Ruggigt men trevligt!

Ja här har det ösregnat hela dan! Kom även lite åska på Em men det drog bort rätt snabbt, men regnet har då stannat... Jaja man ska väl inte klaga, regn det behövs ju det med!

idag kom T och P och hälsade på så vid 11 när dom kom så avnköt vi en liten härlig brunch bestående av baugetter med diverse innehåll så som skinka, skagen, brie, köttbullar you name it! Efter denna delikata måltid:) så drog vi till stallet! Teddy blev jätteglad över att träffa T och P igen och det var ömsesidigt vill jag lova!

vi tömkörde lite och sen red jag en sväng, Teddy kände inte alls för att vara sammarbetsvillig idag men efter lite om och men och tips från T så gick han på rätt ok sen iaf. Efter att T och P åkt så jobbade jag på lite i stallet, medans jag jobbade fick Teddy stå inne och torka och vila i box ett par timmar och innan jag släppte ut honom så fick han på sig ett regntäcke att ha över natten.

Jag var tyckte att det var lika bra att stanna kvar ett par timmar för att vänta in Angelica och Nee Nee som flyttade till vårat stall idag, sååååååååå kul!!!!!!!!!! Ja när ANgelica och Nee Nee hade kommit och vi hade burit in alla saker i stallet och fixat och donat så var kl 19.00 helt plötsligt! Fasen vad tiden sprang iväg!!!!! Så kall och lycklig drog jag mig hemmåt.

Tisdag, onsdag.

Tisdag: Hann inte blogga på kvällen under tisdagen då vi drog in till grönan på kvällen för H.E.A.T skulle ha sin sista spelning med sångaren Kenny, tråkigt då han har en fantastiskt underbar röst! Men konserten var som vanligt superbra! Tack killar!

Ja åter till hästarna då:) Tömkörde Teddy på tisdagen, gick väldigt bra. Han var kanonfin ocg trampade på riktigt fint! Pigg som en mört var han också, kul!

Onsdag: Skulle ha ridit lektion för Ina idag, men blev inget då jag tyckte att han inte kändes framåt, det är åter igen höger sida som är ordentligt fast, Så sanna ska komma ut och ge en välbehövlig massage och nålbehandling och lägga upp träningsförslag. Så tills Sanna har behandlat kommer jag att rida ut rakt fram och satsa på att bygga upp muskler och få ner kilon på Teddy. Så idag blev det borstning och gos:) Han är så fantastisk min älskade fjordor, för helt plötsligt så sänker han huvudet och lägger det fint i mitt knä och somnar:) <3.

Imorgon så kommer T och P och hälsar på! Det blir ju kul!

hoppiskutt!

Idag var vi ute på lite hoppiskutt på ängen, det var väldigt kul tyckte Teddy, jag som då har övergett hoppningen för ett par år sedan satt och blundade där i min dressyrsadel:) Men eftersom jag känner Teddy och litar på honom så visste jag ju att det inte var någon fara, värre var det med min förra stjärna Prezident, där kan vi snacka om att hoppa med livet som insats!!! Det blev en lugn och fin skogstur ikväll med Christin och Cosmo som sällskap!


Så vill jag ta upp en sak nu här i bloggen, Jag blir så jävla less på folk som kommenterar och säger dumma jävla skitsaker! Vem fan är du som tror att du har någon som helst rätt att hoppa på mig! Ni snackar om anmälningar hit och dit, tänk efter innan ni skriver då jag har rätt mycket material att anmäla er med också så lägg bara ner för fan! Det är lätt att sitta 40 mil bort och smutskasta någon. SItt inte och säg att inte jag kan rida och inte vet något om hästar för det har du ingen som helst jäkla aning om! Totalt jävla onödigt då jag inte har gjort dig ett jävla skit! Vill du ta något med mig är du välkommen att ta det face to face

Duktig häst!

Ojoj vad han kämpar min lilla Teddy! Idag kämpade han på allt han orkade på ridbanan, även om vi inte är framme än så har han gjort otroliga framsteg! Han travar på och går på väldigt fint men ibland orkar han inte och slår upp huvudet och ibland hänger han något enormt i handen men dom gångerna han hänger i handen är jag övertygad om att det är jag som sitter och håller för hårt och rider inte med magen, så det får jag ta på mig... Red mycket serpentiner och skänkelvikningar för att få honom mjuk i sidorna men skänkelvikningarna får vi nog ta och jobba lite mer på!

Jag tror jag ska låta Sanna (massör) titta lite på Teddy, ev att han sitter lite fast i höger sida. Det är klart SM hästen;) ska ha massage:)

Imorgon blir det nog en uteritt får se hur den blir, ev hoppar jag nog lite stockar ute på ängen!

REGN!

Ojoj vad trevligt!!! Det började igår kväll och har fortsatt hela natten och dagen. Det här behövdes vill jag lova! Trodde nästan för eett tag att jag bodde i Saharas öken! Men jag tänker också på min lilla plutt i hagen som blir blöt:( Dom har ju iof ett hus att gå in i men ändå, min fina gubbe! Men jag får ta in honom i box när jag slutar jobba så får han stå inne med flecce täcke med helhals och torka. Jag är rädd om min lilla porslinshäst:)

Igår skulle jag ha tömkört men jag och Linn som äger Meya slog till på löshoppning istället! Ja vi byggde upp 2 hinder och släppte dom på banan tillsammans, oj vad kul dom tyckte att det var!!!!! Ett tag iaf, sen upptäckte dom gräset runt ridbanan.... Ja där kunde ju vi springa ihjäl oss och jaga på dom, men dom stod dom. stadigt. Jaja det var ju bara att avsluta allt då, men nu har han iaf fått busa av sig lite grann. Och Teddy tyckte Meya var så mysig när hon löft på svansen och backa upp med rumpan mot honom! Hahahaha tokhästar<3 

Idag blir det dressyr på banan, måste ju fila på dressyrformen nu när det ska tävlas! Måste försöka få någon slags ordning på galoppen... Ja herregud mycket att putsa till blir det... Men det här ska vi klara och det ska bli sååååå kul!!!  

Tävlingstermin upplagd.

Ja jag har suttit och planerat tävlingsterminen lite smått, jag vill ju kvala in till SM dressyren på fjordSM 2011 och för att kvala måste man rida minst 3 LA:1 på 55% Det tycker jag att vi ska klara! Det var dåligt med LA:1 här i hemmatrakterna så det blir lite åka... Känner att jag inte vill ställa upp i LA:3, kollade programmet och det va liiiiiite för avancerat för oss just nu.... Men såhär ser min tänkta tävlingstermin ut!

Ridklubben 4 Ben (vallentuna) 21/3 LC:2 LB:1
Gimo Ridklubb 28/3 LB:1 LA:1
Tierps Ryttarklubb 4/4 LC:1 LB:1 LA:1
Norrtälje Ridklubb 2/5 LC:1 LB:1
Sandö Sportförening 30/5 LB:1 LA:1

Vad tror ni? I Tierp ska jag inte starta 3 klasser, men jag vet inte om jag ska starta LC eller LB... Vill helst starta LC då vi har störst chans att placera oss, det kan ju vara en skjuts för självförtorenddet för oss! Men då blir det sån jäkla väntan tills vi ska starta LA.... Och till Tierp är det ju en bit att åka så jag vet inte.. Måste prata med T som har känt Teddy sen han var 1½ år, vad hon tror är bäst... Spännande känns det iaf:)

Någon som har en transport att skänka? Jag kan ju inte leva på Angelica hela mitt liv:) Kanske att några av våra tävlingar krockar ju! Jag kan ta emot renoveringsbehov! Linus kan fixa han:) MÅSTE HA EN TRANSPORT!!!!

Konditionsträning, check!

Jo visst sörru så blev det idag för lilla Teddan! Vi körde lite kondition/intervall träning längs banvallen. Han känds väldigt pigg och fin, dock det vanliga stumheten i munnen till en början men efter ett tag så fattade han att det inte blev lika jobbigt om han gick på tygeln så på hemvägen travade han på fint på tygeln! Han har en tendens att han hänger sig på yttertygeln men jag släpper den helt då så att det inte finns något att hänga i och det svarar han fint på!

Känns så himla skönt att det har lossnat nu! På onsdag ska jag rida lektion för Ina och jag är taggad till tusen! T och P kommer och kollar också, jag tror att T kommer bli positivt överaskad:)

Teddy trivs som fisken i vattnet i fårhagen! Han har hittat sin plats i flocken och är hur glad och pigg somhelst, men kan inte tror att han är 17 år fyllda inte! Idag kom Lollo till stallet när Teddan stod inne i boxen och vilade lite och hon tyckte han hade blivit mycket smalare sen hon såg han sist och att han verkligen såg pigg och fräsch ut så det är ju väldigt roligt att höra!

Imorgon tänkte jag kanske tömköra med lite bommar på marken, det blir nog fint som snus det, eller vad säger ni?

Hingst!?

Idag blev Teddy en hingst! Meya kom ut ur hagen och fick syn på Prezident och började tokbrunsta! Teddy blev helt galen och skulle fram och upp på Meya! Herregud säger jag! Och hela skritturen så lekte han hingst och blåste upp sig och hade sig, gammelgubben! Tillslut va han så tokig så att han tilloch med blv rädd för sig själv! Han hoppade runt och blev rädd för löv och kor, ja herregud jag kunde inte göra annat än skratta!

Det är fantastiskt vad en häst kan bli pigg av att få arbeta med något varje dag vare sig det är ridpass, tömkörning eller bara mental träning. Fjordingar är ju renrasiga arbetshästar så dom måste få arbeta för att må bra! Eller ja jag vet att det gäller Teddy iaf:) I love him my horse! Det är fantastiskt vad mycket vi har gått igenom under alla våra år tillsammans! Aldrig någonsin ska jag försvinna från dig igen, kära vän!



Design

Någon underbar person som vill hjälpa mig med designen på min blogg? För jag är nämligen heeeeelt lost på den avdelningen!

Den utlovade bilden.



Fantastiskt vad söt hon är min lilla tjej!

 

Idag så blev det ett pass på ridbanan. Det gick faktiskt ganska bra idag. Det var i början har var seg, lång och tung men efter lite galoppfattningar så fick han med sig bakbenen och farten och gick riktigt fint på tygeln! Höger varv är ju sämre för oss båda så det gick ju mindre bra men vi kämpar på! Vårat mål är till våren komma ut på dressyrtävligar, och kanske gammelgubben och jag kan vara med på SM 2011? Med Becca och Vicce:) A vi får väl se hur det blr med det, vi kanske har passerat åldersgränsen:) Men det är kul och bra att ha drömmar och mål här i livet:)

 

Efter ridpasset så mös vi en bra stund jag och Teddan, jag strechade ut alla benen också vilket han tyckte var JÄTTEskönt! Han är så fin min lilla kille<3


Tur med Christin och Cosmo.

Japp, imorse blev det en ridtur med Christin och Cosmo. Dom var ett väldigt trevligt sällskap! Trodde att Teddan skulle ha svårt att hänga med stor cosmo (176 cm över havet) men icke då han uppskattade också sällskapet och skritta på riktigt bra!

Det var en relativt lugn ridtur med mycket skritt vilket var bra för Teddy. Men det blev även lite trav och en hejdundrandes galopp! Teddy är så himla glad när jag kommer och hämtar han i hagen så pigg och fräsch, gammelgubben:) Kul att han trivs här på gården!

Jag VET att jag lovade bilden på mig, Tindra och Teddy men min mobil har inga batterier just nu så jag kan inte föra över bilden just nu, ni får hålla ut helt enkelt:)

Idag hörde även T av sig och sa att dom dkulle komma och hälsa på, det kommer bli trevligt! Hoppas hon tycker att jag gjort ett bra jobb med Teddan än så länge:) Men det vet jag att hon tycker att jag gjort! Nej nu ska jag läsa lite andra fjordblogger:) Ha det bra! Kram

UNDERBART!!!!!<3

Vilken fantastisk dag detta blev trots att jag var trött och förbannad imorse!

Väl i stallet så började jag att fixa lite staket med Tindra i släptåg, det var inte lätt ska jag säga att släpa på både barnvagn, hink med diverse staketgrejer och verktyg och staketband och samtidigt byta band. Ja Tindra ledsna väl efter sisådär fem minuter... TUR va att Nattis kom och hjälpte mig rät fort:) Höll väl på allt som allt i ca 45 minuter. Så nu har jag "tjänat" ihop ca 1h och 15 min av dom 3 timmarna man ska jobba varje månad.

Sen huxflux drog jag, Nattis och Tindra till Hööks där vi köpte lite smått och gott;) Jag köpte nya ridbyxor och ett mysemys ländtäcke:) Sen var vi såklart in på Horze oxå men där köpte jag bara hästgodis, lakritssmak, vilket Teddy älskade! Tummen upp för hästgodis med lakritssmak alltså:)

Red gjorde jag ca 20.30, sent blev det men det var otroligt skönt att rida i den svala kvällen vill jag lova. Jag tänkte bara att jag skulle lulla runt på ridbanan barbacka med Teddy men fan, han gick så jävla bra så vi körde lite ökningar, skänkelvikningar och galoppfattningar. Jag var mycket nöjd med ridpasset som varade i ca 40 min men var väldigt effektivt! Efteråt skrittade Tindra och jag av honom. Tindra älskar att rida på Teddy. Hon tycker det är roligare att rida på honom än vad det är att rida på lilla Duli som är mer i hennes size, men hey jag kan förstå henne:) Jag har ju själv ridit Duli en gång i tiden:)

Ja nu är äntligen stallgången färdiggjuten och klar, det var förbjudet att gå på stallgången idag och alla hundar förstod det utom Rocco såklart som kutade över den nygjutna stallgången, inte 1 gång utan 2 gånger(!) och därmed blev det massa tassavtryck på våran nya stallgång.... Tur att det går att rätta till såhär i efterhand! Rocco sprang förövrigt rakt in i ett getingbo idag:( Blev stucken på nosen så nu är han jättesvullen. Men han verkar inte få någon mer reaktion för han var så pigg och glad det var ju en jävla tur så vi slapp ila in till Albano, igen.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon kommer det en bild när Tindra rider på Teddy!

Måndag, trött...

Jag har väl sovit sisådär 7 timmar på 4 dagar ungefär så jag är en annnnningen trött och förbannad. Jag hoppas det går över, fast det lär det inte göra eftersom jag ska åka till stallet och fixa staket:( Det är något som äe allvarligt fel med denna förbannade el till hagen! Vi sliter som djur och får brra el överallt men 3 dagar senare så finns det tydligen ingen el någonstans igen... Hur länge ska man orka?

Jag måste fixa elvajern i fårhagen då den hängde till marken i lördags. Jag satte upp den lite snabbt igen men idag måste jag fixa den mer ordentligt och sen ska jag bytta lite elband i valackhagen så får vi se om elen blir bättre... I dont think so.. Jag står fast vid att det är ett spöke som går runt och jävlas med oss här på gården!

Förövrigt har det försvunnit träns från stallet med:S 2st har blivit av med sina träns, helt galet! Hoppas dom kommer till rätta snart igen!

Idag vet jag inte vad jag och Teddy ska hitta på? Lite lösgörande på ridbanan kanske? Eller en powerskritt runda? Vad jag vet är iaf att jag ska åka in till norrtälje i veckan och köpa fibergi låg som jag kan ge honom!

Hovis!

Yes i lördags så kom Margona för att sko Teddy. Margona känner ju också Teddy sen tidigare så hon tyckte det var kul att se honom igen!

Han var sne i hovväggarna tyckte Margona så hon måste arbeta några gånger med nu att rättställa hovarna igen men det är inget jätteallvarligt, bara att han har slitit skorna snett. Men det är snart fixat så! 

Det är så in i nordens många bromsar uppe i Teddys hage nu så jag har ställt in hono i box några timmar om dagarna så att han har fått vila. Och som han har vilat! Han är gullig min lilla fjordor! Annars mår Teddy fint, han tappar sakta men säkert vikt så nu börjar han bli den fjordor jag minns, kul! Ska se om vi hittar tillbaka till formen från för då kommer vi starta en LB/LA!  


Ina den fina!

Idag så hoppade Ina upp och kände lite på Teddan Beddan, eftersom det är hon som kommer få ha mycket lektioner med mig så är det ju bra om hon vet vad för häst han är. Hon blev väldigt impad av hans bakbensaktivitet, men som sagt så har han ju bra gångarter så:) Men Ina har den förmågan att kunna hoppa upp på vilken häst somhelst och sen så går den som en klocka! Vilket även gällde Teddy! Så härligt att se! Men hon tyckte han kändes lite stum i munnen men trodde att det inte var någon större fara utan kommer att ge sig efter hand, så nu har vi mycket att jobba med Ina;) 

Ina visade även ett tömkörningsknep med westerntyglar som var väldigt effektivt för att få hästen att flytta sig ifrån människan i fråga! Det var svårt tyckte jag och kämpigt tyckte Teddy eftersom jag kom åt han rätt bra:) Så det var en nöjd Teddy och Veronica som avslutade hela passet:) 

Tycker även att Teddy har gått ner lite i vikt, vilket är bra. Men det är ju så in i norden varmt på dagarna så dom äter ju ingenting under dom vrmaste timmarna (vilket är många timmar nuförrtin) 

Ne nu ska jag återgå till mitt! Tjingiling!


 

Jag har ju glömt

att visa vad som damp ner i brevlådan här för ett tag sen



Trevlig kväll!

Vill börja med att säga att det är kul att så många hittat hit:)

Ikväll var jag ute på en trevlig ritt med Christin och Martina, mycket trevligt dock massa broms och det gillas inte! Vi red runt Ekeby. Mycket trav blev det och Martina var nära att smaka grus när vi stötte på massa kossor runt hörnet mn det gick fint, hon höll sig kvar!

Efter ridturen så fick Teddy svalka sig med slangen vilket han tyckte mycket om. Han stod där och lekte med vattnet:) Hittade massa kort också från Dressyr KM år 2000 då jag och Teddan vann! Sicken lite flicka man var då:) A vilka tider:)




Ledig dag igår.

Igår fick Teddan vila, vill inte köra på för hårt med honom innan han har gått ner dom där ca 200 kilos övervikten han har! Men han tyckte det var otroligt skönt att bara gå i hagen. När jag skulle gå och titta till honom så hittade jag han längst inne i djupaste urskogen, där stod han och åt lite gamla löv och tyckte det var jättemumsigt!

Idag däremot blir det ingen rast och ingen ro för idag ska vi rida ut med Christin som ska rida Prezident. Jag tänkte nog att vi tar den längre rundan runt hela alltet:) Det är bra för då kan man köra på långa skritt och travsträckor, vilket är precis vad Teddy behöver! Jag ska nog föreslå för tjejerna att vi ska rida och bada med hästarna med! Det låter underbart eller hur??

Jag har gjort upp en liten lista över saker jag måste införskaffa mig. Just nu ser den ut såhär:

* Tömkörningsgjord och tömmar

* vintertäcke

* tjockare skrittäcke

Jag tror nog listan kommer att bli way längre efterhand:) Jag ska försöka dra med mig Nattis till hööks när lönen kommer, inte för att jag tror att det kommer bli speciellt svårt;) Nu ska jag gå ut och sätta mig på trappen och njuta av solen! KRAM

KUL!

Idag har jag haft 20 unika besökare! Kul att så många har varit in och kikat på bloggen! Lämna gärna kommentarer och adresser till era bloggar (om ni har några) så länkar jag gärna till dom här på min blogg!

En fråga: Finns det någon som vet något om några dressyrtävlingar för våra älskade fjordingar?

förresten

Så lovar jag att det ska komma ut bilder men igår pajjade kameran:( Men ja får fota med mobilen sålänge.. Ska verkligen skärpa mig på den fronten!

Ännu en totalt kokhet dag!

Men det blåser mycket så lite skönare var det allt idag. Vi tackar för det lilla men det skuller verkligen behövas en rejäl åskskur!!!!!!!!!!!! Fast inte i natt helst när jag jobbar för då kommer jag bli hiskilit rädd:)

Idag tog Teddan och jag en sväng på banan, vilket inte gick sådär himla bra... Han har lite svårt med att orka bära upp sig, så nu tror jag att jag tänker läga upp min ridning såhär att jag rider han ute i skogen rakt fram och försöker få igång han på så vis så att han kan bygga lite muskler och sen tömkör jag han på banan. Ska prova rida med ett hackamore för att se om munsituationen blir bättre men  jag måste övervakas av antingen Birgitta eller Ina då det blir lätt att man hänger i hackamoret och då blir det¨inte bra!

Förövrigt så skulle jag mäta Teddys vikt med ett såklallat viktband men bandet gick inte runt han så ja han väger någonstans 650 kg kanske... Då kan vi snacka om fet fjording! Jaja han går ju i svält hagen nu så det blir väl lite bättre då kanska. Kan ju inte rida allt för hårt just nu heller med tanke på att han har sån övervikt, måste få ner han i vikt innan vi kan börja köra på hårdträning!

Jag har suttit och spanat i nya Höökskatalogen och sett vintertäcken som jag vill köpa.









Just nu lutar det mer åt det blå/röda men jag måste åka till hööks och klämma och känna innan jag bestämmer mig. Mina stallkamrater skrattar åt mig när jag ska klä på min fjording så mycket kläder men han kommer vara helrakad och INTE gå på fri tillgång på mat i hagen och då fryser man faktiskt varesig man är fjording eller fullblod sådet så, tro det eller ej så är Teddan frusen av sig:) Min fina porslinshäst:)

Värmeslag!

Jag tror jag dööööööör så varmt det är! Det skulle behövas ett riktigt regn och åskväder! Hela dagen har spenderats i stallet, där gjorde jag en väldig nytta då jag rensa ur mitt skåp så att Teddans saker fick plats, fast så mycket ordning vet jag inte om det blev:) Det ser så rörigt ut då jag inte har någonting att ha borstarna i, det måste införskaffas!

På tal om borstar så köpte jag lite nya idag, en rotborste, en ryktskrapa, en gosborste och en hovkrats. Skulle även köpa flugmedel men det var helt totalt utsålt vill jag lova! Som tur var hittade jag en skvätt när jag städade mitt skåp.

Idag var det tömkörning som stod på schemat för Teddan, och det gick så himla kanonbra alltså! Lite slö dock men efter ett bar tempoväxlingar så kom denna underbara trav fram!!!!!!! Det var tilloch med så kul tyckte Teddy så han bockade sig in i galoppfattningarna:) V.galopp var stundtals väldigt rund och fin värre var det med h.galopp men det ska vi ändra på! :). Som vanligt så glömde jag kameran!!!! Har så mycket i huvudet nu och värmen på det så jag hoppas att ni har förståelse för min glömskhet:)

Läget i hagen är relativt lugnt, dock tycker Teddy att Bullen är en aningen äcklig som jagar i väg han hela tiden så han går gärna åt motsatt håll när han er henne. Tur så är Duli så gulig och snäll och följer Teddy vart han än går:)

Barbackaritt!

Ojoj vilken värme vi har här i landet, eller iaf Rimbo:) Och med värme kommer även bromsen:( INTE lika kul tycker jag och Teddy! Men vi begav oss ändå ut på en skogstur nu innan jag åkte till jobbet. Det kändes underbart att rida på Teddy igen efter 6 år!

Jag red enbart med sits och skänkel, gjorde mycket tempoväxlingar då jag tror han har ridits i mycket undertempo, fast det vet jag ju inte, han kan ju bara varit lat och påverkad av sommarvärmen också förstås. Men tillslut så fick jag honom mellan hand och skänkel någorlunda iaf så det finns hopp! Han gick på väldigt fint när han märkte att jag gav honom mycket eftergift när han sökte sig neråt, så då tackade han mig genom att ge mig en riktigt trevlig trav! 

Jag ska höra med Ina om hon har lust att ta an oss någon dag på ridbanan, men det tror jag inte hon har nått emot. Efter ridturen så svampade jag av Teddy och strechade och linimentade benen innan jag släppte ut honom i hagen. Han verkar trivas otroligt bra i våran underbart stora fina hage. Han tycker att Bullen är liiiiite äcklig då hon jagar bort han hela tiden, men han kommer nog snart ledsna och säga ifrån på skapen om jag känner Teddy rätt, visst T? A jag är iaf otroligt glad över att han är hemma hos mig idag och om ett par månader så ska ni få se en fint musklad fjording som är ett antall kilo lättare;)  

Nu är <3 hemma!

Ja efter mångaz biltimmar är vi verkligen hemma! Det har varit väldigt trevliga två dar. Vi hade det så mysigt hemma hos T och P. Mycke gamla minnen kom upp till ytan igen, jätteroligt!

Mötet med Teddy ihagen var helt underbart men också väldigt skräckfyllt! Vi kom fram vid 23 tiden på kvällen och jag skulle promt ut i hagen och hälsa på Teddy såklart, så jag stövla in i hagen och möts av en bagge i full kareta med två får bakom sig! Jag blir helt livrädd då jag ser att baggen har svinstora horn! Men L och P uppehöll fårskallarna medans jag sprang till Teddy! Vi stod och snacka med varann ett tag men efter ett tag så tröttnade han och vandra vidare:) Teddy såg precis ut som vanligt, dock ett antal kilos övervikt och dåligt musklad men i mina ögon är han den vackraste! 

Hela natten låg jag klarvaken och ville bara att kl skulle bli morgon så jag kunde gå ut till Teddy igen och pussa sötnosen, så kl 7 så väckte jag L och tog några morötter ur skafferiet och traskade ut i hagen, denna gång när Teddy kom fram till mig brummade han lågt och det värmde i hjärtat kan jag säga! Efter frukosten packade v ihop våra saker och packade in allt i bilen. Vid 9.00 for vi iväg med T och P bakom oss i deras bil. Resan gick mycket bra och Teddy stod snällt och stilla alla 6 timmar i transporten. Han var även helt kooooollugn när vi satt fast i bilkö då det hade hänt en olycka längs vägen. Snacka om duktig kille!!!!

Väl framme tyckte han det var jättekul att träffa sina nya kompisar! Duli som känner Teddy sen förut blev överlycklig när hon såg vem det var som kom in i hagen:) Gullegrisar! 

Ja så nu är han äntligen hemma hos mig igen och ingen är lyckligare än jag! Imorgon ger vi oss ut på en barbacka tur ut i skogen så han får gå av sig träningsvärken efter transportturen! Sen börjar hårdträningen:) Han ska förvandlas från fet omusklad fjording till den fina slanka fjordor han egentligen är!  

Imorgon far vi!!!

Bilen är tvättad, GPS:en är monterad, vi är redo! Imorgon får jag verkligen träffa <3 igen!!!! UNDERBART! Det ända Linus tjatar om är om han är lättlastad eller inte. Han har ju liiiiite dåliga erfarenheter om man säger så:) Det ska bli kul och få se hur T och P bor oxå! Ja ikväll ska jag somna tidigt så att det fort blir fredag, och hela fradagen ska jag sysselsätta mig med städ och sol tills Linus kommer hem från jobbet, sen är vi på väg!!!!!!

Lite ändrade planer.

Ja det blev lite ändrade planer som sagt. Jag åker inte på torsdag för att hämta mitt <3 utan jag åker på fredag, och då följer Linus med. Det blir mycket bra det! 1 dag hit och dit spelar ju ingen roll. Vi åker från Rimbo strax efter 6 tiden så vi är väl framme i landet ingenstans ;) vid 10 halv 11 på kvällen, det blir bra skit det! Måste säga åt Tina bara att sanera ett rum åt oss (frånn katterna) eftersom Linus är klen och allergisk! Sen tänkte vi åka senast vid 10 från urskogen så vi kommer hem till "stan" i lagom tid för ihopsläpp med hästarna i fårhagen. <3 kommer att gå med Elsa, som  är en new forest, Evzie som är en baskjir, Duli som är VÄRLDENS sötaste shettis, och sist men inte minst Tösa som är en fjording. Så <3 kommer bli tuppen i hönshuset så att säga och det tror jag han kommer trivas kanon med!

Han kommer iaf garanterat få Duli efter sig med dom har ju stått tillsammans förut för några år sedan så det går fint det!

Fick förövrigt hem transportskydden och boxskylten igår. Boxskylten är bedårande snygg alltså:) Ska ta kokrt på den och lägga upp den här i bloggen. Promise!

2 dagar kvar <3 och smsshopping med Tina:)

Ojoj det närmar sig, snart är det TORSDAG! Jag längtar!

Tina ringde igår och berättade det fasansfulla att Teddy har börjat få fångränder på hovarna!!!! Han har fått gått på för kraftigt bete där han stodförut vilket har resulterat i fång, nästan fång iaf:( och såklart den stora magen. Men nu har ja fixat så han kan gå i fånghagen på nätterna med Meya och så får han gå i bantarhagen på dagarna med dom andra tjockisarna:) Det blir fint!

Idag ska Tina och Peter åka till Börjes, Teddy behöver ett par boots och så skulle dom passa på och köpa lite nödvändigt krimskrams så som benlinndor, grimma och en tröja till mig! Hur fasiken kan det vara så kul att göra sig av med pengar? Ja jag vet då inte men en sak vet jag iaf, Det är sjukt roligt att shoppa!!!!!

Förresten när ni ändå håller på så kan ni ju gå in på Tinas hemsida, där kan ni passa på att kolla på lite kort på Teddy och hennes andra fjordingar och djur samt läsa lite mer om Teddy:) www.hubbelisas-nyttigheter.se

Ja det blir inte så mycket skrivet just nu, men snart så kommer mitt <3 och då blir det fart på bloggen men bilder och grejjer;) Håll ut!

Om 3 dagar så!

Om 3 dagar så får jag äntligen träffa mitt <3 igen! Det var 6 år sedan vi sågs men aldrig har vi glömt varandra! Så nu har våra vägar möts igen och nu är det föralltid! Mitt <3 är ju såklart fjordhästen Sindarve Lukas (e: Hugo 179)! Vi har väl kännt varandra allt som allt 10-11 år nu tror jag! Jag började rida honom när han stod nere på ridskolan i Rimbo och sen hängde vi ihop ett bra tag, sen flyttade Teddy med ägare till en egen mysig gård i Småland men trots det stora avståndet så glömdes inte han bort utan jag for ner och hälsade på (Ok jag åkte ner för att fira Tina oc Peters, teddys ägares bröllop men såklart så bodde jag nästan i hagen med Teddy) Och nu massa år senare så ska han få flytta hem till mig igen! Mitt <3! Jag vill speciellt tacka Tina som litar blint på mig och som ger mig förtroendet att ta över Teddy igen och ha honom livet ut, denna blogg tillägnar jag dig Tina:)

Så denna blogg kommer då handla om min 17 åriga fjordings förändring från fet fjordor till den smidiga dressyrfjording han en gång i tiden var! Så hoppas ni kommer tycka om denna blogg och följa våran vardag.

MVH Veronica

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0