Jaha...

När hästen börjar tillfriskna så går jag och skadar mig!!! Så jäkla typiskt!!!!! Sån jävla otur jag hade alltså.


Jag skulle vara duktig och ge mig ut i elljusspåret och springa 3:an. Taggad som attan gav jag mig iväg. Väl i spåret så såg jag 1 km markeringen och bestämde mig för att pressa på lite mer fram till skylten så då precis när jag var framme vid skylten så föll jag handlöst! Jag hörde knacket i foten när jag ramlade.... Vilken jävla smärta!!!!! Jag skrek rätt ut och tårarna sprutade!!!!!!!


Jag vägrade resa på mig! Ville inte veta om foten var av, men med ingen mottagning på telefonen så var jag tvungen att resa mig... Foten satt iaf kvar på benet:) Just då när jag reste mig gjorde det inte så ont, jag kunde röra på foten. Sen haltade jag tillbaka den km jag sprungit, bort till bilen. Köra bilen hem var jobbigt, Då började foten dunka och värka så fort jag rörde den.

Väl hemma så brast det igen, fy fan va ont det gjorde!! Bestämde mig för att åka in till akuten och kolla upp foten ändå för det gjorde så inåt helvete ont! Som tur var visade röntgen inte på nån fraktur men ledbanden har åkt på rejält med stryk så nu hoppar jag runt på kryckor och har förbannat ont!!! Inte kul:( Så nu sitter jag här och kan inte sova pga av smärtan.... Råkade röra foten lite fel i natt och fy jävlar va ont det kändes och äckligt! Kändes faktiskt som om foten var av.....

Hoppas det blir bättre snart!!!!

Då var det dax för nytt igen!

Ja idag ska Teddy få sista omgången gips! Sen på tisdag så slipper han gips och får på sig en specsko vilket betyder att jag kan börja sätta igång honom lite smått!:). Det behvs verkligen fr oj vad tjock han har blivit! Det är ju galet, det man har kämpat med i snart 1 år har försvunnit på ca 3 veckor... Hoppas att det går fort att få ner dessa verflödiga kilon nu!


Tydligen ser jag ut som ett riksmongo idag!! Ena sidan av min näsa är sjukt svullen så jag liknar lite ett lejon faktiskt! Och ont gör det... Hoppas det försvinner tills imorogn annars blir det ingen krogen för min del!

Idag är det ledig dag för mig vilket betyde sovmorgon till halv 10 och nu ska jag dra mig ner till ica och sen cykla till stallet och göra massa nytta där:) Fixa lite hagar mm...

Skulle behöva hinna städa med... hmm får se vad som hinns...

Sällis



Nu har Meya kommit in i "sjukhagen", så nu har Teddan damsällskap hela dagarna! Meya går ju i sjukhagen hela året förutom vintrarna detta pga av hennes stora fångrisk. Men Linn var snäll och lät Teddy stå kvar där så länge ha är gipsad, vilket kommer vara i ca 8 dagar till:) Sen ska vi kunna slå på en sko och komma igång med ridningen!!!! Som jag längtar! Dethär är ju den bästa ridtiden om man säger så:)


Jag är även väääääldigt sugen på att skaffa en ungfjordis, men just nu finns varken tid eller pengar så det får vänta ett par år till iaf, men drömma kan man alltid göra, visst?:).

Ne nu ska jag göra mig iordning för en jobbkväll! Ha det så bra!!!!



Bettfunderingar.

Jag är otroligt sugen på att pröva ett PESSOA magic.

Nelson och Rodrigo Pessoa skapade Magic System för att skapa en mer kraftfull överföring från ryttare till häst. Signalerna går fram fortare och mer precist. Bettet är 3-delat men kollapsar inte utan kombinerar flexibiliteten hos ledade bett men kontrollen som på ett rakt bett. Detta är skonsamt för hästens mun och tunga. Bettet är naturligt format för hästens mun och har koppar på droppen som bidrar till att hästen suger på bettet.

Passar väldigt bra till starka hästar!


Ni som följer Linn och Ingrids blogg har säkert redan läst om detta bett, och jag säger bara 1 sak. Det verkar ju vara helt fantastiskt! Dock verkar det vara olika uppfattningar om man får tävla på det eller inte så det måste jag nästan kolla upp! Någon här som vet? Typ Christin:)?



Gyllende skor!



Här är den provisoriska gyllende skon bestående av silvertejp:) Hoppas min lilla galosch kommer idag!

Idag var Teddy totalt sjövild! Så jag tog ett kedjegrimskaft idag när vi var ute på våran promenad. Vi gick inte så långt på vägen innan vi vände och gick till ridbanan istället. Teddy tyckte det var jätteskönt att få traska runt och nosa på ridbanan, han riktigt njöt!

Svullnaden är borta men jag tycker att jag känner liiite värme i kotan, men det kan vara värme från gipset med, vetrinären kommer imorgon och byter gips och kollar på hoven. Men han har ingen feber och hans humör är på topp!

            

Gips

Nu har han gips på hoven min ädle springare:(! Vetrinären kom idag och kollade på hoven och konstaterade att hon behövde skära upp platsen där bölden suttit ännu mer och gräva ner till läderhuden/kötthoven och sedan gipsade hon hoven dårå för att sulan ska växa som den ska.

Hon hade sina misstankar om att bölden ev vandrat upp i hovväggarna och är så fallet så måste vi in till klinik och skära upp ännu mer:( Men hon tyckte att Teddy skulle ha visat på ännu mer smärta om det var så... Teddy var så duktig idag! Han bara stod jättestill medans hon skar i hoven och sedan när hon skulle kolla hur han gick efter att hon hade skurit så gick han ju som vanligt och la tyngd på den hoven så det tyckte hon var väldigt positivt!

Hon ska komma tillbaka på fredag och lägga nytt gips, och då får vi hoppas att allt är bra så vi slipper klinik! Men nu ska han fortsätta stå i sin lilla hage då den inte blir geggamojjahage och jag har beställt en sko som Neenee hade på sin skadade hov. Just nu går han med en provisorisk galosch över gipset bestående av silvertejp:) Ska upp ikväll och tempa och gå en sväng med honom för det var bra om han fick röra lite på sig så att all ev var kunde pumpa ut. Ja hörrni det är inte kul när dom blir sjuka di små!


 Gipsad hov och lite blodpölar på golvet... Teddy uppskattade inte att hålla hoven i detta läge i ca 15 min så att gipset kunde torka, jag som höll i hoven uppskattade inte heller denna ställning faktiskt... Både Teddys och mina ben skakade hyggligt:)


Medryttare sökes!

Jag behöver lite hjälp att motionera min älskade ögonsten ett par dagar varannan vecka! Känner du att det kan vara något för dig?

Jag söker en ansvarsfull person som tar sina dagar på fullaste allvar. i dina dagar ingår det mockning, fixa iordning foder, motionera och ta hand om Teddy, smörja av utrustningen efter ridning och ibland kan det även ingå något fodringspass.

Teddy är väldigt snäll men är något stark. I skogen är han pigg men aldrig att han blir farlig. han uppskattar att hoppa dock bara lätt hoppning. Han är snäll i all hantering och är en riktig gentleman. Han älskar all uppmärksamthet han kan få:) 

        


Bandage

Ja man bandagerar och bandagerar som aldrig för! Det är ju verkligen inte rätt årstid för att försöka hålla sår och skador rena inte!!! Hopplöst, men med bomull, flexbandage och silvertejp funkar det rätt bra:) På tisdag kommer vetrinären och kollar också... Ringde även våran lagledare idag och sa att jag inte kan vara med på tävlingen dne 25 med, aptråkigt juh!!! Men har man ingen häst så har man ju inte!

Och ni ska inte tro att bara hästen är halt inte utan hunden är halt han med! Så ev blir det väl vetrinärbesök för han med då han har visat lite hälta till och från ett tag nu... Ser ni hur alla pengar rinner iväg??? Jaja ikväll ska jag iaf lägga alla bekymmer åt sidan och bara ha en trevlig myskväll med mina vänner, vi ska käka lite mat och spela spel, fantastiskt om ni frågar mig:)

Hare bra sålänge dårå!

Tur men ändå inte om man säger så...

När jag kom till stallet igår så var hovis där. Kanon! Tänkte jag. Då kan han hjälpa mig av med broddarna på Teddy.

Hovis började klämma lite på det halta och lytta benet och så säger han, Såhär kan en hovböld kännas. Sen kollade han lite på hoven och sa, Jo det är en hovböld! Så han drog av skon och upptäckte jordens jäkla hovböld! Alltså sulan håller verkligen på att lossna!!! Hovis lät skon vara av och sa att jag skulle linda med jodopaxomslag och pröva med det men blev han ännu mera halt eller at de blev värre så var jag nog tyvärr tvungen att åka till klinik och gipsa hoven...

Detta betyder ju då att jag absolut inte kan vara med i 2 omgången av allsvenskan:( Inte med Teddy iaf.. Någon som har en häst att låna ut?!?!

And soon im off!

Japp! Ska bara ge mig ut med hunden sen drar jag till jobbet och jöbber heeeeeele dan:) Sen blir det cykel till stallet idag. Hoppas, hoppas, hoppas för guds skull att det är fint väder!

Fortfarande ingen förändring...

Varken till det bättre eller sämre iof... Men jag fortsätter med samma visa, liniment och promenader. Om det inte visar någon förbättring på fredag så ringer jag så får dom komma ut till nästa vecka och kolla på benet... Jag tror ju han kan behöva lite antiinflammatoriskt maybe...

Ja så det händer inte så mycket nu förrtin, passar på att mocka lite hagar nu när jag inte kan rida.... Och det finns ju en del att mocka vill jag lova! GUd hur hagarna ser ut i år alltså!!!!!!!!!!! Unghästarnas hage vet jag inte vad som har hänt i! Den ser ut som en stor gödselstack den! Så de e bara att börja minnsann.

Jag har sådan ridabstinens så att det finns inte på världskartan!!! SÅ den abstinensen förvandlar jag till energi för springturer:) Kanonbra tycker jag:) Så nu ikväll blir det väl en ny springtur dårå på ca 2 km.. Alldeles lagom tycker ju självklart jag som inte kan springa;)

Ja dehär blev väl ganska ointressant kan jag tycka men men, va gör det om 100 år?

Jo men jag lever!

Har väl haft något av en liten bloggdepp, men de får man ha lite då och då va? KOmmer nyss hem från stallet, har haft utsläpp idag, Teddy har fått på sig sin tappsko igen och är nu ohalt på DET benet men nu är han halt på v.bak:( Antagligen har han sträckt sig i hagen.... Så nu går han i mindra hage där det inte finns stenar. Docj tycker han att det är SKITtråkigt då han får gå själv och han är megapigg efter all vila så när vi är ute på våra små promenader så taktar han brevid mig och ibland flyger han även i luften! Han är lite bättre i bakbenet men vi fortsätter med våra promenader och massagen med linimentet.

Synd på denna jäkla hälta då jag hade planerat en tävling i Gimo den 16/4, men de känns som vi hoppar den och satsar på 2 omgången av allsvenskan den 25/4 på värmdo. Jag hoppas Teddy blir bra här i dagarna så att vi kan börja sätta igång så att vi kan börja arbeta med galoppen så småningom! Nu är ju ridbanan kanonfin dessutom!

Ja det händer inte så mycket nu när man har en halt häst, men jag ska bjuda på lite bilder från våran blåsiga promenad igår:)

              Visst är han gul i fejjan? Mot vad han är på kroppen alltså:)

RSS 2.0