Vintervit och minusgrader.

Ja nu är det riktig vinter! Lagom till julen! Nu sitter jag här i ett adventspyntat hem med busungarna-tomten jag vill ha en riktig jul på spotify, mysigt måste jag nog säga:)

Teddy får pulsa runt i snön mest hela tiden nuförtiden:) Det är så mycket snö överallt! Här om dagen var vi ute på en barbackamysmorgontur, det var fantastiskt att få dra järnet fram i galopp på banvallen i snön och Teddy stortrivdes och tog i ordentligt:)

Idag har jag varit till hööks och köpt en tolkningssele så nu ska vi ut och leka lite;) Men idag blire nog tömkörning på banan tror jag... JAg våger inte riktigt ge mig ut på skogsturer själv i mörkret då det har börja hängt massor med vildsvin runt knuten:S Martina och Wissla hade stött på ett här om dagen och jag såg bökspår av dom när jag var ute...Inte kul och träffa dom dom äckeldjuren ute inte:(

Förövrigt så har jag skaffat en tjej som hjälper mig med Teddan då jag inte kan. MArtina heter hon och har en av unghästarna i stallet. JAg är väldigt tacksam för den hjälpen:)

Iveckan ska Margona komma ut och sko Teddy så att han får 4 hål och snölister, hoppas att hon även kan ta me klippmaskinen så jag får klippa han för nu är teddybjörnen långhårig!!! Och den lilla gullefjonken hade snder sitt täcke igår.... SUCK! När jag skulle hämta in honom från hagen så var det en reva på ena sidan av täcket men såååååååklart så ska Teddy vara "smidig" på väg in i sin box och fastnar i låshaken på boxen och river upp revan ännu mer så nu är hela sidan en ända stor reva! Tänkte lämna in täcket för lagning på väsbys foderbutik men Francina är mammaledig så dom tar inte emot lagningar än.... Så nu får Teddy gå i det andra vintertäcket, den har inte helhals med dock halvhals så han klarar sig nog med det i vinter:)

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre, måste underhålla Tindra lite:)

Myspys

Oj vad mysig ridtur det blev igår! Jag fick sällskap av Linn och Meya så vi drog iväg på en barbackaritt i månskenet, romantiskt va? HAHAHA. Ne men helt allvarligt så var det jätteuppskattat från mig det var kul att få prata lite med Linn så tack så mycket om du läser dehär:)

Är så oäker på om jag ska starta en LB:1 den 28 eller inte.... Åh jag velar så mycket.. Men just nu så blir det nog så skit samma om galoppen inte riktigt stämmer än, man får ju en bedömning så kan man komma tillbaka nästa tävling och förbättra resultaten! VAd tycker ni? Ska jag starta eller inte?

Lugn torsdag och härlig fredag!

Ja som rubriken lyder så blev det en lugn torsdag för lille Teddy då jag jobbade under dagen och det blev lite sent innan jag kom upp till stallet. Men vi hann med vårat dagliga mys och lite borstning:) Jag måste verkligen klippa honom snart för satingen vad pälsen har växt!

ikväll hoppas jag på ridsällskap men man vet aldrig så kanske att jag får rida själv och eftersom banan säkert kommer vara hård och knöglig så blire nog en tur ut på vägarna men det går bra det med, funkar lika bra att göra alla övningar ute på vägarna med:) Ska försöka komma ihåg att ta med min pannlampa till stallet med.

Visst är vintern mysig på sitt sät men dagarna är så korta och det känns som om man inte hinner med nåntng! Ge mig vår sommar och mer tid!!!!!!!

test



måste ju prva dehär med tidsinställt inlägg

Piggelin

Idag är det kallt ute! Ok inte såååå kallt men minus grader iaf:) Teddy har ju sitt nya fina helhalstäcke, jättegosigt och bra men Teddys man gillar inte halstäcket! Manen lägger sig platt ner i protest! Så idag har jag friserat Teddy, var tvungen att klippa ner manen en bra bit:( Men det ser iaf inte konstigt ut. Han är så långhårig nu igen, det är bra att Margona ska komma och sko snart då fr då kan hon ta med sig klippmaskinen så jag kan gå loss på denna förbenade vinterpäls:)

Idag iaf så red jag ut, jag tog kandaret då vi skulle galoppera mycket och busrida lite, och då har han en förmåga att bli väldigt stark och svårstoppad min lilla ångvält:) Teddy var så otroligt taggad och pigg så han hoppade ver ungeär varenda ispöl på vägen! Han är rolig att rida när han är på det humöret för han är så framåt, lite för stark kanske men det brukar ge med sig efter ett tag, vi galopperade hela banvallen från Jessica fram till ängen med hindrena, där svängde vi in och och tog hinderraddan 3 gånger till Teddys stora förtjusning:) Vi kom lite tokigt mot hindrerna en sväng men sista gången blev riktigt lyckad med perfekta språng:) Man kanske ska brja hoppträna lite mer på allvar?

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag styr kosan mot Norrtälje där det ska drickas chailatte:) Slänger in en blid på Teddy och hans fina vintertäcke:)



Paus

Som ni märker har jag haft en liten paus, det har hänt så otroligt mycket just nu unt omkring mig så jag har inte haft tid,lust eller ork att blogga men nu ska jag förska komma igång med det igen.

Teddan mår som den kung han är! LIte långhårig brjar han bli men det är lätt fixat med klippmaskinen:) Han är fortfarande lite tjock men det går åt rätt håll iaf, längtar tills det kommer ett tjockt snölager som lägger sig över hagarna så att han inte kan gå och småbeta av det "gräset" som finns kvar.

Igår regnade det som fan rent ut sagt! Hela dagen spregnade det det fanns inget stopp på det hela så jag slog till med en resa till ridhuset jag! Jag fick låna Angelicas transport och slängde in Teddy och for iväg! Det gick kanon, Teddy var lite irriterad på mig då han inte riktigt gillade alla gupp i vägen och det var någon inbromsning vid någon korsning som han inte digga men annars gick det kanon att köra fr första gången, och helt själv va jag med:)

När vi väl kom till ridhuset så klev HINGSTEN Teddy ut ur transporten! FAsiken så han blåste upp sig och for runt, jag fick ta tag i han riktigt ordentligen en gång, då landade han:) Och inne i ridhuset var det 2 söta b-ponnyer som Teddy flascha sig fr, oj vad han trampa på och hade fart framåt och kromade sig! Riktigt kul att rida då. Jag gjorde mycket vergångar och ville träna på att han ska bli mer effektiv fr hjälperna både framåt och i halterna.Det gick väl sådär tycker jag han var inte så jättekoncentrerad på mig kanske. Efter ridpasset så kom det en person fram till oss och bermde Teddan och hon kunde inte fatta att han var 17 år utan hon trodde att han var mycket yngre! Det var kul att höra, man växer alltid efter lite beröm:)

När vi kom hem sen var Teddy otroligt nöjd i sin box:)

Ska förövrigt fråga Nattis om hon har lust att fota någon dag när jag rider så ska ni få se lite sånna bilder:)

RSS 2.0