sig ganska mycket nu när har stått ca 1 månad, men det kommer bli bättre nu när vi kommer komma igång med träningen igen. Jag har satt igång honom lite med skrittrundor och lite lösgörnade skrittarbete på banan. Teddy verkar vara glad över att få aktiveras och arbete igen vilket känns jättekul! Han kämpar på trots att magen är liiiite ivägen;)

Men ni, visst fasen är det skönt att det är ljust om kvällarna nu!?!? Åh allt känns genast lite lättare:)



RSS 2.0