ät grus!!!!!!

Ojoj idag har jag ätit grus vill jag lova! Jag råkade ut fr det som MArre råkade ut fr när hon red Teddy.....

Jag och Teddan hade varit ute på en ridtur och var påväg hem igen.. JAg ville att han skulle stretcha ut ryggen ordentligt så jag la ner han i låg form i traven och satt själv i lätt 3 punktsits och SÅKLART så snubblar Teddy och går ner på knäna eftersom jag sitter i lättsits så hinner jag aldrig få tillbaka min balans och då är det ungefär en OMÖJLIGHET fr Teddy att frska balansera båda han själv och mig så jag drar ner en repa på grusvägen och Teddy var påväg över mig men fick i sista stund till sin balans och hoppade undan från mig, puh tänkte jag... JAg hade redan hunnit tänkt att nu får jag honom ver mig och jag dom inte har någon mobil med mig! Hehe ja men det gick ju bra iaf.

Jag klarade mig utan några skador alls medans Teddy fick skrubbsår på knäna som jag tvättade ocjh la på första hjälpen spray på men han haltade inte alls något men Jessica lovade att kolla till han när hon tar in dom i kväll.

Helgen är iaf fullspäckade fr mig så snälla NAttis ska motionera Teddy åt mig i helgen fr jag ska nämligen ut på dom 7 haven igen:) Denna gång kommer det bli LEGEN....wait for it.... DARY!!!!!!!!!!!!! Jag är sjukt taggad!!! Idag värmer jag upp med utgång på mobergs med mina kära kusiner och fantasktiska vänner!

just nu

har jag INGEN ork eller lust till bloggen, men Teddy och jag mår bra och vi kämpar på.

KM

Igår gick KM i dressyr av stapeln nere på ridskolan Grattis till alla placerade ekipage! Själv stod jag över detta år men planerar att ge dom stora hästarna en match nästa är med min lilla fjordor;)

Idag var det haaaaalt på vägarna, det frös på nu på kvällen och varken jag, Annie eller Linn hade broddat på våra sötgrisar så stundtals var det småhalt men vi fixade det galant:) Blev en tur upp iskogen och sen upp vid Ekeby, bara skritt och trav hela vägen dårå men det gick fint! Teddy var galet pigg och gick kanon!!!!!!! Han svarar otroligt fint på mina halvhalter nu så kul att det börjar ge med sig nu alltså:)

Förresten har jag hört rykten om att Tina kommer på besök imorgon? Eller menar hon nästa tisdag? Ja inte vet jag, men jag lär ju bli varse det så småningom:) Kul med besök! Jag känner förövrigt att jag har varit lite dålig på att ta nya bilder men det kommer:) Imorgon blire en sväng på banan, men först ett besök till jobbcochen.. Spännande...


Så var det med det.

Snön är borta och fregnet öser ner! Ska försöka komma tidigare ifrån jobbet så jag kan åka upp till Teddangrynet och ta in han tidigare så att det inte regnar igenom regntäcket!


Jaha, nu verkar det som om jag blev kvar på jobbet fulltid då......... BAJS!

första snön!

Japp nu har den fallit, denförsta snön för denna period. Jag fick liiiite smått panik när jag 5.30 klev upp ur sängen och kollade ut genom fönstret och allt var vitt och det yrde ner ännu mera vitt från himlen, jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle komma långt med min saab och dennes sommardäck men som tur var har man en mamma som är ALLTID REDO! Så jag fick låna supervolvon och kunde brumma tryggt och säkert till stallet!

Ja det är typ ungefär bara Rocco och Teddy som är glad över att snön är här. Rocco blir som helt galen och bara springer runt,runt,runt och Teddy hör och häppna drog av värsta capriolen (eller hur det stavas och heter:) ) när vi gick ut ur stallet i morse sen drog han och Kryssan en rejäl repa i hagen över stockar och sten men dom kom så snällt när jag ropade att jag lagt ut hö, glupska jävlar;)

Imorgon blire till att brodda på inför ridturen tror jag nog. Idag hann jag inte rida för jag och Tindra hade fullt upp! Vi har hunnit med en repa till barnmott där dom konstaterade att min älskling har eksem.... Så nu är det bara att smörja, smörja , smörja sedan har vi varit ute i snön och lekt omkring och sen har vi haft tjej/fredagsmys:)

Men nu sover den lilla söta Tindra och jag sitter och kollar på idol medans Linus är på någon ö på kick off med jobbet. Hur ser eran fredag ut?

18/10 Lukas dag.

Igår hade mitt <3 Sindarve Lukas namnsdag! Det firades med äpple och ett dressyrpass på banan:) Teddy var kanonfin och var pigg och travade på bra. Men efter ca 30 min kände jag att han började att slå av på takten så vi körde bara på ca 10 min till innan jag skrittade av. Han har inte världens bästa kondis... än:) Efter ridpasset så strechade jag och tvättade regnskållorna.

När jag tvättade regnskållorna så kände jag att jag inte orkade hålla på på stallgången för det blir så omständigt när det blir en stor pöl och jag måste torva på stallgången så att torven suger upp vattnet så att jag sen kan sopa bort det och det blir ändå en stor brun fläck kvar. Vi har ju en "spolspilta" i stallet som aldrig snvänds då den är liten och trång så oftast får inte hästarna plats att vända sig där inne eller så vägrar dom gå in i detta trånga utrymme men jag baxade in fjordor och det gick ju kanon efterom min fjordor både är liten och smidig:) Tänk vad tvättandet blev lättare!

Usch idag är det ett riktigt SKITväder, regnet öser ner... Men det är ju bara att åka upp till stallet och köra på!

Förresten tack för alla kommentarer i det förra inlägget Jag tror nog att det kommer bli det gråa täcket eller det grå/röda som även fanns i andra roliga färger. och helbruna skydden:)

Köpe och köpe!!!!!!!!!

Ja när den efterlängtade lönen kommer ska jag dra med mig någon ev Angelica in till väsby och gå på horze och hööks och köpa ett utetäcke till Teddan. Dessa har jag att välja mellan, ni kan ju säga vad ni tycker!

         

Sen ska jag köpa nya skydd då har jag kollat ut ett par men vilken färg är frågan?

  

Hjälp mig nu!

Vore Nice

Med lite kommentarer! Kom igen förfan:)

Lycka.

Va underbart det är att känna total lycka av att komma till stallet och veta att man ska rida:)

Igår blev det en skrittur till Igelsjö med Angelica och Neenee, det var mörkt och kallt! Teddy gick sådär.. lite latoxe var han allt och ville inte trampa på i bra tempo och samtidigt gå i form, det var antingen eller.

Idag däremot var han piggare! Jäklar vilken fart han hade Teddymannen, det var tilloch med att NejNej hamnade på efterkälken:) Vi red lilla ekeby rundan i det fina vädret! Blev en tidig morgontur. Jag var i stallet redan 06.45 och fodrade och släppte ut hästarna, Angelica skulle ha gjort mig sällskap i denna tidiga arla men hon försov sig:) Så jag fick pula i stallet själv men det gör inget jag hann mocka, fixa mat, fylla vatten i hagen och skrubba Teddans regnskållor med bakteriedödande innan hon behaga komma;) Men det gör inget för hon var snäll och ska ta mitt måndagsutsläpp istallet:)

Ja idag har då varit en trevlig dag i stallet med en väldigt pigg och fräsch häst! Det mina vänner är lycka det:)


Stormbyar

Dom sa på vädret igår att det skulle vara stormbyar längs roslagskusten, och ja det vill jag lova att jag känt av... För fy Fabian vad det har blåst!!! Då var jag helt plötsligt tacksam att jag skulle jobba sent och jag hade bett Fanny att motionera Teddymannen idag. Men jag trotsade blåsten ändå och åkte upp till stallet efter jobbet för att mocka och gosa på min gulleplutt, och uppe i stallet så träffade jag Fanny och ridturen hade gått bra, dom red ut och Teddy hade varit pigg och sprungit på:) Ni kan säkert läsa mer om ridturen på hennes blogg.

Teddy är så himla glad, pigg nu och det är såååå kul! Man kan tro han är 3 år! Svallingträningen den 31 blir inte av för oss... Den är flyttad till den 16 istället och då jobbar jag plus att jag inte har så himla fett med cash just nu dårå, tråkigt men det kommer fler tillfällen! 

Ja vad finns det mer att säga? Teddy och Kryssan blev avmaskade igår, så det har vi avklarat nu iaf. Imorgon jobbar jag långpass 8-19 utan paus.... Liiiiite segt dårå såklart men pengar är pengar och jag har ju varit sjukskriven ett tag nu så. Så imorgon kväll blire en mörkerritt, någon som vill joina? Angelica? Någon? 

Förbannelse?

Vilar det en förbannad förbannelse över stallet Mälby eller????????????????? Och varför ska den ALLTID drabba mig och mina hästar? Åh jag blir tokig!!!!! Igår upptäckte jag som "utslag" på Teddy, lite på baklåret och lite på magen, men det kändes som knottbett och det har ju varit rätt varmt ett par dagar så jag tänkte att det var det, men idag när jag kom up till stallet hade "knottbetten" blivit betydligt fler och det visade sig att Nattis hade upptäckt det på Ozzy med!!!! Alltså, blir jag less eller vad? Aha ja det var ju då bara att börja spekulera. Är det något smittsamt? Är det något luftburet? Är det något dom har ätit i hagen som dom reagerat på? NeeNee har inget utan bara Ozzy och Teddy... Teddy har mest såklart....

Allmäntillståndet på Teddy är normalt, han är pigg, äter och dricker som han ska, det som skulle kunna vara nått är att han är lite lös i magen till och från fast bara på morgonen.... Det skulle ju inte förvåna mig om det var något dom ätit eftersom både Teddan och OzzyBozzy är vääääääldigt matglada och typ kryper långt in i varje buske för att få tag i något spännande att äta. Ja det blir väl till att gå ut i hagen men FLORA i högsta hugg då..

Iaf så skrittade jag längs vägen ca 40 minuter sen när jag kom tillbaka till stallet rakade jag Teddan igen, dels för att fixa till han lite på bena och raka på "betten" och kolla om man såg hur det ser ut. Ja inte blev han någe snyggare denna gång inte!!! Maskinen var lite grinig och högg tilloch från så det blev mycket ränder! Så jävla typiskt... Och han tyckte det var jätteskönt när jag rakade över "betten" så dom kliar med. VAD ÄR DOM FÖR NÅTT!!!!!

Nu ska jag fortsätta kolla på DHW och vad morgondagen har med sig får vi se imorgon!

Paus

Hade nyss en trevlig fika paus med underbara vänner. Jag hade bakat amerikansk cheescake som jag bjöd på. Det var ju bara sååååååå god! Vilken tur man har som har så fantastiska vänner<3

Snart blir det en sväng till stallet för en liten tur ut i den färggranna höstskogen:) Men först blir det middag här hemma hos familjen Källman/Backlund. Kasslergratäng är det som står på menyn!  

Kärt återseende

Åh fantastiskt att se min lilla gullbäbis saffransbulle älsklings bälsklings hjärta! Jag tror han var glad att jag ver tillbaka oxå för han har bara velat gullas och buffas hela kvällen! Det va så kul att vara tillbaka, även om jag inte är tillbaka 100%.

Jag tog iaf ut Teddan på ridbanan och tömkörde honom i ca 30 min. Det gick fin fint! Det blev mycket trav och serpentinger och olika båglinjer. Blev oxå lite galopp och han sköter dig så fint så och galopperar i kort galopp även om det är jättekämpigt:)

Imorgon blir det ev skrittur, vi får se hur dagsformen är imorgon:)

Just monday

Idag ska jag äntligen åka till stallet! Var på sjukhuset idag för sista gången denhär svängen hppas jag! Infektionen i kroppen har backat rejält så äntligen så får jag träffa Teddan! Ska upp och tömköra nu efter middagen. Nu har jag äntligen lagt in nya blder som ni ska få se nu:)

 Tatueringen, nästa tid för ifyllnad är den 21/10

 

   Teddy tycker INTE det är ok att Elsa står lös på gången

 

 ca 2 ton hö och Angelica


Lycka i eländet.

Viiiiiiilken natt!!!!! Tindra hade sån otrolig magknip hela kvällen/natten. kl 3.30 så släppte magknipen dvs att Tindra la 2 stooooooora pizzor i hela soffan och över sin pappa. STACKARS barn!!! Tindra blev glad över att det onda försvann och soffan blev förstörd, men en liten lycka i allt är att jag idag får åka och köpa en ny soffa;) Det blir en Kivik (tror jag den heter) 3-sits soffa med klädslen blekinge vit, SÅÅÅÅÅÅÅ snyggt!

Idag så är Jessica ute och motionerar Teddan åt mig, tack! Men imorgon är han all mine igen!!!!!<3

Sjukskriven

Ja då var man sjukskriven 1 vecka från jobbet... SEEEEEGT! och man förlorar så jävla mycket pengar! Blir till att hoppas på många nattpass på Rånäs så man får lite pengar iaf. 

Åh jag känner mig såååå sunkig! Jag är febrig, skakis av medicinen, hostar upp diverse gegg...Åh och jag som ville åka in till tatueraren imorgon och få ny tid till att göra klart våra planer... Det får väl vänta då antar jag.... Som sagt, SEEEEEEEGT! Det värsta av allt är att jag inte kan vara allt för nära min älskade Tindra och att jag inte kan åka upp till Teddy:( 

Det är jävligt ensamt att ha lunginflammation, alla flyr fältet....  

ojoj spännande!

Sorry att jag inte uppdaterat tidigare men internet har varit nere... Ja det har inte hänt så mcket på hästfronten tyvärr.. Teddy har stått sen i måndags:S I måndags hade jag inte tid att rida då vi hade 2 ton hö att lassa in, jag och Angelica och det tog ju ett tag, men glada var vi:) Och bra blev det! Sen på tisdagen blev jag tvääääär sjuk!!! As ont i halsen och skyhög feber:( Så jag har inte kunnat ta mig till stallet.

Idag bestämde jag mig för att jag skulle åka till Dr för att kolla om det ev var halsfluss så jag kunde få pencillin,men med min tur så är det väl halsvirus som vanligt tänkte jag... Så när jag var klar hos Dr så visade det sig att det var en lunginflammation! Herregud så det var sängläge och husarrest minst 1 vecka. Dr ville nästan lägga in mig men det lirkade jag mig ur ganska fort:) Som tur var har jag underbara Nattis och fina Angelica som ställer upp utan invändningar! Tänk va tur jag har som har så fina MÄNNISKOR! Jag ska nog baka dom någon fin kaka;) Dessa 2 tjejor ska hjälpa mig med Teddy. Nattis i kväll och Angelica i helgen. Men jag ska fråga Nattis om hon har lust att hjälpa Angelica någon dag i helgen. Efter helgen tror jag nog att jag kan komma upp till stallet och mocka iaf och sedan flörta med någon som kanske vill motionera Teddan! Åh jag har utsläpp på lördag oxå som jag måste lejja bort... Jenny och Martina kanske jag ska höra med... Ojoj det blir till att baka många kakor här hör jag!!!!! Stackars människor som ska behöva lida för att jag är sjuk....

Idag var det Rimbo marknad också, Nordens största endagars marknad faktiskt! Eftersom jag inte visste att jag hade lunginflammation så gick jag ner en sväng på Fm. Alltid lika härligt alltså, underbart med marknadsstämming! Jag och Tindra delade på en langos. Sen köpte vi lite marknadsgodis och såklart brända mandlar! Och eftersom jag och Tindra är så snygga;) blev vi fotade för tidningen och allt:) Ja mer än såhär har det väl inte hänt och mer lär det väl inte hända heller på ett par dagar:( SAKNAR TEDDY! 

Fåfäng

Jag har väl aldrig i mitt liv varit speciellt fåfäng, klart man har velat se bra ut men nu tatueras det för fullt och beställs vaxning av ben och bikinilinje och köper ansiktsrengöring för dyra pengar. Ja jag verkar helt enkelt ha kommit in i en fåfänga period och vet ni vad? Jag älskar det och det får mig att må bra!

Igår åkte jag upp till stallet på morgonen efter att jag slutat på jobbet, hjälpte Nattis att släppa ut hästarna och pussade på min underbara fjordor! Han fick gå i hagen igår fick lite dåligt samvete av det då jag tyckte han kunde få sig en skrittur efter galoppjobbet men dom går ju i hagen i 12 h i kuperad terräng så han får ju röra sig ordentligt i hagen iaf, för fan va dom rör sig i den hagen! Dom vandrar runt runt i denna stora hage så man hittar dom fasiken aldrig!

Igår ´va jag ju som sagt och tatuerade mig och fy i fasiken vad jag är nöjd!!!! Den är inte klar än, jag ska tillbaka om någon vecka och fylla i färg och skuggning, slänger in en bild på tatueringen ikväll!

Tror ni Angelica har vaknat? Jag tror hon möjligtvis kanske har vaknat men jag väntar någon timme innan jag ringer henne iaf:)


Galoppjobb!

Det gick ju fin fint detdär! Teddan orkade hela vägen trots att han var lite grinig över att han inte fick galoppera i valfri galopp och var tvungen att försöka gå lite fint på tygeln, men jag tyckte ha nklarade det med glans! Teddy var pigg hela turen och var villig att arbeta och försöka. Vi hoppade även stockarna på ängen och det uppskattades:)

Teddy var lite stark idag men jag förvärrade det nog mer genom att dra tillbaka:/ MÅSTE tänka på mina händer! men stundtals gick han väldigt bra och var otroligt mjuk och fin! Galoppen var mycket bättre alltså rund och taktfull, det är så kul nu när resultaten av vårat arbete börjar komma:) Imorgon får vi se om jag hinner och orkar tömköra honom direkt efter nattjobbet... Vi får se imorgon helt enkelt! Ne nu ska jag ladda sista timmen innan jobbet:) Ha det bra!



Fretag!

Åh vilken underbar Fredag, men fan vad jag längtar till lördag!!

Snart blire stallet för min del, ska bar vänta på att mamma kommer hem från jobbet så att jag kan gå ner och sno bilen;) Tänkte cykla men det blir så jävla mörkt när man ska hem och jag har bråttom hem idag efter som jag måste hem och duscha och så innan jag drar till jobbet 21.00 (ja jag vet, sååååå kassa bortförklarningar!)

Jag längtar alltid järnet efter min Teddan, han är så fantastisk och vill alltid gosa och pussas! Idag ska han dock få jobba på lite i skogen och banvallen med galoppjobb:) Det kommer bli great! Han börjar muskla på sig fint nu och se riktigt snygg ut! Klippningen gjorde ju mycket också, all tjock fjordingpäls kan vara gullig men inte vacker och smickrande inte:) Ne ni får väl en uppdatering sen om hur det gick med galoppjobbet:) Kram

RSS 2.0